Nieuwsoverzicht

Stop huidveroudering

Stop tekenen van huidveroudering dankzij de knowhow van Louis Widmer. Louis Widmer ontwikkelt al meer dan 60 jaar hoogwaardige huidverzorgingsproducten voor elke behoefte.

Lees meer

Ontwikkeling hygiënecode

Om de voedingssupplementen- branche concrete handvatten te bieden om aan kwaliteitseisen te voldoen, ontwikkelt NPN samen met adviesbureau Précon een hygiënecode. Een hygiënecode is een gids met regels op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne op basis van HACCP. Deze hygiënecode is specifiek gericht op voedings- supplementen.

Lees meer

Slaapstoornissen, wat kun je er tegen doen?

Over het algemeen lijkt het alsof de meeste mensen genoeg uren slapen, maar er is ook een grote groep die slaapklachten heeft. Goed slapen is belangrijk, dat weten we allemaal. Een goede nachtrust is niet alleen belangrijk om overdag goed te functioneren, maar ook om gezondheidsschade te voorkomen.

Lees meer

Besmettelijke huidaandoeningen

Schurft was zo goed als ‘verdwenen’ in Nederland, maar is bezig met een sterke opmars. Je hoort het veel in studentenhuizen of opvanglocaties, maar de schurftmijt is ook daarbuiten zeer ‘besmettelijk’. Wat is schurftmijt en belangrijker: welk advies geef je.

Lees meer

Lancering COSMILE Europe databank

Detic en NCV, respectievelijk de Belgisch-Luxemburgse en Nederlandse vertegenwoordigers van de cosmetica- en persoonlijke verzorgingsindustrie, hebben de COSMILE Europe databank gelanceerd. Een grootschalige ingrediëntendatabank die het mogelijk maakt, gemakkelijk informatie over de eigenschappen en oorsprong van cosmetische producten te vinden.

Lees meer

Magnesium is Supplement van het Jaar 2023

Magnesium is verkozen tot het supplement van het jaar 2023. Gevolgd door Vitamine D als tweede en Omega-3 op de derde plaats. In een online enquête kon je de afgelopen weken stemmen op je favoriete voedingssupplement en ook aangeven waarvoor en waarom je het supplement gebruikt.

Lees meer

Leefstijl als onderdeel behandeling

In december 2022 heeft Patiëntenfederatie Nederland een brief aan de Tweede Kamer gestuurd. De tijd is rijp om leefstijl als onderdeel van de behandeling te maken. Uit onderzoek blijkt dat patiënten positief zijn over leefstijl als behandeling. NPN staat achter de boodschap van de Patiëntenfederatie.

Lees meer

4 februari = WERELDKANKERDAG

Het begin van een nieuw jaar brengt altijd hoop met zich mee. De POSITIVE - BIG Time for Baby-studie doet haar naam alvast alle eer aan. Ze brengt positivisme en gefundeerde hoop voor jonge vrouwen die aan hormoongevoelige borstkanker in een vroeg stadium lijden en die ervan dromen ooit mama te worden.

Lees meer

Hoe wordt een blisterverpakking gemaakt

Alleen al in Duitsland werden in 2020 41,1 miljoen verpakkingen Ibuprofen verkocht. Maar hoe wordt nou een blisterverpakking gemaakt. Een veelvoorkomende vorm blister is de doordrukverpakking voor pillen en capsules. Daarin worden medicijnen geportioneerd. Het voordeel van deze verpakking is dat de patiënt de inname van medicijnen goed kan bijhouden.

Lees meer

Meerderheid Kamer lijkt tegen het amendement Van den Berg

Woensdag 18 januari was het debat in de Tweede Kamer over de Verzamelwet VWS 2022. Een amendement dat door het CDA was ingediend en door het overgrote deel van de oppositie wordt gesteund, lijkt niet op steun te kunnen rekenen van de coalitiepartijen VVD, D66 en van de oppositiepartij PVV.

Lees meer

Supplement van het Jaar 2023

Voor het zevende jaar op rij kunnen geïnteresseerden weer deelnemen via www.supplementvanhetjaar.nl en aangeven welke vitamine, mineraal, kruid of ander voedingssupplement hun favoriet is en waarom zij dit voedingssupplement gebruiken. Op 16 februari 2023 wordt het Supplement van het Jaar 2023 bekendgemaakt.

Lees meer

Geactualiseerde Reclamecode Cosmetische Producten

De Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) heeft de in 2015 opgestelde Reclamecode Cosmetische Producten (RCP) geactualiseerd. Deze is aangenomen door het bestuur van de Stichting Reclame Code (SRC) en daarmee onderdeel geworden van de Nederlandse Reclame Code. De RCP is vanaf 1 januari 2023 van toepassing op de gehele branche.

Lees meer

Vitamine D uit basispakket

Het Zorginstituut wil dat geneesmiddelen waarvoor in de vrije verkoop een gelijkwaardig voedingssupplement verkrijgbaar is, niet worden vergoed uit het basispakket. Daarmee worden veel zorgkosten bespaard.

Lees meer

Lancering duurzaamheidsinitiatief

Cosmetics Europe, de Europese vereniging van cosmeticafabrikanten, heeft ‘Commit for Our Planet' gelanceerd, een duurzaamheids-initiatief gericht op de gehele Europese cosmetica-industrie. Het doel: de krachten bundelen om de ecologische voetafdruk van de cosmetica-industrie in Europa te verkleinen.

Lees meer

Acties voor meer loon

Medewerkers van Etos, Trekpleister, Kruidvat en Holland & Barrett voeren in de aanloop naar kerst actie voor meer loon. Deze ochtend (19 december) zijn in Amsterdam en omgeving diverse Etos-filialen dicht, zegt FNV-bestuurder Linda Vermeulen.

Lees meer

Jouw advies bij zelfzorgmedicijnen

Zelfzorgmedicijnen zijn vrij verkrijgbaar bij jullie als drogist, een apotheek of supermarkt. Een zelfzorgmiddel kan goedkoper zijn dan een geneesmiddel op recept. Voor kleine kwalen bestaat een vergelijkbaar middel in de zelfzorg met een eveneens goede werking. Dit geldt voor medicijnen tegen klachten als hoest, voetschimmel en hooikoorts.

Lees meer

Welke supplementen slikken we in Nederland?

Onderzoek van Holland & Barrett geeft inzicht in supplementengebruik

Lees meer

Vraag naar antischurftmiddelen groot

De vraag naar antischurftmiddelen houdt in drogisterijen aan en ook bij huisartsen melden zich regelmatig patiënten met schurft, met name in de grote studentensteden. Schurft (medische benaming: scabiës) is een aandoening die wordt veroorzaakt door de schurftmijt. De schurftmijt graaft zich in de bovenste laag van de opperhuid waar het volwassen vrouwtje eieren legt.

Lees meer

Etos steunt onderzoek Amsterdam UMC

Een op de drie vrouwen in Nederland sterft aan de gevolgen van hart- en vaatziekten. Hiervan kan tachtig procent worden voorkomen door leefstijl aanpassingen en een betere herkenning van de hartklachten bij vrouwen.

Lees meer

Nederlander scheidt nauwelijks badkamerafval

Als het gaat om het scheiden van afval is Nederland ‘goed opgevoed’. Tenminste, dit geldt vooral voor het afval in de keuken. 66 procent van de Nederlanders scheidt hun keukenafval keurig elke dag. Slechts 15 procent doet dit als het gaat om het badkamerafval.

Lees meer

Hoe help je het lichaam gezond te houden?

Bio-Seleen+Zink van Pharma Nord is een van de best onderzochte supplementen op de markt. Het bevat het gepatenteerde SelenoPrecise (organisch Seleen) met uitstekende en gedocumenteerde opneembaarheid (89% opname) in het lichaam.

Lees meer

Terugkerend brandend maagzuur tijdens de feestdagen?

Tijdens de feestdagen is er verhoogde vraag naar producten tegen brandend maagzuur. Wanneer de klachten vaak voorkomen, regelmatig terugkeren en ook ‘s nachts optreden kan dat de feeststemming behoorlijk drukken.

Lees meer

Sneller van de verkoudheid af met VSM Nisyleen Pelargonium!

Veel mensen ervaren verkoudheid als vervelend, belemmerend en frustrerend. Al gaat een verkoudheid meestal vanzelf over, het kan soms wel een paar weken duren. Natuurlijk wil iedereen er zo snel mogelijk vanaf zijn!

Lees meer

Passie van Josine Hageman

Van jongs af aan vond Josine Hageman het heerlijk om rond te snuffelen bij de drogisterij in haar dorp. Inmiddels is ze alweer veertien jaar werkzaam in de branche en is sinds 2019 werkzaam bij Kruidvat in ’s-Heerenberg.

Lees meer

Maagbeschermers

In Lijfblad 5 lees je in de rubriek ‘Maag’ over Maagbeschermers/ Protonpompremmers/ PPI's (Proton Pump Inhibitor). Omeprazol, esomeprazol en pantoprazol remmen de aanmaak van maagzuur. Hoe werken ze eigenlijk en wanneer adviseer je ze precies? Je leest het in onderstaand artikel.

Lees meer

Campagne Bloedserieus

Deze maand start de campagne Bloedserieus, waarin extra voorlichting wordt gegeven over de mogelijke oorzaken van hevig menstrueel bloedverlies (HMB) en de behandelingen die er zijn. Circa 500.000 Nederlandse vrouwen ervaren dit gynaecologisch probleem waardoor verzuim van werk, sport, sociale activiteiten en productiviteitsverlies op de loer liggen.

Lees meer

Nieuwe beautymerken bij Vitaminstore

Vitaminstore biedt naast een ruim assortiment aan vitaminen drie nieuwe beautymerken aan: REN Clean Skincare, Caudalie en Estime & Sens. Hiermee speelt de retailer in op de opkomende behoefte van mensen om je gezondheid holistisch te benaderen, en daarom bewuster om te gaan met wat je consumeert en aanbrengt op je huid.

Lees meer

Beste DA van het jaar 2022

Dinsdag 10 oktober jl. waren wij tijdens een goed, georganiseerde avond aanwezig bij de uitreiking van de titel 'Beste DA van het jaar 2022'. Vanaf januari 2022 is de Nederlandse Drogisterij Service (NDS) gestart met deze verkiezing. Vele winkels gingen de strijd aan om de felbegeerde titel te winnen.

Lees meer

Health & Happiness Studio

Gezondheidswinkel keten Holland & Barrett opent op verschillende locaties in zowel Nederland als België een Health & Happiness Studio. Het concept brengt de expertise van Holland & Barrett op het gebied van natuurlijke gezondheid en verzorging dichter bij de klant en laat hen op deze manier ook kennis maken met het assortiment.

Lees meer

Traumeel® Spier- en gewrichtsgel nu ook in grote tube

Het merk -Heel introduceert een grootverpakking van haar bekende Traumeel Spier- en gewrichtsgel! De gel is nu verkrijgbaar in zowel 50 als 100 gram. Met de introductie van de 100 grams tube wordt verder gebouwd op het succes van dit product.

Lees meer

Omzet en werkgelegenheid cosmetica-industrie

In opdracht van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) het omzetniveau, behaald uit verkopen van cosmetica en parfums aan consumenten, in kaart gebracht. Daarnaast zijn de sociale variabelen over werknemers en zelfstandigen in het rapport opgenomen.

Lees meer

Nieuwe tarieven en eisen voor examinering 2023

Stichting Pharmacon heeft de nieuwe tarieven voor examinering in 2023 bepaald. Voor de nieuwe tarieven is een gedeeltelijke inflatiecorrectie toegepast. Aangezien de inflatie momenteel extreem hoog is, heeft Pharmacon ervoor gekozen niet de volledige inflatie door te berekenen.

Lees meer

Verkoop van plastic wegwerptas stopt

Drogisterijketens Kruidvat en Trekpleister roepen klanten op om voortaan eigen tas mee te nemen. Vanaf week 40 stoppen de winkelketens met de verkoop van plastic wegwerptasjes.

Lees meer

Pink Program campagne

Ter ere van de Breast Cancer Awareness maand lanceert RevitaLash® Cosmetics nieuwe activiteiten en ondersteunt het bestaande initiatieven, waaronder limited-edition productaanbiedingen die borstkankerbehandeling in Ethiopië helpen financieren en wereldwijde filantropische bijdragen.

Lees meer

HappySoaps in assortiment van Etos

Het 100% plasticvrije verzorgingsmerk van Nederland, HappySoaps, ligt vanaf deze week met verschillende producten zoals Body Wash Bar en Body Oil Bars bij de Etos. Na DA is Etos de tweede grote drogisterijketen die ervoor kiest om klanten een alternatief te bieden voor verzorgingsproducten met plastics. De producten zijn nu op meer dan 2.100 verkooppunten te koop.

