Nieuwsoverzicht

Kruidvat en Etos het vaakst 'retailbuur'

Kruidvat en Etos zijn, naast de Hema, de meest voorkomende buren in de Nederlandse retailsector. Dit is gebleken uit onderzoek van RetailSonar, expert in locatiestrategie, waarin de onderlinge afstand van de 150 grootste retailers in kaart werd gebracht. Ook modewinkels, opticiens, parfumeriezaken, drogisterijen en banken vind je in de Nederlandse winkelstraat opvallend vaak vlak bij elkaar.

Lees meer

Nieuwe voorlichtingscampagne verantwoord geneesmiddelgebruik

De fabrikant GSK Consumer Healthcare lanceert een nieuwe campagne Kies voor Verantwoord Gebruik, een voorlichtingscampagne die is ontwikkeld om kennis over zelfzorg te vergroten en daarmee gezondheid in het algemeen te stimuleren.

Lees meer

Curanol, voor de verzorging van de huid rond de anus

Voor een goede bloedsomloop is het van belang om de vaatwanden soepel en elastisch te houden. Met name tijdens de zwangerschap en de bevalling kunnen de aderen van de anus extra aandacht gebruiken, omdat ze dan met meer druk te maken hebben dan gebruikelijk.

Lees meer

Etos wederom beste winkelketen

Bij de verkiezing Retailer of the Year is Etos wederom uitgeroepen tot beste winkelketen in de categorie Persoonlijke Verzorging. Bij de verkiezing maken winkelketens binnen 27 categorieën kans op de titel Retailer of the Year. Eind oktober wordt de beste retailer van alle categorieën bekend gemaakt.

Lees meer

Coronamaatregelen bij examenafnames

De overheid heeft een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd per 25 september die ook van invloed zijn op de examenafnames door Pharmacon.

Lees meer

Tekort antiwormpillen

Nederlandse drogisterijen kampen met een tekort aan antiwormpillen. Volgens drogisterijketen Etos is de grondstof voor het medicijn niet leverbaar, meldt RTL Nieuws donderdag.

Lees meer

Toelichting column Vrouwenspreekuur editie 4-2021

De Column Vrouwenspreekuur van editie 4-2021, pagina 15 heeft de titel 'Moeten we leren leven?'. Al voor onze geboorte leven we. Wat een wonder, he? Dat doen we gewoon. Ons hart klopt, onze cellen vormen zich en meteen na de geboorte beginnen we te ademen. Kunnen we dan leven? Wat betekent het om te leven? Wat is ons menszijn?

Lees meer

Bewustwordingscampagne over huidkanker

Spot the Dot en Stichting Melanoom slaan de handen ineen en lanceren de Nederlandse editie van de Faster than Skincancer campagne. De positieve en sportieve campagne benadrukt het belang van vroegtijdige opsporing van huidkanker, en focust daarbij op melanoom als zijnde de meest agressieve vorm van huidkanker. De Nederlandse dermatoloog en Mohs’ chirurg* dr. Göran van Rooijen en melanoompatiënte Raquel Hulzebos zijn de gezichten van de campagne.

Lees meer

Pink Program 2021

Als pionier in de wimper- en wenkbrauw categorie zet RevitaLash Cosmetics hun voortdurende steun en toewijding aan borstkankerbewustzijn voort met het jaarlijkse Pink Program. De campagne loopt van 1 september tot en met 31 oktober 2021.

Lees meer

DROGIST Bewust Beter Claudia Grevenbicht vernieuwd

Claudia Duister is het vak van Drogist met de paplepel ingegoten in de drogisterij van haar ouders te Buchten. Als zelfstandige startte zij 12 jaar geleden in Grevenbicht met UniPharma als partner en is nog altijd blij met de ondersteuning en onderscheidend vermogen van Drogist Bewust Beter. Op 23 augustus is Drogist Claudia omgebouwd naar de laatste formule uitgangspunten van Drogist Bewust Beter.

Lees meer

Darmkrampjes? Infacol lucht op

Buik- en darmkrampjes zijn vaak een tijdelijk probleem, omdat ze overwegend veroorzaakt worden door vastzittende lucht. Baby’s krijgen tijdens hun voeding lucht binnen omdat ze bijvoorbeeld te gulzig drinken.

Lees meer

Hansaplast Elastic Pleister

Past zich aan, aan al je bewegingen.

  • Extra flexibel
  • Waterafstotend
  • Sterke kleefkracht
Lees meer

Maakt het lichaam insuline aan als je zoetstoffen gebruikt?

