Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Zonnebrandcrème voorkomt huidveroudering

Mooi & Gezond nieuws

Zonnebrandcrème voorkomt huidveroudering

04 juni 2013
Deel met je vrienden
 
Zonnebrandcrème voorkomt huidveroudering
Elke dag zonnebrandcrème gebruiken vertraagt de huidveroudering bij mensen van middelbare leeftijd. Dat blijkt uit een onderzoek van het Queensland Institute of Medical Research.
 
Adele Green en haar team bekeken gegevens die tussen 1992 en 1996 werden verzameld in het zonnige Australië voor een onderzoek naar huidkankerpreventie. Ze richtten zich op 903 mannen en vrouwen van 55 jaar en jonger die bijna allemaal een lichte huid hadden. 
 

Onderzoek

De deelnemers werden over twee willekeurige groepen verdeeld. De eerste groep gebruikte dagelijks zonnebrandcrème (SPF 15 op het gezicht, de nek, armen en handen). Ze brachten de zonbescherming’s ochtends aan, maar ook na het douchen, hevige transpiratie of een paar uur buiten zijn. De tweede groep mocht naar eigen inzicht zonnebrandcrème gebruiken.
 
De huid van de deelnemers werd 4,5 jaar later bekeken met behulp van microtopografie. Ongeacht het geslacht of de leeftijd, bleken de mensen die zich consequent insmeerden 24 procent minder last te hebben van huidveroudering dan de mensen die zelf mochten bepalen wanneer ze zich insmeerden (en dat waarschijnlijk dus minder consequent deden). 
 

​Juiste gebruik spf

Green benadrukt dat het belangrijk is om zonnebrandcrème op de juiste manier te gebruiken: in een dikke laag die je elke paar uur opnieuw aanbrengt. Zo voorkomt het op de korte termijn verbranding van de huid en op de lange termijn huidkanker.
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017