Lees meer

Ingediend amendement Joba van de Berg

Op 11 mei heeft CDA-lid Joba van den Berg een amendement ingediend tegen de wetswijziging van de Geneesmiddelenwet zoals VWS die voorstelt. De wijziging van de Geneesmiddelenwet zou het mogelijk maken dat UAD-geneesmiddelen straks te koop kunnen zijn in pompshops, supermarkt of bouwmarkt, waarbij klanten vragen kunnen stellen via een digitale tablet.

Lees meer

Darmkrampjes? Infacol lucht op

Vastzittende lucht veroorzaakt darmkrampjes

Buik- en darmkrampjes zijn vaak een tijdelijk probleem, omdat ze overwegend veroorzaakt worden door vastzittende lucht.

Lees meer

Sudocrem is het meest gebruikte middel bij luieruitslag

Door afsluiting van de huid en/of door een natte luier kunnen baby's schrale, rode billetjes krijgen. Gelukkig kun je iets doen. Sudocrem is een medisch hulpmiddel ter behandeling en ter voorkoming van luieruitslag.

Lees meer

Het DNA van DA

Dit jaar bestaat DA 80 jaar. Al 80 jaar voelen klanten zich vertrouwd in een DA-drogisterij. Krijgen mensen dag in, dag uit het beste advies. Maar bovenal, verlaten klanten met een goed gevoel de winkel vanwege de persoonlijke aandacht die ze krijgen. En wie zorgen hiervoor? Onze ondernemers. Zij maken DA al 80 jaar tot een succes en zijn het DNA van DA. Wat dat DNA inhoudt vertellen ze zelf.

Lees meer

Zomermagazine 2022

Lees het online zomermagazine om je kennis te vergroten over wondverzorging, steken en beten van insecten en krampjes.

Lees meer

Spijsverteringsziekten derde oorzaak van alle ziekenhuisopnamen

De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) roept met de campagne Listen to your guts alle Nederlanders op om beter naar hun spijsvertering te luisteren om een deel van deze ziekten te voorkomen. Jaarlijks belanden meer dan 150.000 mensen in het ziekenhuis door een maag-, darm-, of leveraandoening. Dat zijn er gemiddeld 417 per dag.

Lees meer

Retailomzet omhoog door gestegen prijzen

In juli heeft de Nederlandse detailhandel 5,5 procent meer omgezet dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit komt door de gestegen prijzen. Volgens het CBS lagen de verkoopvolumes 1,5 procent lager.

Lees meer

Algemeenverbindendverklaring KNDB-CAO

De KNDB-CAO is door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid algemeen verbindend verklaard. Dit betekent dat de KNDB-CAO op alle werknemers van zelfstandige drogisterijen van toepassing is, ook op werknemers van werkgevers die niet bij de KNDB zijn aangesloten (grootwinkelbedrijf is uitgezonderd op de KNDB-CAO).

Lees meer

De nieuwe regels van verkoop rode gist

Sinds 1 juni 2022 gelden er nieuwe regels voor de verkoop van rode gist rijst. Dit middel wordt vooral genomen om cholesterol te verlagen. Daarbij staat de dosering van de werkzame stof monacoline K centraal. Welke soorten rode gist rijst moeten nu uit de handel? En wat is monacoline K eigenlijk?

Lees meer

Aanvulling artikel 'Adviezen voor de vakantie'

Op pagina 9 in Lijfblad 3 staat onder het kopje Maag- en darmklachten het volgende advies: Zelfzorgmiddelen met domperidon en metoclopramide kunnen verlichting geven bij misselijkheid.

Dit is niet juist. Domperidon en metoclopramide zijn recept medicijnen.

Lees meer

Anti-uitdrogingsmiddel ORS in trek door TikTok-trend

Het middel ORS wordt meer verkocht dan gewoonlijk rond deze tijd van het jaar. Niet omdat het helpt tegen uitdroging bij acute diarree, maar omdat het ingezet zou kunnen worden tegen een kater. Door een hype op social media zou het poeder zelfs niet meer te verkrijgen zijn in Groningen.

Lees meer

Koortslip vaker in de zomer?

Het begint met een tintelend gevoel op de lip en voordat je het weet zit het jeukende blaasje er al, een koortslip. Kan zonlicht voor een jeukend en besmettelijk blaasje zorgen? het antwoord is ja. Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D, wat ons afweersysteem kan onderdrukken.

Lees meer

Op vakantie zonder darmklachten

Tijdens de zomervakantie zit je niet op problemen als buikkramp, buikloop of verstopping te wachten. Helaas komen ze vaker voor dan je zou denken. Met Biotona Superfibres pak je deze problemen eenvoudig en op natuurlijke wijze aan.

Lees meer

De expert sinds 1934 nu in een nieuwe verpakking

Odorex Extra Dry, de expert in deodoranten, staat binnenkort met een geheel nieuwe verpakking in de schappen. Hiermee wil het merk zich nog duidelijker positioneren als de meest effectieve oplossing tegen transpiratie en transpiratiegeur.

Lees meer

20-jarig bestaan essence

Geen enkel bedrijf verkoopt meer nagellak, lippenstift en andere make-upproducten in Duitsland en Europa dan Cosnova. Wat in 2002 begon met de visie van een merk met goede make-upproducten tegen de best mogelijke prijs, gaat nu zijn derde decennium in en is succesvoller dan ooit.

Lees meer

Tandartsbezoek nog steeds laag

Vijftien procent van de kinderen tussen de vier en zeventien jaar oud komt niet bij de tandarts. Bij peuters is dit zelfs 60 procent. In 2020 is dit aandeel nog verder omhoog gegaan naar bijna een op de vijf kinderen (18%). Als kinderen niet naar de tandarts gaan blijven gaatjes onopgemerkt.

Lees meer

8 miljoen Nederlanders gebruiken supplementen

Meer dan de helft van de Nederlanders gebruikt supplementen. Ze kiezen daarbij voornamelijk voor huismerken van de grote drogisterijketens. Aan voedingssupplementen wordt jaarlijks ongeveer €1,1 miljard uitgegeven.

Lees meer

Ingediende amendement

In de Tweede Kamer heeft CDA-lid Joba van den Berg een amendement ingediend, om de wettelijke eis dat voldoende drogisten in een winkel fysiek aanwezig moeten zijn, te behouden. Van den Berg is er niet van overtuigd dat voorlichting door een tabletdrogist geen negatieve gevolgen heeft voor de veiligheid voor de consument en effectief medicatiegebruik.

Lees meer

Online magazines

Klik op een van onderstaande afbeeldingen om direct naar de betreffende special te gaan en houdt je kennis up to date!

Lees meer

Alflorex® ter behandeling van PDS symptomen*

Ongemakken als buikpijn, winderigheid en een opgeblazen gevoel kunnen erg vervelend zijn. Zeker als je er dagelijks last van hebt. Alflorex® met één unieke en gepatenteerde Bifidobacterium longum 35624® bacteriestam is speciaal ontwikkeld voor mensen met PDS symptomen en zorgt voor een bewezen vermindering van deze vervelende klachten.

Lees meer

Hansaplast viert 100e verjaardag

Hansaplast viert dit jaar haar 100e verjaardag met een donatie aan het Nederlandse Rode Kruis. Zo zet Hansaplast haar sociale missie voort: kennis rondom eerste hulp (EHBO) en wondverzorging vergroten onder kinderen en hun ouders. De donatie stelt het Rode Kruis in staat haar huidige EHBO-lesmateriaal te vernieuwen en beschikbaar te stellen voor alle scholen in Nederland.

Lees meer

Congres De Staat van Zelfzorg in Nederland

Op 16 juni vond het congres De Staat van Zelfzorg in Nederland plaats, georganiseerd door het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) en De Eerstelijns. Een diversiteit aan sprekers boog zich over de vraag: hoe zorgen we in Nederland voor onze eigen gezondheid?

Lees meer

NIEUW: Dagcrème UV 50

Naarmate we ouder worden heeft de huid bijzonder intensieve verzorging met belangrijke voedingsstoffen én vocht nodig. Ook is een hoge UV-bescherming belangrijk om voortijdige huidveroudering te voorkomen. De nieuwe Dagcrème UV 50 van Louis Widmer is speciaal ontwikkeld om aan deze behoeften te voldoen.

Lees meer

200ste Etos met nieuwste winkelconcept geopend

Op woensdag 15 juni is de nieuwe Etos in het centrum van Den Bosch geopend. De winkel aan de Pensmarkt 16 heeft het nieuwste winkelconcept van Etos met extra aandacht voor beauty en gezondheid én twee behandelkamers van De Huidkliniek.

Lees meer

Leden KNDB benoemen nieuwe voorzitter

De voorzittershamer van de Koninklijke Nederlandse Drogisten Bond heeft een nieuwe eigenaar gekregen. Tijdens de Algemene Ledenvergadering heeft Frank Turksma deze overhandigd aan Marinus van Loon die door de leden als zijn opvolger in de functie van voorzitter is benoemd.

Lees meer

Drogisterij.net failliet

Het doek is gevallen voor Drogisterij.net, de langst overlevende online drogisterij van Nederland. Met dit recente faillissement is een einde gekomen aan de oudste nog bestaande online drogisterij van Nederland. Ondernemer Jaap Santifort richtte het bedrijf op in 1999, het jaar waarin ook webwinkels en handelsplatformen als Bol.com, Coolblue en Marktplaats het licht zagen.

Lees meer

Het belang van insmeren met zonnebrandcrème

De zomer staat voor de deur en dat betekent: naar buiten! Op een heerlijk zonnige dag is het insmeren van (onszelf en) onze kinderen met zonnebrandcrème ontzettend belangrijk.

Lees meer

Care & Beauty kiest voor plasticvrij

Care & Beauty drogisterijen willen hun assortiment binnen een jaar microplasticsvrij hebben. Nog niet al te lang geleden is vastgesteld dat (micro)plastics in producten zit, die mensen met de consumptie daarvan binnenkrijgen. Ook min of meer indirect door tandpasta's en huidverzorging. Vastgesteld is dat deze plastics in het bloed meetbaar zijn. Los van de milieuschade is er dus ook aanwijsbaar gezondheidsschade op termijn.

Lees meer

'Voorlichting geneesmiddelen niet per se fysiek'

In het eerder gedeelde bericht 'Maakt sluipwet een einde aan beroep drogist?' op deze site (d.d. 21 april) berichtten wij jullie al over een ingrijpende verandering in de geneesmiddelenwet, artikel 62, die het ministerie van VWS wil aanbrengen. Dit zou inhouden dat we straks meer medicijnen, die nu alleen verkrijgbaar zijn bij apotheek of drogist, kunnen kopen bij supermarkten en tankstations.

Lees meer

De zelfzorgmarkt in cijfers

In 2021 is de omzet van de zelfzorgmarkt stabiel gebleven ten opzichte van 2020. De totale omzet voor de zelfzorgmarkt in 2021 bedroeg 841 miljoen euro (in 2020 was dit 836 miljoen). De meeste zelfzorgmiddelen worden nog steeds verkocht in de drogisterij (77,3%), gevolgd door de supermarkten (14,7%) en de apotheken (8%).

Lees meer

Etos faciliteert bloeddrukcampagne van Hartstichting

1 op de 4 Nederlanders heeft een hoge bloeddruk wat het risico op hart- en vaatziekten vergroot. Etos zet zich in de maand mei in om meer bewustwording te creëren voor het belang van een gezonde bloeddruk. In het kader van de bloeddrukcampagne Mei Meet Maand kunnen mensen de hele maand mei bij 300 Etos-winkels in Nederland gratis onder begeleiding zelf hun bloeddruk meten.

Lees meer

Maakt sluipwet een einde aan beroep drogist?

Het ministerie van VWS wil met een zogenaamde veegwet een ingrijpende verandering aanbrengen in de geneesmiddelenwet, artikel 62. Die wijziging heeft grote gevolgen voor de volksgezondheid en is een bedreiging voor het voortbestaan van de drogist.

Lees meer

Thuisbezorging door Kruidvat?

Drogisterijketen Kruidvat overweegt producten thuis te bezorgen vanuit de winkels. Met eigen fietskoeriers hoopt het bedrijf de concurrentie bij te blijven.

Lees meer

UPDATE: HappySoaps heeft 1 miljoen euro opgehaald

HappySoaps, de producent van 100% plasticvrije en natuurlijke verzorgingsproducten, heeft in record tempo 1 miljoen euro opgehaald dankzij een crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. In totaal hebben 842 mensen in het bedrijf geïnvesteerd. Met het benodigde geld wil HappySoaps nieuwe producten ontwikkelen en definitief doorbreken in Europa, startend met Scandinavië.

Lees meer

Een zonnebril goed voor de ogen?