Hoe herkent het lichaam zoetstoffen? Verwarren de hersenen deze niet met suiker? En wordt er daarom toch insuline aangemaakt? Het antwoord is volgens het Kenniscentrum Zoetstoffen NEE. Onderstaand wordt dit toegelicht.

Lees meer

Nieuwe directeur voor Vitaminstore

Noor de Bruijn treedt per 1 september 2021 aan als CEO van Vitaminstore, de Nederlandse retailer in voedingssupplementen en natuurcosmetica. De Bruijn maakt de overstap van Etos, waar ze commercieel directeur is. Bij Vitaminstore gaat De Bruijn samen met oprichters Koert Otten en Alain Vermeulen de directie vormen.

Lees meer

Waarschuwing over kruidenpreparaat Montalin

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten het kruidenpreparaat Montalin niet te gebruiken. Het bevat naast kruiden ook illegaal toegevoegde pijnstillende geneesmiddelen maar dat staat niet op de verpakking.

Lees meer

Nieuwe site over voeding en kinderkanker

Over gezonde voeding bestaan meer fabels dan feiten. En dat geldt al helemaal voor de betekenis van voeding voor, tijdens en na behandelingen voor kinderen met kanker. Daarom hebben het Prinses Máxima Centrum en het Wereld Kanker Onderzoek Fonds een nieuwe site gemaakt met feiten die worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek en de praktijkervaring van experts.

Lees meer

Voedingsnormen zwangere vrouwen herzien

De Gezondheidsraad heeft de voedingsnormen voor vitamines en mineralen voor zwangere vrouwen herzien omdat er behoefte was aan eenduidige voedingsaanbevelingen. Het Voedingscentrum heeft deze voedingsadviezen vertaald naar de praktijk.

Lees meer

Duurzaamheidsplatform

De Nederlandse Cosmetica Vereniging heeft onlangs een duurzaamheidsplatform gelanceerd, dat samen met de Nederlandse Vereniging van Zeepfabrikanten (NVZ) en de Nederlandse Aerosol Vereniging (NAV) is opgezet. Op het platform wordt informatie gebracht over hoe de cosmeticasector zich duurzaam ontwikkelt.

Lees meer

De abortuspil bij de drogist?

In april vorig jaar wees de rechter een voorstel af om tijdens COVID-19 toegang tot de abortuspil mogelijk te maken, zonder een kliniek te bezoeken. Waarom is Nederland zo voorzichtig met het vrij verstrekken van de abortuspil? Welke mechanismen liggen hieraan ten grondslag en wat is er voor nodig om dat te veranderen?

Lees meer

DA 2021: de nieuwe drogisterij

Mensen worden ouder en de zorg verandert. Hoe speel je hier als drogist op in? Hoe zorg je dat jouw drogisterij een gastvrije en uitnodigende winkel blijft? Bij DA hebben ze daar een nieuwe formule voor waarbij de drogist als persoonlijke gezondheidsadviseur centraal staat. Dit gaat verder dan een nieuw logo of een aangepaste etalage. Benieuwd naar wat er allemaal verandert en hoe dit eruit ziet?

Lees meer

Nieuwe ceo Etos benoemd

Sebastiaan de Jong (47) is benoemd tot CEO van drogisterijketen Etos, met ingang van 1 juli 2021. De Jong startte 23 jaar geleden zijn carrière bij Ahold Delhaize en werkt momenteel als Head of Procurement Ahold Delhaize Europa & Indonesië. Hij zal rapporteren aan Wouter Kolk, CEO Ahold Delhaize Europa & Indonesië.

Lees meer

Gebruik van testers weer toegestaan

Gebruik van testers voor geuren, crèmes, vloeibare make-up, poeders, lipstick en mascara in de drogisterij is weer toegestaan. Maar dan wel volgens de richtlijn van drogistenorganisatie Centraal Bureau Drogisterijbedrijven en Nederlandse Cosmetica Vereniging. Met deze richtlijn neemt de drogisterijsector verantwoordelijkheid voor het veilig gebruik van testers.

Lees meer

Medische hulpmiddelen in supermarkt en drogisterij. Wat zijn de nieuwe regels?

De nieuwe Europese wetgeving voor medische hulpmiddelen geldt voor hoog risico producten zoals een pacemaker of ander implantaat, maar ook bijvoorbeeld voor pleisters en leesbrillen die te koop zijn in supermarkten en drogisterijen. Wat zijn de gevolgen voor retailers en leveranciers van deze nieuwe wetgeving?

