Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Zorgen over behoud IPL/Laser binnen schoonheids...

Mooi & Gezond nieuws

Zorgen over behoud IPL/Laser binnen schoonheidsverzorging

24 mei 2016
Deel met je vrienden
 
Zorgen over behoud IPL/Laser binnen schoonheidsverzorging

Ruim 7.000 handtekeningen kwamen er in één weekend binnen bij de petitie voor het behoud van IPL/Laser binnen schoonheidsverzorging. Met in totaal 16.000 handtekeningen is het de op één na actiefste petitie in Nederland. De beroepsgroep slaat zijn handen ineen.

Onnodige maatregelen

In 2015 kondigde minister Schippers aan IPL/Laser in het kader van patiëntveiligheid te willen voorbehouden aan BIG-geregistreerden. Hoewel de Nederlandse brancheorganisatie van schoonheidsverzorging (ANBOS) strengere maatregelen op dit gebied toejuicht, leidt het volgens hen in dit geval tot onnodige medicalisering.

Omzet

De omzet van schoonheidsspecialisten die werken met IPL/Laser hangt vaak van deze behandelingen af. Daarom opende ANBOS in 2015 de petitie: ‘IPL/Laser géén voorbehouden handeling’. In maart 2016 werd deze petitie opnieuw leven in geblazen met de naam ‘IPL/Laser: in vertrouwde handen bij de gediplomeerde schoonheidsspecialisten’. Inmiddels zijn er 16.000 handtekeningen verzameld. 

Aanverwante apparatuur

Het enorme aantal handtekeningen heeft deels te maken met het feit dat de minister naast IPL/Laser ook verder onderzoek laat doen naar de risico’s van behandelingen met aanverwante apparatuur. Bijna iedere schoonheidsspecialist gebruikt ondersteunende apparaten, dus dit zal de hele branche treffen. 

Opheldering

“Tot op heden is de minister niet duidelijk over wat ze bedoelt met aanverwante apparatuur en dat zorgt voor veel commotie binnen de beroepsgroep”, aldus Kees Hoogendijk, voorzitter ANBOS. Deze week stuurt ANBOS een brief aan de minister, waarin om opheldering wordt gevraagd.

Wetsvoorstel

De minister heeft aangegeven het wetsvoorstel over het voorbehouden van IPL/Laser aan BIG-geregistreerden nog voor de zomer bij de Tweede Kamer in te dienen. Tot die tijd blijft ANBOS in gesprek met zowel de politieke partijen als het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

 
Bron: ANBOS
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017