Je ogen bescherm je met een zonnebril tegen de uv-stralen van de zon. Maar is zonlicht enkel slecht voor je ogen of kan het je ook helpen om je zicht juist te verbeteren?

Lees meer

DA en de overgang bij vrouwen

In Nederland zijn ongeveer 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. Belangrijk om onder deze groep het belang van een gezonde levensstijl onder de aandacht te brengen. Daarom is DA de samenwerking aangegaan met cardioloog dr. Janneke Wittekoek.

Lees meer

Geschaafd? Betadine erop!

Betadine Zalf is geschikt voor het desinfecteren van schaafwonden, brandwonden en grotere oppervlakkige wonden. Het desinfecteert, voorkomt infecties, verzacht en prikt niet. Een goede toevoeging dus, voordat je een pleister plakt!

Lees meer

Supradyn Weerstand Mix Gummies

Je immuunsysteem is de belangrijkste pijler van je gezondheid. Een dagelijkse gezonde levensstijl en verantwoorde voeding geven je de stoffen om je te helpen een goede weerstand te behouden.

Lees meer

KNDB CAO een feit

De leden van de Koninklijke Nederlandse Drogisten Bond (KNDB) hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een KNDB-CAO. De reacties op het resultaat waren positief. Volgens de leden van de KNDB verdient het personeel deze loonstijging. De aandacht voor aanpassing van toeslagen en leeftijdsvakantiedagen werd als zeer welkom betiteld en is toegespitst op de zelfstandigen.

Lees meer

Drogist Josine Hageman van Kruidvat Beste Zelfzorgadviseur 2022

Josine Hageman van Kruidvat ’s-Heerenberg is verkozen tot Beste Zelfzorgadviseur van Nederland 2022. Zij ontving gisteren de award uit handen van presentatrice Tanja Jess en IVM-directeur Ruud Coolen van Brakel.

Lees meer

Europees verbod voor microplastics

De Europese wetgever werkt samen met het Europees Agentschap voor Chemische stoffen (ECHA) en haar comité voor risicobeoordeling (RAC) aan een Europees verbod voor microplastics. Dit verbod wordt opgesteld op basis van wetenschappelijke inzichten, met als doel de problematiek rond microplastics op te lossen.

Lees meer

Krachtig logo voor een Bewust Betere toekomst

Drogist Bewust Beter heeft een nieuw logo en profileert zich vanaf nu als DBB. De afgelopen twee jaar hebben meer dan 20 nieuwe ondernemers zich aangesloten bij DBB. Hiermee opereert DBB landelijk en is er voor een nieuw, herkenbaar logo gekozen, dat past bij de ontwikkeling van DBB. De kleuren blauw (symbool voor advies en vertrouwen) en groen (symbool voor natuurlijk en gezond) blijven centraal.

Lees meer

Advies bij zonschade

De schade die overmatig zonnen kan aanrichten aan de huid, is letterlijk en figuurlijk een hot topic. Huidirritatie en -beschadiging kan echter ook optreden na gebruik van bepaalde medicijnen in combinatie met zonlicht. Ook sommige cosmetica en antizonnebrandcrèmes kunnen irritatie van de huid veroorzaken.

Lees meer

International Fragrance Day

Op 21 maart wordt International Fragrance Day gevierd. Ook zo gek op parfum, hairmist, bodysprays, geurkaarsen en alles wat met geuren te maken heeft? Deel deze dag dan de liefde voor geuren door extra advies over geuren te geven. Of schenk zelf een cadeau aan een vriend of vriendin. Wij zetten enkele favorieten op een rij.

Lees meer

Moeite met inslapen

Veel mensen leggen hun hoofd op hun kussen en zijn zo weg, ze slapen heel snel in. Voor anderen is inslapen een uitdaging. Jouw lichaam en geest moeten moe genoeg zijn van alle fysieke en mentale inspanningen overdag om makkelijk in slaap te kunnen vallen. Hoe prettig zou het zijn als je zonder moeite in slaap zou vallen, zodat je meteen aan de nuttige en fijne, diepe slaap kunt beginnen? In dit eerste artikel van de rubriek over slaap lees je wat je kunt doen om beter in slaap te kunnen vallen.

Lees meer

Uitzondering bij verkoop melatonine (>0,3 mg)

In 2019 kondigde IGJ in samenwerking met NVWA aan dat zij handhavend optreden bij producten met melatonine. Producten met een dosering van meer dan 0,3 mg dagelijkse dosis worden beschouwd als UAD-geneesmiddel. De bedrijven EHF Nutrition en PK Benelux hebben echter bezwaar gemaakt tegen de productbeoordeling van IGJ. De rechter heeft besloten dat het bezwaar terecht is. Het betekent dat momenteel alleen de +0,3 mg melatonineproducten van deze bedrijven verkocht mogen worden zonder geneesmiddelenregistratie.

Lees meer

Leestip: De Glucose revolutie

Een revolutionair, wetenschappelijk onderbouwd boek vol simpele hacks om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en daarmee je algehele gezondheid bewezen te verbeteren. Verschijnt 22 maart aanstaande.

Lees meer

Jodiumtabletten alleen innemen na advies overheid 

Door de hoge vraag naar jodiumtabletten (kaliumjodide) bij drogisten heeft het ministerie van VWS aangegeven geen extra jodiumtabletten te distribueren vanwege de situatie in Oekraïne.

Lees meer

Vraag naar jodiumpillen stijgt

Sinds zondag 27 februari jl is de verkoop van jodiumtabletten flink gestegen, zegt directeur van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) Jos Jongstra tegen het AD. Drogisterijen zijn volgens hem „verrast” door de plotselinge vraag.

Lees meer

Vitamine D: Supplement van het Jaar 2022

Nederland heeft de afgelopen weken zijn stem uitgebracht in de Supplement van het Jaar verkiezing. Vitamine D ontving veruit de meeste stemmen en is daarmee voor de tweede jaar op rij de winnaar. Het Informatiecentrum Voedings-supplementen & Gezondheid (IVG) brengt met deze verkiezing jaarlijks in kaart wat de publieksfavoriet is onder voedingssupplementen.

Lees meer

Doe je verhaal in Lijfblad

In editie 1 heb je in de nieuwe rubriek Door de ogen van kennis kunnen maken met Annette, werkzaam bij DA+Mooi Lichtenvoorde. In deze rubriek delen wij verhalen op de werkvloer van (assistent-)drogisten. Heb jij ook een verhaal wat je graag wil delen?

Lees meer

Wij zijn benieuwd naar jouw hooikoorts-vraag

Laat ons weten welke vraag over hooikoorts je graag beantwoord wil zien door de medisch expert van Viatris en maak kans op een Bol.com cadeaubon ter waarde van € 25,-!

Lees meer

Vervallen mondkapjesplicht

Binnenkort mag vrijwel overal het mondkapje af en voorzien drogisterijen dat de vraag instort. Volgens directeur Jos Jongstra van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) hadden ze daar rekening mee gehouden. Ze hadden alleen niet gedacht dat de mondkapjesplicht zo snel al grotendeels vervalt.

Lees meer

Nieuwe actie-applicatie van Vriesia

Met de nieuwe actie-applicatie van Vriesia kan je klant niet alleen de huidige acties bekijken maar ook de acties van de komende periode, eventueel aangevuld met eigen acties.

Lees meer

Supplement van het Jaar 2022

Vanaf nu kan er worden gestemd voor het Supplement van het Jaar 2022. Voor het zesde jaar kunnen deelnemers aangeven welke vitamines, mineralen, kruiden of andere voedingssupplementen favoriet zijn. En waarom zij deze voedingssupplementen gebruiken. Op 17 februari wordt het Supplement van het Jaar 2022 bekendgemaakt.

Lees meer

Nieuwe omgeving proefexamens

Stichting Pharmacon heeft gewerkt aan een nieuwe omgeving voor de proefexamens. Op maandag 17 januari 2022 gaat de nieuwe omgeving live. Kandidaten kunnen nu voor elk examen meerdere proefexamens maken in een omgeving, die exact lijkt op het uiteindelijke examen. Het systeem is heel gebruiksvriendelijk. Bovendien zijn alle proefexamens geüpdatet naar de nieuwe exameneisen.

Lees meer

Etos Doorn compleet vernieuwd

Vanaf zaterdag 22 januari 17:00 uur is de Etos in Doorn wegens verbouwing tijdelijk gesloten. De winkel, gevestigd aan de Thorheimpassage 6, krijgt het allernieuwste concept. Etos Doorn gaat woensdag 2 februari om 8:00 uur weer open. Klanten kunnen dan kennismaken met een ruime, moderne winkel waar je behalve bekende, ook nieuwe producten vindt.

Lees meer

Vastleggen zorgplicht

Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) en het Centraal Bureau voor de Drogisterijbedrijven (CBD) pleiten voor het vastleggen van de minimale zorg die een drogist in de praktijk moet leveren bij de verkoop van medicijnen.

Lees meer

Ga verspilling tegen

Elk jaar belanden er honderdduizenden kilo’s medicijnen en zelfzorggeneesmiddelen in de vuilnisbak, wat slecht is voor het milieu en ons drinkwater. Om verspilling tegen te gaan, kun je als drogisterijmedewerker meewerken aan de bewustwording.

Lees meer

Persoonlijk verzorgingsadvies op maat

Louis Widmer heeft een NIEUWE website gelanceerd! Hier vind je naast uitgebreide informatie over alle producten voor zowel het gezicht als het lichaam, ook een tool waarmee je je persoonlijke verzorgingsroutine kunt samenstellen.

Lees meer

Coalitie-akkoord vraagt om stimuleren zelfzorg

Het aanstaande kabinet-Rutte IV zet in op het verbeteren van gegevens- en datauitwisseling tussen zorgaanbieders, en met patiënten. Ook benadrukt het een inzet op Europese onafhankelijkheid (van andere landen) voor genees- en hulpmiddelen.

Lees meer

Sudocrem Multi-Expert is het meest gebruikte middel bij luieruitslag1

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en het beschermt ons tegen allerlei invloeden van buitenaf. Dit maakt de huid het meest kwetsbare orgaan. De huid van baby's is nog niet helemaal volgroeid en daardoor is deze dus gevoeliger dan de huid van een volwassene. De huid van baby's is daarom dus kwetsbaar.

Lees meer

Prematurenzorg

Elk jaar wordt 1 op de 10 baby’s wereldwijd te vroeg geboren. Pampers zet zich in om de wereld van baby's beter te maken door voorrang te geven aan de gelukkige en gezonde ontwikkeling van alle baby's, ook de meest kwetsbare. Dit jaar slaat Pampers de handen ineen met Vrienden UMC & Wilhelmina Kinderziekenhuis en Care4Neo om extra aandacht te creëren voor te vroeg geboren baby’s.

Lees meer

Nr. 1 wereldwijd meest verkochte multivitamine¹

Naar mate we ouder worden, veranderen onze voedingsbehoeften. Zo heeft je lichaam minder energie uit voeding nodig voor de opbouw en het onderhoud van je lichaam, maar worden bepaalde voedingsstoffen steeds belangrijker.

Lees meer

Rugpijn... medicatie of mee leven?

Ongeveer 80 procent van alle volwassenen krijgt gedurende het leven te maken met rugpijn in een of andere vorm. Grote kans dat jij iemand bent of kent die last hiervan heeft. Het komt vaak voor dat de oorzaak niet wordt gevonden. Dit was een reden voor revalidatietherapeut Robin Bhaggan om zijn boek Van rugklacht naar rugkracht - het handboek voor een rugpijnvrij leven te schrijven. We bespreken zijn belangrijkste bevindingen.

Lees meer

Darmkrampjes? Infacol lucht op

Buik- en darmkrampjes zijn vaak een tijdelijk probleem, omdat ze overwegend veroorzaakt worden door vastzittende lucht. Baby’s krijgen tijdens hun voeding lucht binnen omdat ze bijvoorbeeld te gulzig drinken.

Lees meer

'Mooi wat iets kleins kan doen'

Etos heeft een geanimeerde kerstcampagne uitgebracht met de boodschap 'Mooi wat iets kleins kan doen'. De drogisterij heeft een klein meisje in de hoofdrol.

Lees meer

Knipoog naar kerst

Mensen streven tijdens de feestdagen naar een perfect plaatje en halen hiervoor alles uit de kast: een feestelijke outfit, stijlvolle make-up, een chique kapsel, mooie cadeautjes en een huis dat tot in de puntjes verzorgd is. Dit brengt echter wel een flink kostenplaatje met zich mee… Of toch niet?

Lees meer

Impact type 1 diabetes op het leven is groot

Uit onderzoek van JDRF, een stichting die zich inzet voor een wereld zonder type 1 diabetes, blijkt dat 76% van de Nederlanders niet exact uit kan leggen wat er in het lichaam ‘misgaat’ bij type 1 diabetes en 54% zelfs niet weet wat type 1 diabetes is.