Lees meer

Reclame over glijmiddel schuurt

De drogisterijketen Care & Beauty heeft zich onverwacht geschokte reacties op de hals gehaald door een ‘care’ probleem openlijk te verbinden aan seksualiteit. Een flyer over vaginale droogheid met de koptekst “Wij vrijen weer” is de aanleiding.

Lees meer

Vraag een gratis proefpakket aan

Sajovi BV is importeur van o.a. de merken Bomb Cosmetics en 4allseasons en levert binnen Nederland aan Welness & Beauty bedrijven alsmede drogisterijen. Alle artikelen die Sajovi verkoopt staan in Cocosoft, Valk Software en Microcash en kunnen daardoor bij iedere drogisterij goed worden gescand.

Lees meer

Onderzoek zelfzorgproducten

Graag nodigt Toon Consultancy jou uit om deel te nemen aan een onderzoek over zelfzorgproducten en het adviseren hiervan aan je klanten. Het invullen van deze enquête is vrijwillig en anoniem, en duurt ongeveer 10-15 minuten. Onder alle deelnemers worden 10 cadeaubonnen van Bol.com ter waarde van €25 verloot.

Lees meer

Tekenbeet: let op symptomen

De maand mei is de Internationale Lyme Awareness Maand en Stichting Tekenbeetziekten wil extra aandacht vragen voor de ziekte van Lyme en specifiek voor de symptomen, die vaak niet onderkend worden.

Lees meer

Drogist Bewust Beter Yvonne

Op 1 mei heropent Drogisterij Yvonne als Drogist Bewust Beter. Ook Yvonne Smeets maakt de overstap van DA naar Drogist Bewust Beter.

Lees meer

Richtlijn verantwoorde zorg bij verkoop zelftesten

De overheid laat zelftesten op Covid–19 toe, maar wel op voorwaarden. Van groot belang is dat de zelftesten op een verantwoorde manier en in voldoende mate beschikbaar zijn. Drogisten zijn gewend om verantwoorde zorg te leveren aan hun klanten.

Lees meer

Dag van de Aarde

Vandaag is het de ‘Dag van de Aarde’ (Earth Day). ‘De dag heeft als doelstelling de bewustwording van ons consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde.’¹. De Plastic Soup Foundation wil de tsunami van plastic soup zo snel mogelijk stoppen.

Lees meer

De allereerste Hansaplast Sensitive pleisters voor kinderen

Hansaplast Sensitive Kids pleisters zijn zeer huidvriendelijk en zijn geschikt voor het afdekken van alle soorten kleine wondjes. Het comfortabele materiaal is hypoallergeen en flexibel. Het niet-klevende wondkussen beschermt de wond en werkt schokdempend.

Lees meer

Online corona-zelftesten beschikbaar

Winkelketens Holland & Barrett, DA en Etos bieden als eerste retailers online officiële corona-zelftesten aan. Het gaat om de Acon Biotech Flowflex SARS-CoV-2 Antigen Test.

Lees meer

Verdubbeling capaciteit distributiecentrum

AS Watson heeft de capaciteit van zijn e-fulfilmentcenter in Ede 'ruim verdubbeld' na verbouwing. Zo hoopt de retailer te voldoen aan de sterke groei van online-bestellingen.

Lees meer

Onvoldoende voorlichting over coronazelftests door drogisterijen

Uit een rondgang van het FD blijkt dat drogisterijen Kruidvat en Etos te weinig uitleg of foutieve informatie geven bij de verkoop van coronasneltests. Deze tests zijn alleen geschikt voor mensen zonder klachten. De drogisterijen slaan deze voorlichting echter over of geven verkeerde uitleg.

Lees meer

Ramadan en medicatiegebruik

De jaarlijkse moslim vastenperiode is dit jaar van 13 april t/m 12 mei. Tussen zonsopgang en zonsondergang wordt er niet gegeten of gedronken. Zo’n verandering van het dagelijks ritme kan een behoorlijke impact hebben op het lichaam. Met name bij risicopatiënten zoals diabetici.

Lees meer

Stress uit taboesfeer

Met de nieuwe campagne ‘Mamaliefde is…’ wil staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) helpen om stress onder aanstaande moeders tijdens en na hun zwangerschap te verminderen. Door moeders en vaders op te roepen om zorgen over bijvoorbeeld financiën, relatie en wonen met hun zorgverlener te bespreken, wordt de kans op een goede start van hun kind vergroot.