Lees meer

Bescherm de kwetsbare huid!

De huid van zowel baby’s als ouderen vraagt extra aandacht en verzorging. Daarom is het belangrijk om dagelijks de huid goed te reinigen, te verzorgen en te beschermen met Inoli.

Lees meer

Astma, een blijvende ontsteking

Astma is een blijvende ontsteking van de longen, die veel klachten kan veroorzaken. Zo kunnen longen gevoelig reageren op rook, uitlaatgassen, huisstofmijt of huisdieren. Hierdoor wordt iemand benauwd of gaat hoesten. Niet iedereen reageert op dezelfde prikkels en daardoor zal astma per persoon verschillen.

Lees meer

Kruidvat en Trekpleister bontvrij

Drogisterijen Kruidvat en Trekpleister sluiten zich aan bij de internationale Fur Free Retailer. Bont voor Dieren maakt onderdeel uit van dit programma. De drogisterijen hanteerden altijd al een zero tolerance beleid voor producten met bont, maar een ingekochte speelgoedmuis voor katten bleek toch gemaakt van konijnenbont.

Lees meer

Advies over zoetstoffen

Op 13 juli 2021 hebben we op lijfblad.nl een artikel geplaatst met informatie van het Kenniscentrum Zoetstoffen over de vraag of je lichaam insuline aanmaakt, als je zoetstoffen gebruikt. In dit artikel gaan we verder in op zoetstoffen en wat je hierover kunt adviseren aan je klanten. Dit artikel lees je ook op pagina 6 van editie 5 (oktober).

Lees meer

Een gaper voor een nieuwe tijd

Boven de pui van drogisterij Het Heertje in Amsterdam is een nieuwe Gaper, die kunstenaar Adriaan Rees ontwierp, geïnstalleerd. De reacties zijn, zo blijkt, overwegend positief.

Lees meer

Campagnemaand Bloedserieus in november

Voor het derde achtereenvolgende jaar staat november in het teken van de campagne Bloedserieus. Deze landelijke voorlichtingscampagne roept vrouwen met hevig menstrueel bloedverlies (HMB) ofwel menorragie op om hun klachten vooral serieus te nemen. Bijvoorbeeld door een afspraak bij de huisarts te maken voor een medische check-up.

Lees meer

TrachSil, krachtig tegen keelpijn

Ieder jaar is er een griepseizoen. Een verkoudheid en een zere keel zijn dan wel een feit. Help je klanten om voorbereid te zijn.

Je kunt je klanten bij keelpijn TrachSil adviseren.

Lees meer

Kruidvat en Etos het vaakst 'retailbuur'

Kruidvat en Etos zijn, naast de Hema, de meest voorkomende buren in de Nederlandse retailsector. Dit is gebleken uit onderzoek van RetailSonar, expert in locatiestrategie, waarin de onderlinge afstand van de 150 grootste retailers in kaart werd gebracht. Ook modewinkels, opticiens, parfumeriezaken, drogisterijen en banken vind je in de Nederlandse winkelstraat opvallend vaak vlak bij elkaar.

Lees meer

Nieuwe voorlichtingscampagne verantwoord geneesmiddelgebruik

De fabrikant GSK Consumer Healthcare lanceert een nieuwe campagne Kies voor Verantwoord Gebruik, een voorlichtingscampagne die is ontwikkeld om kennis over zelfzorg te vergroten en daarmee gezondheid in het algemeen te stimuleren.

Lees meer

Curanol, voor de verzorging van de huid rond de anus

Voor een goede bloedsomloop is het van belang om de vaatwanden soepel en elastisch te houden. Met name tijdens de zwangerschap en de bevalling kunnen de aderen van de anus extra aandacht gebruiken, omdat ze dan met meer druk te maken hebben dan gebruikelijk.

Lees meer

Etos wederom beste winkelketen

Bij de verkiezing Retailer of the Year is Etos wederom uitgeroepen tot beste winkelketen in de categorie Persoonlijke Verzorging. Bij de verkiezing maken winkelketens binnen 27 categorieën kans op de titel Retailer of the Year. Eind oktober wordt de beste retailer van alle categorieën bekend gemaakt.

Lees meer

Coronamaatregelen bij examenafnames

De overheid heeft een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd per 25 september die ook van invloed zijn op de examenafnames door Pharmacon.

Lees meer

Tekort antiwormpillen

Nederlandse drogisterijen kampen met een tekort aan antiwormpillen. Volgens drogisterijketen Etos is de grondstof voor het medicijn niet leverbaar, meldt RTL Nieuws donderdag.

Lees meer

Toelichting column Vrouwenspreekuur editie 4-2021

De Column Vrouwenspreekuur van editie 4-2021, pagina 15 heeft de titel 'Moeten we leren leven?'. Al voor onze geboorte leven we. Wat een wonder, he? Dat doen we gewoon. Ons hart klopt, onze cellen vormen zich en meteen na de geboorte beginnen we te ademen. Kunnen we dan leven? Wat betekent het om te leven? Wat is ons menszijn?

Lees meer

Bewustwordingscampagne over huidkanker

Spot the Dot en Stichting Melanoom slaan de handen ineen en lanceren de Nederlandse editie van de Faster than Skincancer campagne. De positieve en sportieve campagne benadrukt het belang van vroegtijdige opsporing van huidkanker, en focust daarbij op melanoom als zijnde de meest agressieve vorm van huidkanker. De Nederlandse dermatoloog en Mohs’ chirurg* dr. Göran van Rooijen en melanoompatiënte Raquel Hulzebos zijn de gezichten van de campagne.

Lees meer

Pink Program 2021

Als pionier in de wimper- en wenkbrauw categorie zet RevitaLash Cosmetics hun voortdurende steun en toewijding aan borstkankerbewustzijn voort met het jaarlijkse Pink Program. De campagne loopt van 1 september tot en met 31 oktober 2021.

Lees meer

DROGIST Bewust Beter Claudia Grevenbicht vernieuwd

Claudia Duister is het vak van Drogist met de paplepel ingegoten in de drogisterij van haar ouders te Buchten. Als zelfstandige startte zij 12 jaar geleden in Grevenbicht met UniPharma als partner en is nog altijd blij met de ondersteuning en onderscheidend vermogen van Drogist Bewust Beter. Op 23 augustus is Drogist Claudia omgebouwd naar de laatste formule uitgangspunten van Drogist Bewust Beter.

Lees meer

Darmkrampjes? Infacol lucht op

Buik- en darmkrampjes zijn vaak een tijdelijk probleem, omdat ze overwegend veroorzaakt worden door vastzittende lucht. Baby’s krijgen tijdens hun voeding lucht binnen omdat ze bijvoorbeeld te gulzig drinken.

Lees meer

Hansaplast Elastic Pleister

Past zich aan, aan al je bewegingen.

  • Extra flexibel
  • Waterafstotend
  • Sterke kleefkracht
Lees meer

Maakt het lichaam insuline aan als je zoetstoffen gebruikt?

Hoe herkent het lichaam zoetstoffen? Verwarren de hersenen deze niet met suiker? En wordt er daarom toch insuline aangemaakt? Het antwoord is volgens het Kenniscentrum Zoetstoffen NEE. Onderstaand wordt dit toegelicht.

Lees meer

Nieuwe directeur voor Vitaminstore

Noor de Bruijn treedt per 1 september 2021 aan als CEO van Vitaminstore, de Nederlandse retailer in voedingssupplementen en natuurcosmetica. De Bruijn maakt de overstap van Etos, waar ze commercieel directeur is. Bij Vitaminstore gaat De Bruijn samen met oprichters Koert Otten en Alain Vermeulen de directie vormen.

Lees meer

Waarschuwing over kruidenpreparaat Montalin

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten het kruidenpreparaat Montalin niet te gebruiken. Het bevat naast kruiden ook illegaal toegevoegde pijnstillende geneesmiddelen maar dat staat niet op de verpakking.

Lees meer

Nieuwe site over voeding en kinderkanker

Over gezonde voeding bestaan meer fabels dan feiten. En dat geldt al helemaal voor de betekenis van voeding voor, tijdens en na behandelingen voor kinderen met kanker. Daarom hebben het Prinses Máxima Centrum en het Wereld Kanker Onderzoek Fonds een nieuwe site gemaakt met feiten die worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek en de praktijkervaring van experts.

Lees meer

Voedingsnormen zwangere vrouwen herzien

De Gezondheidsraad heeft de voedingsnormen voor vitamines en mineralen voor zwangere vrouwen herzien omdat er behoefte was aan eenduidige voedingsaanbevelingen. Het Voedingscentrum heeft deze voedingsadviezen vertaald naar de praktijk.

Lees meer

Duurzaamheidsplatform

De Nederlandse Cosmetica Vereniging heeft onlangs een duurzaamheidsplatform gelanceerd, dat samen met de Nederlandse Vereniging van Zeepfabrikanten (NVZ) en de Nederlandse Aerosol Vereniging (NAV) is opgezet. Op het platform wordt informatie gebracht over hoe de cosmeticasector zich duurzaam ontwikkelt.

Lees meer

De abortuspil bij de drogist?

In april vorig jaar wees de rechter een voorstel af om tijdens COVID-19 toegang tot de abortuspil mogelijk te maken, zonder een kliniek te bezoeken. Waarom is Nederland zo voorzichtig met het vrij verstrekken van de abortuspil? Welke mechanismen liggen hieraan ten grondslag en wat is er voor nodig om dat te veranderen?

Lees meer

DA 2021: de nieuwe drogisterij

Mensen worden ouder en de zorg verandert. Hoe speel je hier als drogist op in? Hoe zorg je dat jouw drogisterij een gastvrije en uitnodigende winkel blijft? Bij DA hebben ze daar een nieuwe formule voor waarbij de drogist als persoonlijke gezondheidsadviseur centraal staat. Dit gaat verder dan een nieuw logo of een aangepaste etalage. Benieuwd naar wat er allemaal verandert en hoe dit eruit ziet?

Lees meer

Nieuwe ceo Etos benoemd

Sebastiaan de Jong (47) is benoemd tot CEO van drogisterijketen Etos, met ingang van 1 juli 2021. De Jong startte 23 jaar geleden zijn carrière bij Ahold Delhaize en werkt momenteel als Head of Procurement Ahold Delhaize Europa & Indonesië. Hij zal rapporteren aan Wouter Kolk, CEO Ahold Delhaize Europa & Indonesië.

Lees meer

Gebruik van testers weer toegestaan

Gebruik van testers voor geuren, crèmes, vloeibare make-up, poeders, lipstick en mascara in de drogisterij is weer toegestaan. Maar dan wel volgens de richtlijn van drogistenorganisatie Centraal Bureau Drogisterijbedrijven en Nederlandse Cosmetica Vereniging. Met deze richtlijn neemt de drogisterijsector verantwoordelijkheid voor het veilig gebruik van testers.

Lees meer

Medische hulpmiddelen in supermarkt en drogisterij. Wat zijn de nieuwe regels?

De nieuwe Europese wetgeving voor medische hulpmiddelen geldt voor hoog risico producten zoals een pacemaker of ander implantaat, maar ook bijvoorbeeld voor pleisters en leesbrillen die te koop zijn in supermarkten en drogisterijen. Wat zijn de gevolgen voor retailers en leveranciers van deze nieuwe wetgeving?

Lees meer

Reclame over glijmiddel schuurt

De drogisterijketen Care & Beauty heeft zich onverwacht geschokte reacties op de hals gehaald door een ‘care’ probleem openlijk te verbinden aan seksualiteit. Een flyer over vaginale droogheid met de koptekst “Wij vrijen weer” is de aanleiding.

Lees meer

Vraag een gratis proefpakket aan

Sajovi BV is importeur van o.a. de merken Bomb Cosmetics en 4allseasons en levert binnen Nederland aan Welness & Beauty bedrijven alsmede drogisterijen. Alle artikelen die Sajovi verkoopt staan in Cocosoft, Valk Software en Microcash en kunnen daardoor bij iedere drogisterij goed worden gescand.

Lees meer

Onderzoek zelfzorgproducten

Graag nodigt Toon Consultancy jou uit om deel te nemen aan een onderzoek over zelfzorgproducten en het adviseren hiervan aan je klanten. Het invullen van deze enquête is vrijwillig en anoniem, en duurt ongeveer 10-15 minuten. Onder alle deelnemers worden 10 cadeaubonnen van Bol.com ter waarde van €25 verloot.

Lees meer

Tekenbeet: let op symptomen

De maand mei is de Internationale Lyme Awareness Maand en Stichting Tekenbeetziekten wil extra aandacht vragen voor de ziekte van Lyme en specifiek voor de symptomen, die vaak niet onderkend worden.