Lees meer

Samenwerking tussen CBD en CBG

Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) gaan officieel samenwerken aan goed gebruik en beschikbaarheid van zelfzorggeneesmiddelen. Beide partijen hebben op 8 april 2021 de samenwerkingsovereenkomst getekend.

Lees meer

1ste zonnefilter van de Laboratories Pierre Fabre

TriAsorB™ is de 1ste zonnefilter op basis van onderzoek van Pierre Fabre. Een nieuwe zonnefilter creëren is een zeldzame gebeurtenis: in de afgelopen 20 jaar kwam er maar één creatie op de markt. TriAsorB™ is absoluut uniek want - voor de 1ste keer ter wereld - beschermt de zonnebescherming van Eau Thermale Avène ook een nieuw aspect van zonnestraling: het zichtbaar blauw licht met hoge energie.

Lees meer

Cosnova bereikt nieuwe mijlpaal

Het cosmeticabedrijf cosnova en recycling- en de Duitse milieudienstverlener Interseroh verrichten baanbrekend werk door voor het eerst post-consumer recyclaten uit de Duitse ‘Gelbe Sack’/gele afvalcontainer te gebruiken in cosmeticaverpakkingen.

Lees meer

Samenwerking Etos en De Huidkliniek

Etos en De Huidkliniek zijn een pilot-samenwerking gestart. Een ervaren huidtherapeut van De Huidkliniek geeft met behulp van een geavanceerd apparaat, de Observ, een persoonlijk huidconsult waar voor de cliënt een op maat gemaakt product- en behandeladvies uitrolt. De eerste Etos-winkel is in Leidschendam en er zullen snel meer locaties volgen.

Lees meer

Coronazelftests te koop bij enkele apotheken

Vanaf 31 maart worden coronazelftests verkocht door enkele Nederlandse apotheken, maakt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekend. Daarmee kunnen mensen zichzelf op het coronavirus testen en krijgen ze binnen een kwartier de uitslag.

Lees meer

DID wijzigt interventievergoedingen

Per 1 juli 2021 vergoedt stichting Duurzame Inzetbaarheid Drogisterijen (DID) 50% van de interventiekosten die een zelfstandige drogisterijondernemer maakt als een verzekeraar niet alle kosten vergoedt.

Lees meer

Nieuwe waarschuwingen voor sint-janskruid

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarschuwt voor voedingssupplementen en thee met sint-janskruid, die schadelijke gevolgen voor de gezondheid kunnen hebben.

Lees meer

NIEUW van Glycerona: 2-in-1 hygiënische handgel-crème

Hygiënisch reinigen is nog nooit zo belangrijk geweest, voornamelijk buitenshuis. Echter zorgt het vele reinigen vaak voor droge handen. Daarom introduceert Glycerona nu de 2-in-1 hygiënische handgel-crème.

Lees meer

TrachSil, krachtig tegen keelpijn

Ieder jaar is er een griepseizoen. Een verkoudheid en een zere keel zijn dan wel een feit. Help uw klanten om voorbereid te zijn. U kunt u ze bij keelpijn TrachSil adviseren.

Lees meer

Minder make-up aangeschaft

De verkoop van make-up kelderde in 2020 met 11,5 procent, terwijl er 28 procent meer gezichts- en huidverzorging werd verkocht. Dat blijkt uit data van supermarkten en drogisterijen, verzameld door het onderzoeksinstituut IRI Nederland.

Lees meer

Etos Gouda Markt compleet vernieuwd

De ingrijpende verbouwing van Etos aan de Markt in Gouda is achter de rug. De heropening vindt plaats op woensdag 3 maart om 9:00 uur. De winkel, die precies tegenover het stadhuis zit, heeft het allernieuwste concept. Klanten kunnen de aankopen zelf scannen en afrekenen met pin bij de zelfscankassa’s.

Lees meer

Naamswijziging Mediphos OTC

Mediphos OTC gaat zelfstandig verder onder de naam Consumedix B.V. Binnenkort verandert de naam Mediphos OTC Consumer Health BV in Consumedix B.V. De naamswijziging gaat gepaard met een nieuwe visuele identiteit.

Lees meer

FIT challenge

Met de huidige coronacrisis en de maatregelen die daarbij horen is gezond leven en lekker bewegen actueler dan ooit. Het belang van vitaliteit wordt steeds vaker genoemd, omdat daardoor je weerstand wordt verhoogd. Bewegen speelt daarbij een belangrijke rol.