Lees meer

Drogist Bewust Beter Yvonne

Op 1 mei heropent Drogisterij Yvonne als Drogist Bewust Beter. Ook Yvonne Smeets maakt de overstap van DA naar Drogist Bewust Beter.

Lees meer

Richtlijn verantwoorde zorg bij verkoop zelftesten

De overheid laat zelftesten op Covid–19 toe, maar wel op voorwaarden. Van groot belang is dat de zelftesten op een verantwoorde manier en in voldoende mate beschikbaar zijn. Drogisten zijn gewend om verantwoorde zorg te leveren aan hun klanten.

Lees meer

Dag van de Aarde

Vandaag is het de ‘Dag van de Aarde’ (Earth Day). ‘De dag heeft als doelstelling de bewustwording van ons consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde.’¹. De Plastic Soup Foundation wil de tsunami van plastic soup zo snel mogelijk stoppen.

Lees meer

De allereerste Hansaplast Sensitive pleisters voor kinderen

Hansaplast Sensitive Kids pleisters zijn zeer huidvriendelijk en zijn geschikt voor het afdekken van alle soorten kleine wondjes. Het comfortabele materiaal is hypoallergeen en flexibel. Het niet-klevende wondkussen beschermt de wond en werkt schokdempend.

Lees meer

Online corona-zelftesten beschikbaar

Winkelketens Holland & Barrett, DA en Etos bieden als eerste retailers online officiële corona-zelftesten aan. Het gaat om de Acon Biotech Flowflex SARS-CoV-2 Antigen Test.

Lees meer

Verdubbeling capaciteit distributiecentrum

AS Watson heeft de capaciteit van zijn e-fulfilmentcenter in Ede 'ruim verdubbeld' na verbouwing. Zo hoopt de retailer te voldoen aan de sterke groei van online-bestellingen.

Lees meer

Onvoldoende voorlichting over coronazelftests door drogisterijen

Uit een rondgang van het FD blijkt dat drogisterijen Kruidvat en Etos te weinig uitleg of foutieve informatie geven bij de verkoop van coronasneltests. Deze tests zijn alleen geschikt voor mensen zonder klachten. De drogisterijen slaan deze voorlichting echter over of geven verkeerde uitleg.

Lees meer

Ramadan en medicatiegebruik

De jaarlijkse moslim vastenperiode is dit jaar van 13 april t/m 12 mei. Tussen zonsopgang en zonsondergang wordt er niet gegeten of gedronken. Zo’n verandering van het dagelijks ritme kan een behoorlijke impact hebben op het lichaam. Met name bij risicopatiënten zoals diabetici.

Lees meer

Stress uit taboesfeer

Met de nieuwe campagne ‘Mamaliefde is…’ wil staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) helpen om stress onder aanstaande moeders tijdens en na hun zwangerschap te verminderen. Door moeders en vaders op te roepen om zorgen over bijvoorbeeld financiën, relatie en wonen met hun zorgverlener te bespreken, wordt de kans op een goede start van hun kind vergroot.

Lees meer

Samenwerking tussen CBD en CBG

Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) gaan officieel samenwerken aan goed gebruik en beschikbaarheid van zelfzorggeneesmiddelen. Beide partijen hebben op 8 april 2021 de samenwerkingsovereenkomst getekend.

Lees meer

1ste zonnefilter van de Laboratories Pierre Fabre

TriAsorB™ is de 1ste zonnefilter op basis van onderzoek van Pierre Fabre. Een nieuwe zonnefilter creëren is een zeldzame gebeurtenis: in de afgelopen 20 jaar kwam er maar één creatie op de markt. TriAsorB™ is absoluut uniek want - voor de 1ste keer ter wereld - beschermt de zonnebescherming van Eau Thermale Avène ook een nieuw aspect van zonnestraling: het zichtbaar blauw licht met hoge energie.

Lees meer

Cosnova bereikt nieuwe mijlpaal

Het cosmeticabedrijf cosnova en recycling- en de Duitse milieudienstverlener Interseroh verrichten baanbrekend werk door voor het eerst post-consumer recyclaten uit de Duitse ‘Gelbe Sack’/gele afvalcontainer te gebruiken in cosmeticaverpakkingen.

Lees meer

Samenwerking Etos en De Huidkliniek

Etos en De Huidkliniek zijn een pilot-samenwerking gestart. Een ervaren huidtherapeut van De Huidkliniek geeft met behulp van een geavanceerd apparaat, de Observ, een persoonlijk huidconsult waar voor de cliënt een op maat gemaakt product- en behandeladvies uitrolt. De eerste Etos-winkel is in Leidschendam en er zullen snel meer locaties volgen.

Lees meer

Coronazelftests te koop bij enkele apotheken

Vanaf 31 maart worden coronazelftests verkocht door enkele Nederlandse apotheken, maakt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekend. Daarmee kunnen mensen zichzelf op het coronavirus testen en krijgen ze binnen een kwartier de uitslag.

Lees meer

DID wijzigt interventievergoedingen

Per 1 juli 2021 vergoedt stichting Duurzame Inzetbaarheid Drogisterijen (DID) 50% van de interventiekosten die een zelfstandige drogisterijondernemer maakt als een verzekeraar niet alle kosten vergoedt.

Lees meer

Nieuwe waarschuwingen voor sint-janskruid

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarschuwt voor voedingssupplementen en thee met sint-janskruid, die schadelijke gevolgen voor de gezondheid kunnen hebben.

Lees meer

NIEUW van Glycerona: 2-in-1 hygiënische handgel-crème

Hygiënisch reinigen is nog nooit zo belangrijk geweest, voornamelijk buitenshuis. Echter zorgt het vele reinigen vaak voor droge handen. Daarom introduceert Glycerona nu de 2-in-1 hygiënische handgel-crème.

Lees meer

TrachSil, krachtig tegen keelpijn

Ieder jaar is er een griepseizoen. Een verkoudheid en een zere keel zijn dan wel een feit. Help uw klanten om voorbereid te zijn. U kunt u ze bij keelpijn TrachSil adviseren.

Lees meer

Minder make-up aangeschaft

De verkoop van make-up kelderde in 2020 met 11,5 procent, terwijl er 28 procent meer gezichts- en huidverzorging werd verkocht. Dat blijkt uit data van supermarkten en drogisterijen, verzameld door het onderzoeksinstituut IRI Nederland.

Lees meer

Etos Gouda Markt compleet vernieuwd

De ingrijpende verbouwing van Etos aan de Markt in Gouda is achter de rug. De heropening vindt plaats op woensdag 3 maart om 9:00 uur. De winkel, die precies tegenover het stadhuis zit, heeft het allernieuwste concept. Klanten kunnen de aankopen zelf scannen en afrekenen met pin bij de zelfscankassa’s.

Lees meer

Naamswijziging Mediphos OTC

Mediphos OTC gaat zelfstandig verder onder de naam Consumedix B.V. Binnenkort verandert de naam Mediphos OTC Consumer Health BV in Consumedix B.V. De naamswijziging gaat gepaard met een nieuwe visuele identiteit.

Lees meer

FIT challenge

Met de huidige coronacrisis en de maatregelen die daarbij horen is gezond leven en lekker bewegen actueler dan ooit. Het belang van vitaliteit wordt steeds vaker genoemd, omdat daardoor je weerstand wordt verhoogd. Bewegen speelt daarbij een belangrijke rol.

Lees meer

Liefde voor het vak en haar stad

Dromen najagen

Het drogisterijvak sprak de ambitieuze Mirjam Zuidersma al op jonge leeftijd aan. Toch besluit ze door te studeren onder het motto ‘werken kan altijd nog’. Na haar opleiding Small Business en Retail Management begint ze op haar 23e bij een drogisterijformule.

Lees meer

Een goed werkend immuunsysteem

Tijdens de wintermaanden is een goed werkend immuunsysteem meer dan ooit noodzakelijk. Naast een gezonde levensstijl met voldoende beweging, gezonde voeding en voldoende slaap, kan ook micronutritie helpen bij het ondersteunen en het proactief activeren van het immuunsysteem.

Lees meer

Meer inzicht in effecten tegelijk gebruiken medicijnen en supplementen

Het gebruik van medicijnen kan leiden tot vitamine- en mineralentekorten en voedingssupplementen kunnen de werking van sommige medicijnen beïnvloeden. Om dit inzichtelijk te maken heeft NPN in samenwerking met Universiteit Maastricht informatiebladen voor zorgprofessionals ontwikkeld.

Lees meer

Vitamine D Supplement van het Jaar 2021

De afgelopen weken is er online gestemd op favoriete vitamines, mineralen, kruiden en andere supplementen. Vitamine D is 8 februari 2021 uitgeroepen tot Supplement van het Jaar 2021 en is de overtuigende winnaar.

Lees meer

Wereldkankerdag

Vandaag is het Wereldkankerdag: een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de impact van kanker.
La Roche-Posay staat stil bij de impact van kanker, samen met hun partners De Huidkanker Stichting (HUKAs) en Stichting ‘Look Good Feel Better’.

Lees meer

Nieuwe Etos in Spijkenisse

Op woensdag 3 februari opent de Etos in Spijkenisse om 9:00 uur de deuren van een gloednieuwe winkel. De winkel bevindt zich aan de Uitstraat 101-103.

Lees meer

De claim ligt in Brussel in een la...

Over weerstand en de Keuringsdienst van Waarde (NPO3)

Lees meer

Physalis Natural Cold Care

Physalis Cold Care is een serie natuurlijke producten die helpen je weerstand tijdens de wintermaanden te behouden. Mocht je onverhoopt toch verkouden worden, dan heeft Physalis Cold Care effectieve natuurlijke producten om klachten als een lopende neus, kriebelende keel en verstopte luchtwegen te verlichten. Met de pure en effectieve kracht uit de natuur helpt Physalis Cold Care je de winter door!

Lees meer

Kabinet scherpt toezicht op voedingssupplementen aan

Het ministerie van Medische Zorg en Sport gaat strakker toezicht houden op de markt van de voedingssupplementen. Naar aanleiding van een uitzending van Radar in 2019 over borstvergrotende pillen zijn Kamervragen gesteld, die uiteindelijk hebben geleid tot een aangescherpt beleid.

Lees meer

Robuuste grooming producten

Het stoere en robuuste design van de producten uit de Natura Siberica Men-lijn trekt de aandacht van elke man. De productlijn bevat bijzondere wilde kruiden, planten en oliën uit Wild Siberië en het Verre Oosten. De producten zorgen voor een goede verzorging, die specifiek is afgestemd op het haar en de huidstructuur van mannen.

Lees meer

Test je kennis

In elke editie van Lijfblad zie je bij enkele artikelen een korte kennistest staan. Weet jij alles over advies bij bijvoorbeeld hooikoorts of een koortslip? En hoe staat het met je kennis over de luxere merken binnen het drogisterijassortiment? Test hier je kennis en maak daarbij kans op een mooi product. Succes!

Lees meer

Jos Jongstra nieuwe directeur CBD

Jos Jongstra (61) treedt op 1 april 2021 aan als opvolger van Marten Hummel, directeur van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD). Marten Hummel bereikt dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd. Met de komst van Jongstra is de continuïteit van het CBD gewaarborgd.

Lees meer

Supplement van het Jaar verkiezing 2021 van start

Er kan gestemd worden voor het Supplement van het Jaar 2021. Voor het vijfde jaar kunnen deelnemers aangeven welke vitamines, mineralen, kruiden of andere voedingssupplementen favoriet zijn. En wat de redenen zijn voor het gebruik van voedingssupplementen.

Lees meer

Ondersteuning van Drogist Bewust Beter

Frits Offermann, Sandra Veenhof en hun team kiezen voor de ondersteuning van Drogist Bewust Beter met hun winkel MOOI parfumerie en GEZOND drogisterij Frits uit Bilthoven.

Lees meer

Kruidvat valt in de prijzen

Consumenten hebben meerdere huismerkproducten van Kruidvat verkozen tot ”Huismerk Product van het jaar 2021”. De organisatie achter de jaarlijkse productverkiezing “Gekozen Product van het Jaar” (POY Operations) is dit jaar voor het eerst ook op zoek gegaan naar de beste huismerkproducten van het jaar.

Lees meer

Botanische, zuivere huidverzorging

BOOMING_BOB maakt watervrije huidverzorging op basis van natuurlijke oliën, wassen en plantenextracten. De producten worden ontwikkeld in Zweden en zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Lees meer

Stoppen met roken? Kies de methode die bij je past!

Eigenlijk geldt het voor alles: kies de methode die bij je past. Als je wilt stoppen met roken, heb je tegenwoordig veel methoden om uit te kiezen. Kies de methode die bij je past, dan is de kans van slagen het grootst.

Lees meer

Mondkapjesplicht

Dinsdag 1 december is de coronawet ingegaan en wordt het ‘dringende advies’ een mondkapje te dragen een plicht. In winkels, musea, gemeentehuizen. Op stations, in parkeergarages, bij het tankstation. In theaters en concertzalen (als je niet op je plek zit) en tijdens rijles en bij de kapper.

Lees meer

Green Friday

Stichting Trees for All luidt dit jaar Green Friday in als tegenhanger van Black Friday. Hiermee wil de stichting een veel grotere beweging in gang zetten van consumenten en bedrijven die verantwoord willen consumeren en een bijdrage willen leveren aan een groene wereld.

Lees meer

‘Drogist op afstand’ in strijd met de wet

Supermarkten mogen bepaalde zelfzorggeneesmiddelen alleen verkopen als er een (assistent-) drogist in de winkel is. Klanten voorlichting geven via een telefoon- of videogesprek is in strijd met de geneesmiddelenwet.

Lees meer

Voorlichtingscampagne Bloedserieus

De voorlichtingscampagne Bloedserieus roept vrouwen met hevig menstrueel bloedverlies-klachten (HMB) nadrukkelijk op naar de huisarts te gaan. HMB is een van de meest voorkomende problemen in de gynaecologie.

Lees meer

Drogisterijen blijven open bij strengere maatregelen

Drogisten zijn geen gewone retailers, maar hebben een onmisbare en belangrijke maatschappelijke rol. Deze unieke positie wordt na intensief overleg van het CBD met het ministerie van minister-president Mark Rutte en met VWS erkend door de overheid: bij strengere coronamaatregelen vindt de overheid het belangrijk dat drogisten open blijven.

Lees meer

Pijnlijke spieren? Ga voor gerichte pijnverlichting!

Stress, een verrekte spier, spierpijn na een flinke sportsessie en een verkeerde houding kunnen er toe bijdragen dat je pijnlijke spieren hebt. Hansaplast Spiral Heat zijn flexibele warmtepleisters voor gerichte pijnverlichting en bieden effectieve warmtetherapie gedurende 12 uur.

Lees meer

De relatie tussen vitamine D en corona

Vitamine D suppletie kan mogelijk de impact van het coronavirus minderen, in landen waar een vitamine D tekort onder de bevolking veel voorkomt. Dat stellen wetenschappers in een opinie, gepubliceerd in de Lancet. In deze opinie gaan zij in op de tot nu toe bekende wetenschappelijke basis voor deze stelling.

Lees meer

Nederland Schoon lanceert #mondkapjegeenzwerfkapje

Sinds de uitbraak van het coronavirus worden gebruikte mondkapjes steeds vaker op straat gegooid. Met de mondkapjesplicht in aantocht vrezen Nederland Schoon en Plastic Soup Foundation dat het probleem van ‘zwerfkapjes’ alleen maar groter zal worden. Naast dat mondkapjes op straat vervuilend zijn voor de omgeving, is er ook een mogelijk risico dat het mondkapje geïnfecteerd is met het coronavirus.

Lees meer

Noodzaak van regelmatig handen wassen

Japanse onderzoekers stellen nieuw bewijs te hebben gevonden voor de noodzaak regelmatig de handen te wassen in de strijd tegen COVID-19. Het virus overleeft vijf keer zo lang op de huid van mensen als een griepvirus.

Lees meer

Uitslag testpanel Skoon Solid Shampoobar

We hebben ontzettend veel aanmeldingen ontvangen op onze oproep om verschillende shampoobars, beschikbaar gesteld door Skoon Cosmetics, te testen. Uit alle inzendingen hebben we tien willekeurige lezers uitgekozen.

Lees meer

2 november start de Internationale Bijwerkingenweek

Op maandag 2 november start de Internationale Bijwerkingenweek (MedSafetyWeek). Dit is een internationale (social) media campagne waarin Bijwerkingencentrum Lareb en medicijnautoriteit CBG aandacht vragen voor het belang van melden van bijwerkingen.

Lees meer

Verbouwde Etos Roosendaal opent 21 oktober

Etos in winkelcentrum De Roselaar wordt momenteel flink verbouwd. De winkel krijgt het allerlaatste concept van Etos. Het wordt een modern en overzichtelijk geheel, met een fraaie beauty- en geurenafdeling. Er is veel keuze, ook uit nieuwe merken. Etos heropent woensdag 21 oktober om 9.30 uur. Vanaf dan staan winkelmanager Brigitte Balemans en haar team klaar om klanten te verwelkomen in hun vernieuwde, ruim opgezette winkel.

Lees meer

Mondkapjesplicht in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

Op maandag 28 september zijn extra coronamaatregelen afgekondigd. Winkeliers in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag mogen klanten weigeren die geen mondkapje dragen. Dat heeft minister-president Mark Rutte bekendgemaakt tijdens de persconferentie.

Lees meer

Feest bij MOOI!

Er is een nieuwe DA MOOI winkel toegevoegd aan het MOOI portfolio in Sint Oedenrode. Een totaal vernieuwde feel-good-winkel waar eigenaresse Annemiek en haar team graag het gevoel geven van deskundigheid, gastvrijheid en thuiskomen.

Lees meer

Opening Morphe in Amsterdam

Morphe opent deze herfst haar eerste winkel op het Europese vasteland in de Kalverstraat in Amsterdam. De opening van de winkel staat gepland voor medio oktober van dit jaar. In de winkel zijn wereldwijde bestsellers te vinden, co-creaties met influencers en favoriete items van beroemdheden. Bezoekers kunnen zich ook van advies laten voorzien door gecertificeerde Morphe experts en Beauty Artists.

Lees meer

ACM treedt op tegen 'greenwashing' met nieuwe regels

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft vuistregels opgesteld om 'greenwashing' te voorkomen. De consumentenwaakhond riep bedrijven al eerder op om misleidende duurzaamheidsclaims en -logo's in de ban te doen.

Lees meer

De impact van de overgang

Ruim een miljoen Nederlandse vrouwen, tussen de 45 en 55 jaar, zitten in de overgang¹. De meeste vrouwen verheugen zich niet op deze jaren. Hormonen veranderen in deze periode en de vruchtbaarheid verdwijnt voorgoed.

Lees meer

Nieuw winkelconcept in Roermond

45 jaar geleden opende Kruidvat haar allereerste winkel in Hilversum . Precies 45 jaar later bereikt Kruidvat vandaag opnieuw een bijzondere mijlpaal met de opening van een nieuwe winkel in Roermond.

Lees meer

Erkenning RI&E-instrument drogisterijbranche weer met 3 jaar verlengd

Van 21 tot en met 25 september is het de week van de RI&E. De Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) helpt ondernemers op een gestructureerde manier de risico’s van hun bedrijfsvoering op een rijtje te zetten en een plan van aanpak te maken om maatregelen te nemen om gezond en veilig te werken.

Lees meer

Campagne Beter gebruik bestrijdingsmiddelen

Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal organiseert samen met onder meer drogisten vanaf 31 augustus de publiekscampagne ‘Beter gebruik van bestrijdingsmiddelen’. Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) en de aangesloten drogisten ondersteunen deze campagne in de winkels.

Lees meer

SO’BiO étic personal care

De consument van tegenwoordig vindt het in toenemende mate belangrijk dat alles wat door het doucheputje verdwijnt, onschadelijk is voor het milieu. SO’BiO étic loopt hierin voorop met haar Cosmos/Ecocert-gecertificeerde wash-off producten.

Lees meer

Voorkom hoofdluis!

De scholen zijn weer begonnen, dus het hoofdluis seizoen breekt weer aan...

Niemand heeft zin in luizenpluizen en/of hoofdluis behandelen! Met XT luis Protect & Go kun je besmetting voorkomen. Het is een preventieve, vegan spray op waterbasis die niet alleen beschermt tegen hoofdluis maar ook verzorgend is door de anti-klit ingrediënten.

Daarnaast heeft XT luis ook een product om hoofdluis te behandelen, XT luis Once. Hoofdluizen en eitjes worden in 1 behandeling van 15 minuten gedood. Geen kopzorgen dus met dit krachtige duo!

Lees meer

Terug naar school: controle!

Tijdens de zomervakantie krijgen veel kinderen te maken met hoofdluis. Hoofdluizen kunnen meerdere uren onder water overleven en houden ze zich stevig genoeg vast om niet los te laten. Na de vakantieperiode kunnen kinderen met hoofdluis naar school komen en verspreidt hoofdluis zich snel in de klas.

Lees meer

Duurzaamheid

Naast de trend van natuurlijke producten is de volgende stap te kijken hoe we verantwoord met plastic om kunnen gaan.

Lees meer

App om cosmetica te scannen op microplastics

De consument kan met de nieuwe app Beat the Microbead zelf producten testen op de aanwezigheid van meer dan 500 soorten microplastics. Want weet jij precies wat je op je huid en lippen smeert? En of je er ziek van kunt worden? Aan bepaalde verzorgingsproducten en make-up zijn minuscuul kleine plasticdeeltjes, nanoplastics of zelfs vloeibare plastics toegevoegd. Soms wordt dit gedaan om aan die producten bepaalde eigenschappen te geven.

Lees meer

Zonnebril dragen

Met de zonnige dagen in het vooruitzicht is het niet alleen belangrijk om je huid goed te beschermen. Het is ook belangrijk om je ogen goed te beschermen.

Lees meer

Duurzame productie en verspreiding

Lijfblad wordt duurzaam vervaardigd en de folie die je om het magazine vindt is 100% recyclebaar. Op pagina 5 in het magazine is onderin het FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council®) geplaatst. Dit keurmerk houdt in dat Lijfblad wordt gedrukt op papier waarvan het hout afkomstig is uit duurzaam beheerd bos en gecontroleerde bronnen.

Lees meer

Paracetamol vervuild: is dat ernstig?

“Grote hoeveelheden paracetamol kunnen vervuild zijn met het kankerverwekkende PCA”; dat was het bericht waarmee de krant NRC en het tv-programma Zembla donderdag jl. naar buiten kwamen. Krijg je ongeruste klanten in de winkel? Dan kun je ze geruststellen: de hoeveelheden PCA zitten ver onder de toegestane limiet en consumenten kunnen het zelfzorggeneesmiddel veilig blijven gebruiken, stelt het CBG.

Lees meer

Coronatesten bij de drogist

De behoefte aan coronatesten bij de consument neemt toe. Er bestaan verschillende soorten coronatesten, bijvoorbeeld (moleculaire) PCR of antigeen testen die nagaan of je nu besmet bent met COVID-19 en serologische testen zoals een sneltest of een ELISA die nagaan of je besmet bent geweest door het vaststellen of er antilichamen in het bloed aanwezig zijn.

Lees meer

Test handgels door AD

Op 24 juni 2020 verscheen er een publicatie in het Algemeen Dagblad over handgels. Info-Care geeft een reactie.

Lees meer

Huidfonds introduceert ‘Zonadvies op Maat’

Ga je hardlopen in de ochtend? Of vanmiddag naar het strand? Wil jij weten hoe jij je huid kunt beschermen? Doe dit snel en makkelijk met het Zonadvies op Maat.

Lees meer

Advies op maat blijft belangrijk

In Lijfblad editie 3 kun je lezen dat persoonlijk advies bij de verkoop van zelfzorggeneesmiddelen erg belangrijk blijft. Auteur Lyda Blom stelt in Pharmaceutisch Weekblad dat uit onderzoek van bureau Kantar blijkt dat slechts één op de drie consumenten, voorafgaand aan het gebruik van een nieuw zelfzorgmiddel, de volledige bijsluiter doorleest.

Lees meer

Etos Kroes compleet vernieuwd

Etos in winkelcentrum De Loper, in de wijk Holy, is momenteel gesloten. De winkel van de ondernemersfamilie Kroes/Hanemaaijer wordt omgebouwd tot het allernieuwste concept van Etos. De vernieuwde Etos krijgt een ruim opgezette indeling en een eigentijdse uitstraling. De heropening vindt plaats op vrijdag 26 juni om 9:00 uur.

Lees meer

Tips tegen spierpijn

In editie 3 lees je in het artikel op pagina's 26 en 27 over advies bij spier- en gewrichtspijn. Spierpijn ontstaat meestal door een verkeerde belasting of overbelasting van de spieren. Spieren die nauwelijks of niet gebruikt worden, zijn extra gevoelig voor spierpijn. Veel voorkomende spierpijnklachten zijn: rugpijn, nekpijn en pijn aan de schouders.

Lees meer

Consumedix, thuis afname – lab test

Mediphos OTC Consumer Health BV biedt een Corona thuis afname – lab test onder de merknaam Consumedix aan via de drogist. Het betreft een Corona-Gehad test, welke antilichamen tegen het SARS-COV-2 (COVID19) virus detecteert in het bloed. Bij een positieve test is men blootgesteld geweest aan SARS-COV-2.