Lees meer

Liefde voor het vak en haar stad

Dromen najagen

Het drogisterijvak sprak de ambitieuze Mirjam Zuidersma al op jonge leeftijd aan. Toch besluit ze door te studeren onder het motto ‘werken kan altijd nog’. Na haar opleiding Small Business en Retail Management begint ze op haar 23e bij een drogisterijformule.

Lees meer

Een goed werkend immuunsysteem

Tijdens de wintermaanden is een goed werkend immuunsysteem meer dan ooit noodzakelijk. Naast een gezonde levensstijl met voldoende beweging, gezonde voeding en voldoende slaap, kan ook micronutritie helpen bij het ondersteunen en het proactief activeren van het immuunsysteem.

Lees meer

Meer inzicht in effecten tegelijk gebruiken medicijnen en supplementen

Het gebruik van medicijnen kan leiden tot vitamine- en mineralentekorten en voedingssupplementen kunnen de werking van sommige medicijnen beïnvloeden. Om dit inzichtelijk te maken heeft NPN in samenwerking met Universiteit Maastricht informatiebladen voor zorgprofessionals ontwikkeld.

Lees meer

Vitamine D Supplement van het Jaar 2021

De afgelopen weken is er online gestemd op favoriete vitamines, mineralen, kruiden en andere supplementen. Vitamine D is 8 februari 2021 uitgeroepen tot Supplement van het Jaar 2021 en is de overtuigende winnaar.

Lees meer

Wereldkankerdag

Vandaag is het Wereldkankerdag: een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de impact van kanker.
La Roche-Posay staat stil bij de impact van kanker, samen met hun partners De Huidkanker Stichting (HUKAs) en Stichting ‘Look Good Feel Better’.

Lees meer

Nieuwe Etos in Spijkenisse

Op woensdag 3 februari opent de Etos in Spijkenisse om 9:00 uur de deuren van een gloednieuwe winkel. De winkel bevindt zich aan de Uitstraat 101-103.

Lees meer

De claim ligt in Brussel in een la...

Over weerstand en de Keuringsdienst van Waarde (NPO3)

Lees meer

Physalis Natural Cold Care

Physalis Cold Care is een serie natuurlijke producten die helpen je weerstand tijdens de wintermaanden te behouden. Mocht je onverhoopt toch verkouden worden, dan heeft Physalis Cold Care effectieve natuurlijke producten om klachten als een lopende neus, kriebelende keel en verstopte luchtwegen te verlichten. Met de pure en effectieve kracht uit de natuur helpt Physalis Cold Care je de winter door!

Lees meer

Kabinet scherpt toezicht op voedingssupplementen aan

Het ministerie van Medische Zorg en Sport gaat strakker toezicht houden op de markt van de voedingssupplementen. Naar aanleiding van een uitzending van Radar in 2019 over borstvergrotende pillen zijn Kamervragen gesteld, die uiteindelijk hebben geleid tot een aangescherpt beleid.

Lees meer

Robuuste grooming producten

Het stoere en robuuste design van de producten uit de Natura Siberica Men-lijn trekt de aandacht van elke man. De productlijn bevat bijzondere wilde kruiden, planten en oliën uit Wild Siberië en het Verre Oosten. De producten zorgen voor een goede verzorging, die specifiek is afgestemd op het haar en de huidstructuur van mannen.

Lees meer

Test je kennis

In elke editie van Lijfblad zie je bij enkele artikelen een korte kennistest staan. Weet jij alles over advies bij bijvoorbeeld hooikoorts of een koortslip? En hoe staat het met je kennis over de luxere merken binnen het drogisterijassortiment? Test hier je kennis en maak daarbij kans op een mooi product. Succes!

Lees meer

Jos Jongstra nieuwe directeur CBD

Jos Jongstra (61) treedt op 1 april 2021 aan als opvolger van Marten Hummel, directeur van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD). Marten Hummel bereikt dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd. Met de komst van Jongstra is de continuïteit van het CBD gewaarborgd.

Lees meer

Supplement van het Jaar verkiezing 2021 van start

Er kan gestemd worden voor het Supplement van het Jaar 2021. Voor het vijfde jaar kunnen deelnemers aangeven welke vitamines, mineralen, kruiden of andere voedingssupplementen favoriet zijn. En wat de redenen zijn voor het gebruik van voedingssupplementen.