Lees meer

Haal de natuur in huis

Een product wat doet wat hij zegt? Zonder schadelijke stoffen? Dan kies je voor DA by Erica. De verzorgingsproducten uit deze lijn hebben zoveel mogelijk een 100% duurzame, natuurlijke en biologische afkomst. De filosofie van DA by Erica is dat gezondheid en kracht uit de natuur komen. DA gaat hiermee voor 100% natuurlijk.

Lees meer

Bulldog skincare

Mannen houden van duidelijkheid. Niet moeilijk doen, maar snel en effectief handelen voor het beste resultaat. Dat geldt ook voor hun dagelijkse huidverzorging. Bulldog speelt hier goed op in: het is eenvoudig in gebruik, eerlijk, trouw en ongecompliceerd.

Lees meer

Hansaplast Sportcompressie

Hoe kun je spierherstel ondersteunen? De Sportcompressielijn van Hansaplast helpt om de bloedcirculatie te verbeteren en daarmee het spierherstel te bevorderen en spierschade te voorkomen. De compressie zorgt voor ondersteuning van de been- of armspieren tijdens fysieke activiteiten en sporten. Nu verkrijgbaar in de varianten Sportcompressiekousen, -kuitsleeves en -armsleeves.

Lees meer

Informatiecentrum over voedingssupplementen

Op het online Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) vinden gebruikers informatie over hoe ze aan hun gezondheid kunnen werken met voedingssupplementen, als onderdeel van gezonde voeding. Het doel is iedereen die met gezondheid bezig is op een wetenschappelijk onderbouwde manier voor te lichten. Het nut en de veiligheid van vitamines, mineralen, kruiden en overige supplementen komen uitgebreid aan bod.

Lees meer

40 jaar UniPharma!

Veertig jaar geleden ontstond UniPharma uit een fusie van de twee familiebedrijven, Gebroeders Mulder en Wehapharm. Een historie die teruggaat tot 1877.

Lees meer

Ernstige klachten hooikoortspatiënten

De droogte heeft er niet voor kunnen zorgen dat de piek van het graspollenseizoen uitblijft. Naar verwachting zullen ruim 2 miljoen Nederlanders met een graspollenallergie in de week van 25 mei ernstige klachten ondervinden, zoals jeukogen, niesbuien, snotteren en hoesten.

Lees meer

Ook huidklachten door COVID-19

Sinds de uitbraak van het coronavirus − COVID-19 − zien dermatologen huidafwijkingen die misschien samenhangen met deze infectieziekte. Dermatoloog David Njoo maakt op de website huidarts.com een onderverdeling in mogelijke oorzaken.

Lees meer

"Samen kunnen we nog veel groeien"

Claudia Zandhuis nam vorig jaar de drogisterij van haar voormalig werkgever over. "Merkbeleving en vertrouwen creëren als zelfstandig drogist, een moeilijke klus zonder assistentie van een formule! Dat was de reden dat ik me aansloot bij DA."

Lees meer

Michelle is Beste Zelfzorgadviseur 2020

Drogist Michelle van Dongen van Etos Oosterhout is de Beste Zelfzorgadviseur 2020. Een jaar lang mag zij deze prestigieuze titel dragen. Andere finalisten waren Roel Boumans van Kruidvat, Susanne Heijmans van DA en Melanie Jacobs van Trekpleister.

Lees meer

Maatregelen exameninstituut Pharmacon

Met ingang van 29 april a.s. gaat Pharmacon weer examens afnemen. Wel zijn er in verband met het coronavirus maatregelen getroffen. Aangezien we voorlopig in onzekerheid leven, kan het zijn dat besluiten moeten worden herzien. Het is de verantwoordelijkheid van iedere betrokkene om de regels strikt na te leven.

Lees meer

Kun je door gebruik van cosmetica het coronavirus krijgen?

Consumenten vragen zich momenteel af hoe ze zichzelf en hun familie kunnen beschermen tegen infectie door het coronavirus. Er is onder andere onzekerheid over hoe het virus overgedragen wordt.

Lees meer

Littekenvervager van Hansaplast

“De zichtbaarheid van een nieuw of oud litteken verminderen? De littekenvervager van Hansaplast vermindert de zichtbaarheid van verheven en gekleurde littekens en keloïden. Het is klinisch bewezen dat de transparante pleister het litteken verdunt, verlicht en verzacht. De eerste resultaten zijn al zichtbaar na 3-4 weken.”

Lees meer

De allernieuwste DA is geopend in Delft

In de periode dat het coronavirus iedereen terecht bezighoudt, heeft DA haar nieuwste winkel geopend in winkelcentrum De Hoven in Delft. Aan de verbouwing van de winkel is een aantal maanden voorbereiding vooraf gegaan. De winkel heeft donderdag 19 maart na een grootschalige verbouwing voor het eerst haar deuren weer geopend. Gezien de huidige situatie zijn de geplande feestelijkheden naar een later te bepalen tijdstip verplaatst.

Lees meer

Voorzorgsmaatregelen corona

Om een bijdrage te leveren aan het indammen van het coronavirus, adviseert het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) aan drogisten per direct een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Deze maatregelen worden voortdurend aangepast volgens de laatste richtlijnen.

Lees meer

Coronanieuws

Alles wat je moet weten: het beste advies voor jouw klant.

Lees meer

Corona: Boze klanten? Blijf rustig!

Je krijgt op een dag in de winkel heel wat te verduren deze tijd…Naast de normale werkzaamheden is het ineens extra druk. Je moet letten op het bewaren van de juiste afstand, handen wassen, vragen om te pinnen, nee verkopen maar vooral extra alert zijn op signalen.

Lees meer

Ibuprofen en corona; wetenschap raadt gebruik niet af

Je hebt het vast gehoord: op sociale media in Frankrijk worden zorgen geuit over gebruik van NSAID’s bij corona. Deze ontstekingsremmende medicijnen, zoals ibuprofen, zouden volgens deze berichten een infectie met het coronavirus kunnen verergeren.

Lees meer

Advies voor mensen met klachten:

Blijf thuis en kom niet dichtbij anderen, als je één of meer van deze klachten hebt:

Lees meer

Zorg goed voor jezelf en je klant, houd 1,5 meter afstand.

De afgelopen weken heb je naast de berichten op tv, in kranten en online vast veel informatie over adviezen en tips via je werkgever ontvangen. Bij jullie in de winkel is het belangrijk om de gezondheid en veiligheid van jezelf en die van je klant te bewaken.

Lees meer

Verschillen Corona, griep, verkoudheid en hooikoorts

Wie in deze tijd luchtwegklachten heeft als een hoestje, niezen of keelpijn, maakt zich al gauw zorgen. “Heb ik Corona?” Gelukkig gaat het vaak om griep, verkoudheid of hooikoorts. Wat zijn de verschillen?

Lees meer

Corona, handen wassen en droge handen

Een van de adviezen om besmetting met het coronavirus te voorkomen, is om veelvuldig en uitgebreid je handen te wassen (minimaal 20 seconden!) of te ontsmetten met handalcohol.

Lees meer

Update bericht adviestrainingen Pharma Nord

Lees meer

Kruidvat kan drukte aan

De drogisterijen van Kruidvat en Trekpleister kunnen het hamstergedrag van consumenten vooralsnog goed de baas. Alle winkels zijn open en er zijn geen problemen in distributiecentra. “Wij kunnen dit en dan spreek ik hier namens alle drogisterijen in Nederland”, aldus ceo Ed van de Weerd in het AD.

Lees meer

Drukte bij drogisterijen

Drogisterijen merken dat zij meer hygiëneproducten verkopen dan in normale februarimaanden nu het coronavirus nadert. Vooral desinfecterende handgel en zeep worden meer verkocht.

Lees meer

Bijwerkingen bij gebruik melatonine

Bijwerkingencentrum Lareb ontving 181 meldingen van bijwerkingen bij gebruik van melatonine. De bijwerkingen komen voor bij de melatonine dat een geregistreerd geneesmiddel is, bereid is door de apotheek en als warenproduct te koop is. In de meeste producten die als warenproduct te koop zijn is informatie over bijwerkingen niet compleet of ontbreekt.

Lees meer

Medicijnen bestellen of ophalen met de Etos+ app

Etos en Thuisapotheek starten op 25 februari 2020 een samenwerking met de Etos+ app. Via deze app kunnen klanten geneesmiddelen eenvoudig bestellen en ontvangen. Het is een pilot die start in Haarlem en Overveen waar zeven Etos-winkels meedoen en loopt tot de zomer. Klanten kunnen de medicijnen thuisbezorgd krijgen of afhalen in een Etos-winkel.

Lees meer

Adviestraining voorjaarsvermoeidheid

Velen van ons hebben te maken met voorjaarsvermoeidheid. Het wordt vaak veroorzaakt doordat mensen zich moeilijk kunnen aanpassen aan de overgang van winter naar lente. Pharma Nord helpt je graag met het juiste advies voor jouw klant! Op verschillende data en locaties in Nederland woon jij een interessante adviestraining bij. Tijdens de training, die start om 18.00 uur en eindigt om 21.30 uur, wordt advies gegeven over supplementen van Pharma Nord bij voorjaarsvermoeidheid.

Lees meer

Fijne Valentijnsdag!

Vrijdag 14 februari is het Valentijnsdag. Op deze romantische dag verklaar jij je partner of secret crush de liefde. Ga jij je Valentijn verrassen met een origineel cadeau? Of wil jij stralen tijdens de romantische date? Valentijn 2020 wordt liefdevol met deze door ons geselecteerde producten.

Lees meer

Nieuw winkelconcept voor Holland & Barrett

Holland & Barrett heeft vier Nederlandse winkels in een nieuw jasje gestoken. Het gaat om de winkels in Rotterdam Alexandrium, Deventer, Utrecht (Hoog Catharijne) en Den Bosch. Uiteindelijk zullen er meer vestigingen volgen die vernieuwd worden, onder meer in Eindhoven en Den Haag.

Lees meer

Wereldkankerdag

Op Wereldkankerdag, op dinsdag 4 februari, vraagt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WKOF) aandacht voor vroege opsporing van kanker, toegang tot kankerbehandelingen, de nazorg én voor preventie van kanker.

Lees meer

6500 beautyproducten toegevoegd

Kijkshop.nl gaat onder meer de strijd aan met Douglas. Maandag 3 februari zijn 6500 beautyproducten aan de webshop toegevoegd.

Lees meer

Kruidvat blijft grootste retailer

Afgelopen jaar groeide het aantal vestigingen van Kruidvat van 956 naar 967. De drogisterijketen blijft daarmee de grootste winkelketen in Nederland. Als er wordt gekeken naar het aantal winkelverkoop-vloeroppervlak (het aantal winkel meters) is Albert Heijn nog steeds de grootste. Dat blijkt uit de jaarlijkse Top 100 Winkelformules van onderzoeksbureau Locatus.

Lees meer

Consumenten gaan veilig om met zelfzorggeneesmiddelen

Zowel voor aanschaf als bij het gebruik gaan consumenten veilig om met zelfzorggeneesmiddelen. Ze lezen voor aankoop de verpakking, lezen de bijsluiter en houden zich aan de instructies die daarin staan. Dit blijkt uit het consumentenonderzoek van Kantar (voorheen TNS Nipo) onder 516 respondenten.

Lees meer

Positieve gezondheid

Gezond zijn en voelen liggen dicht bij elkaar maar zijn niet hetzelfde. Het zijn belangrijke thema’s voor zowel de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV ) als het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD). Dit bleek uit de interviews met de voorzitters Monica van Ee (NCV) en Ed van de Weerd (CBD) tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie, die plaats vond op 8 januari jl.

Lees meer

Keurmerk voor CBD-producten

In bijna elke drogisterij en reformwinkel liggen allerlei producten waar CBD in verwerkt is: van voedingssupplementen, zoals CBD-olie en capsules, tot cosmetica. De jongste data melden dat er alleen al in Europa tussen de 40 en 45 miljoen dagelijkse gebruikers van CBD-producten zijn.

Lees meer

Jaarlijkse ‘Supplement van het Jaar’ verkiezing weer van start

De verkiezing van het ‘Supplement van het Jaar 2020’ is gestart. Consumenten stemmen voor het vierde jaar op rij op vitamines, mineralen, kruiden of andere voedingssupplementen die hun voorkeur hebben. Wordt de multivitamine, vitamine C, vitamine B12, probiotica, calcium, foliumzuur, echinacea, visolie of iets heel anders dit jaar het meest gekozen?

Lees meer

Winnaar 'Beste Kruidvat van Nederland'

Het is groot feest bij de Kruidvat-winkel aan Hesseplaats 433 in Rotterdam. Deze winkel is namelijk uitgeroepen tot ‘Beste Kruidvat van Nederland’. Het winkelteam dat deze bijzondere prestatie tijdens de landelijke Kruidvat Winkelwedstrijd heeft neergezet, is gisteravond door de directie van Kruidvat in het zonnetje gezet. Naast deze eervolle titel mag het hele team een lang weekend op een volledig verzorgde citytrip naar Valencia.

Lees meer

De 240 distributiemedewerkers van drogisterijketen Etos hebben een nieuwe cao. De staking bij het distributiecentrum in Beverwijk wordt opgeschort. Dat meldt vakbond FNV Handel.

Lees meer

Fit de winter door: een vitamine-ABC

De dagen worden donkerder en de temperatuur daalt. Daardoor voelen we ons soms minder fit. Gelukkig kunnen we zelf iets doen om de weerstand op peil te houden, zodat ons lichaam beter bestand is tegen verkoudheid en griep. Zorgen voor een gezonde leefstijl en goede voeding met voldoende vitaminen en mineralen kunnen je ondersteunen en zo helpen om de winterblues tegen te gaan. Welke vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen verdienen extra aandacht in deze koude periode?

Lees meer

CBD in hoger beroep uitspraak tablet-drogist Albert Heijn

Op 29 november jl. heeft de Rechtbank Midden-Nederland uitspraak gedaan over de tablet-drogist bij Albert Heijn. Volgens de rechtbank is deze tablet-drogist niet in strijd met de Geneesmiddelenwet. Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) gaat in hoger beroep tegen deze uitspraak.

Lees meer

AH mag zelfzorgmiddelen verkopen met drogist op afstand

De rechter vindt dat Albert Heijn zelfzorgmiddelen mag verkopen zonder aanwezigheid van een drogist. Een tablet met telefoon is verantwoorde zorg. Dat was het oordeel van rechtbank Midden-Nederland.

Lees meer

Feiten en fabels over CBD

In editie 2, pagina 48 en 49, van dit jaar informeerden wij je over de hennepplant en CBD-olie. Over de eigenschappen van CBD (cannabidiol) doen veel fabels de ronde. Voor een correct advies naar je klant toe zetten we enkele feiten en fabels voor je op een rij.

Lees meer

Opening 300ste DA

Donderdag, 21 november, opende DA Drogisterij & Parfumerie Ameide haar deuren en daarmee is de 300ste DA-vestiging in Nederland een feit! Na de samenvoeging van D.I.O en DA is de keuze gemaakt het DA-merk verder uit te gaan bouwen. Uit consumentenonderzoek bleek dat de naamsbekendheid van en waardering voor het merk DA onverminderd hoog is. Het afgelopen jaar hebben meer dan 100 D.I.O.-ondernemers de overstap naar DA gemaakt. Met de geopende DA in Ameide wordt het bereiken van de mijlpaal 300ste DA gevierd.

Lees meer

Zweetlucht, puistjes, vet haar: hoe pakt een puber de controle terug?

Door een veranderde hormoonhuishouding krijgen jongeren in de puberteit te maken met een sterkere zweetgeur, puistjes en vet haar. Zeker op de puberleeftijd is de schaamte voor deze lichamelijke veranderingen vaak groot.

Lees meer

Toezicht op melatonineproducten strenger

De IGJ en de NVWA gaan strenger controleren op verstrekking van melatonineproducten met een doseringsadvies van meer dan 0,3 mg per dag. Dat blijkt uit een brief van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) die de KNMP op haar website heeft geplaatst.

Lees meer

Landelijke publiekscampagne: Week van de pijn

Klanten kunnen meer gebruikmaken van de drogist als dé adviseur bij kleine kwalen. Daarom organiseert de gezamenlijke drogisterijbranche onder regie van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) in week 46, vanaf 11 november, de derde editie van de Week van de Pijn. Dé kans om gezamenlijk de drogist als Erkend Specialist in Zelfzorg zichtbaar te maken.

Lees meer

Adormi Melatonine Spray helpt je sneller in slaap te vallen

Als je ’s avonds naar bed gaat, dan wil je niets liever dan lekker snel in slaap vallen. Er zijn allerlei redenen waarom dat niet altijd meteen wil lukken. De beslommeringen van de dag die door je hoofd spelen, een warme slaapkamer, boodschappen die nog gedaan moeten worden… 101 redenen! Adormi Melatonine Spray kan je helpen sneller in slaap te vallen.

Lees meer

Magnesium, een onmisbaar mineraal

Magnesium is onderdeel van honderden biochemische processen in het lichaam. Het is daarom een onmisbaar mineraal, dat absoluut niet in ons dieet mag ontbreken. We krijgen magnesium binnen met onze voeding, mogelijk aangevuld met een voedingssupplement. Wat is er bekend over de verschillende gezondheidseffecten van magnesium? En welke vorm kan het beste worden aangeraden door de drogist?

Lees meer

Terugroepactie maagzuurremmers met ranitidine

Registratiehouders van maagzuurremmers met de stof ranitidine hebben in overleg met de Inspectie Gezondheid en Jeugd besloten om een groot deel van de ranitidine op de Nederlandse markt terug te roepen. Drogisten halen dit product dan ook uit de schappen.

Lees meer

Twee nieuwe ambassadeurs bij Coty Benelux

Coty Benelux heeft 2 Bekende Nederlanders gestrikt voor hun merken Max Factor en Rimmel London. Quinty Trustfull zal het gezicht voor het iconische make-up merk Max Factor zijn en Robin Martens wordt het gezicht van de nieuwe nationale Rimmel campagne. Beide campagnes zullen vanaf oktober in Nederland van start gaan.

Lees meer

Veilig gebruik van CBD-supplementen

NPN, de brancheorganisatie van voedingssupplementen, heeft in samenwerking met Wageningen Universiteit een handleiding opgesteld voor verantwoord gebruik van Cannabidiol (CBD) producten.

Lees meer

Vastzittende lucht? Een tijdelijk ongemak!

Vastzittende lucht bij baby's is een alledaags, maar gelukkig ook vaak een tijdelijk probleem dat eenvoudig te verhelpen is met Infacol. Infacol helpt namelijk de vastzittende lucht in maag en darmen te bevrijden.

Lees meer

6 vragen over Vitamine B6 beantwoord

Vitamine B6 staat regelmatig in de belangstelling. Het is een belangrijke vitamine die we iedere dag nodig hebben, maar wetenschappelijk onderzoek laat ook zien dat het langdurig gebruik van zeer hoge doseringen kan leiden tot klachten van het zenuwstelsel, zoals tintelingen en gevoelloosheid. Hoe zit het precies?

Lees meer

Be Kind to Your Skin

Nieuwe cijfers tonen aan dat één op de vijf persoon allergisch is voor één of meer ingrediënten. Daarmee is huidallergie een van de meest voorkomende chronische ziekten in Europa. Helaas praten slechts zeer weinig mensen hierover en nog minder beseffen dat je vrij gemakkelijk de ontwikkeling van huidallergie kunt voorkomen. Dit is iets wat de internationale certificeringsorganisatie AllergyCertified wil veranderen.

Lees meer

Etos: van traditionele drogist naar persoonlijke adviseur

Etos bestaat dit jaar honderd jaar. In die tijd heeft het bedrijf een metamorfose ondergaan. Oorspronkelijk opgericht als kruidenierswinkel voor Philips-medewerkers groeide Etos in enkele decennia uit tot een landelijke drogisterijketen.

Lees meer

XT luis: vegan en pesticiden vrij

Tijdens de zomervakantie krijgen veel kinderen te maken met hoofdluis, want deze kriebelbeestjes zijn echte waterratjes! Zo kunnen ze meerdere uren onder water overleven en houden ze zich stevig genoeg vast om niet los te laten. Hierdoor komen veel kinderen na de vakantieperiode met hoofdluis naar school en verspreidt hoofdluis snel in de klas.

Lees meer

Calcium combineren met vitamine K en D

Als je een calcium supplement adviseert, denk dan ook aan extra vitamine K en D. Naarmate mensen ouder worden, neemt de kans op botontkalking toe en krijgt men vaak het advies om extra calcium te nemen voor het behoud van sterke botten. Ook vrouwen na de overgang krijgen regelmatig dit advies.

Lees meer

Pepe Jeans, The New Fragrances

Pepe Jeans is voor de nieuwe dames- en herengeur geïnspireerd door de energieke en positieve persoonlijkheid van het modemerk. Vier het leven op de Pepe Jeans manier: Inspirerend, plezier, optimistisch, eclectisch en vol met karakter. De flacons zijn een cocktailglas voor haar en een cocktailshaker voor hem; de perfecte combinatie van elegantie en authenticiteit.

Lees meer

Goede voorlichting van huisarts draagt bij aan zelfredzaamheid

Goede communicatie op de huisartspost (hap) over kinderen met koorts, leidt tot minder recepten voor antibiotica en andere medicijnen. Eenmaal goed geïnformeerd, geven ouders aan een volgende keer ook minder snel naar de hap te gaan wanneer hun kind koorts heeft.

Lees meer

Directe verlichting bij jeuk door de eikenprocessierups

Deze zomer is er veel overlast van de eikenprocessierups en muggen. De irritaties worden veroorzaakt door de brandharen van de rups. Deze wil je zo snel en zo veilig mogelijk verwijderen. Hoe, dat lees je hier:

Lees meer

Hoe lees je een etiket van een voedingssupplement?

Op de verpakking van een voedingssupplement staat uitgebreide informatie over de capsules, tabletten, sprays of druppels. Het is wettelijk verplicht om gebruikers te informeren, maar toch leest niet iedereen de nuttige informatie. Hoe lees je nou eigenlijk het etiket en wat staat er precies op?

Lees meer

Eerste Etos wellbeing-winkel geopend

Woensdag 19 juni opende Algemeen Directeur van Etos, Saskia Egas Reparaz, de eerste Etos wellbeing-winkel. Na een flinke verbouwing is de winkel in Leidschendam aan de Liguster 14 weer open. De heropening werd uitgebreid met de klanten gevierd.

Lees meer

Winnaars acties social media

Op onze social media-kanalen posten wij elke maand leuke acties waarmee je mooie prijzen kunt winnen. Benieuwd of jij één van de gelukkige winnaars bent? Lees dan snel verder.

Voor elke actie gelden de voorwaarden dat je ouder bent dan 18 jaar én je werkzaam bent in de drogisterijbranche. Gegevens worden gecontroleerd.

Lees meer

Winnaars acties Lijfblad

In elke editie van Lijfblad én online vind je leuke acties waarmee je mooie prijzen kunt winnen. Benieuwd of jij één van de gelukkige winnaars bent? Lees dan snel verder.

Voor elke actie gelden de voorwaarden dat je ouder bent dan 18 jaar én je werkzaam bent in de drogisterijbranche. Gegevens worden gecontroleerd.

Lees meer

Voorbereid op vakantie? Neem Tasectan mee!

Diarree is het gevolg van een acute infectie van de darmwand, veroorzaakt door een virus, bacterie of parasiet, die zich in de darmwand nestelt. Als afweerreactie van het lichaam worden de darmen actiever. De darmbewegingen worden geïntensiveerd om de indringers uit de darmwand en het lichaam te verwijderen en zo ontstaat diarree. Bij diarree verliest het lichaam veel vocht.

Lees meer

Luieruitslag? Sudocrem!

Door afsluiting van de huid en/of door een natte luier kunnen baby's schrale, rode billetjes krijgen. De babyhuid is daarvoor extra gevoelig omdat hij nog niet volgroeid is. Er zijn ver-schillende momenten waarop baby's en kleine kinderen extra kwetsbaar zijn voor luieruit-slag: na hun allereerste ontlasting, als de tandjes doorkomen, als ze overgaan van borst- op flesvoeding en als ze voor het eerst vast voedsel krijgen.

Lees meer

Vrouwenspreekuur: ongesteld?!

Mijn lievelingsonderwerp! Vast niet het jouwe :-). Ruim twaalf jaar geleden stond ik binnen twee uur met meer dan tweehonderd nare opmerkingen op geenstijl.nl. Vanwege mijn twitteraccount menstruaticoach. Ja, klopt, er mist een e, omdat twitter maar 15 tekens hanteert. Daar gingen de opmerkingen over, maar vooral over het nodig zijn van een coach bij het menstrueren. Dat werd echt belachelijk gevonden.

Lees meer

Keurmerken natuurcosmetica

In de rubriek Groen (van editie 4, jaargang 25) blikken we nog een keer terug op een aantal keurmerken. Je kunt de verschillende iconen van deze keurmerken vinden op diverse verpakkingen van natuurcosmetica. Ze kunnen je helpen bij het advies aan je klant die een ‘groene keuze’ wil maken.

Lees meer