Lees meer

Ondersteuning van Drogist Bewust Beter

Frits Offermann, Sandra Veenhof en hun team kiezen voor de ondersteuning van Drogist Bewust Beter met hun winkel MOOI parfumerie en GEZOND drogisterij Frits uit Bilthoven.

Lees meer

Kruidvat valt in de prijzen

Consumenten hebben meerdere huismerkproducten van Kruidvat verkozen tot ”Huismerk Product van het jaar 2021”. De organisatie achter de jaarlijkse productverkiezing “Gekozen Product van het Jaar” (POY Operations) is dit jaar voor het eerst ook op zoek gegaan naar de beste huismerkproducten van het jaar.

Lees meer

Botanische, zuivere huidverzorging

BOOMING_BOB maakt watervrije huidverzorging op basis van natuurlijke oliën, wassen en plantenextracten. De producten worden ontwikkeld in Zweden en zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Lees meer

Stoppen met roken? Kies de methode die bij je past!

Eigenlijk geldt het voor alles: kies de methode die bij je past. Als je wilt stoppen met roken, heb je tegenwoordig veel methoden om uit te kiezen. Kies de methode die bij je past, dan is de kans van slagen het grootst.

Lees meer

Mondkapjesplicht

Dinsdag 1 december is de coronawet ingegaan en wordt het ‘dringende advies’ een mondkapje te dragen een plicht. In winkels, musea, gemeentehuizen. Op stations, in parkeergarages, bij het tankstation. In theaters en concertzalen (als je niet op je plek zit) en tijdens rijles en bij de kapper.

Lees meer

Green Friday

Stichting Trees for All luidt dit jaar Green Friday in als tegenhanger van Black Friday. Hiermee wil de stichting een veel grotere beweging in gang zetten van consumenten en bedrijven die verantwoord willen consumeren en een bijdrage willen leveren aan een groene wereld.

Lees meer

‘Drogist op afstand’ in strijd met de wet

Supermarkten mogen bepaalde zelfzorggeneesmiddelen alleen verkopen als er een (assistent-) drogist in de winkel is. Klanten voorlichting geven via een telefoon- of videogesprek is in strijd met de geneesmiddelenwet.

Lees meer

Voorlichtingscampagne Bloedserieus

De voorlichtingscampagne Bloedserieus roept vrouwen met hevig menstrueel bloedverlies-klachten (HMB) nadrukkelijk op naar de huisarts te gaan. HMB is een van de meest voorkomende problemen in de gynaecologie.

Lees meer

Drogisterijen blijven open bij strengere maatregelen

Drogisten zijn geen gewone retailers, maar hebben een onmisbare en belangrijke maatschappelijke rol. Deze unieke positie wordt na intensief overleg van het CBD met het ministerie van minister-president Mark Rutte en met VWS erkend door de overheid: bij strengere coronamaatregelen vindt de overheid het belangrijk dat drogisten open blijven.

Lees meer

Pijnlijke spieren? Ga voor gerichte pijnverlichting!

Stress, een verrekte spier, spierpijn na een flinke sportsessie en een verkeerde houding kunnen er toe bijdragen dat je pijnlijke spieren hebt. Hansaplast Spiral Heat zijn flexibele warmtepleisters voor gerichte pijnverlichting en bieden effectieve warmtetherapie gedurende 12 uur.

Lees meer

De relatie tussen vitamine D en corona

Vitamine D suppletie kan mogelijk de impact van het coronavirus minderen, in landen waar een vitamine D tekort onder de bevolking veel voorkomt. Dat stellen wetenschappers in een opinie, gepubliceerd in de Lancet. In deze opinie gaan zij in op de tot nu toe bekende wetenschappelijke basis voor deze stelling.

Lees meer

Nederland Schoon lanceert #mondkapjegeenzwerfkapje

Sinds de uitbraak van het coronavirus worden gebruikte mondkapjes steeds vaker op straat gegooid. Met de mondkapjesplicht in aantocht vrezen Nederland Schoon en Plastic Soup Foundation dat het probleem van ‘zwerfkapjes’ alleen maar groter zal worden. Naast dat mondkapjes op straat vervuilend zijn voor de omgeving, is er ook een mogelijk risico dat het mondkapje geïnfecteerd is met het coronavirus.

Lees meer

Noodzaak van regelmatig handen wassen

Japanse onderzoekers stellen nieuw bewijs te hebben gevonden voor de noodzaak regelmatig de handen te wassen in de strijd tegen COVID-19. Het virus overleeft vijf keer zo lang op de huid van mensen als een griepvirus.

Lees meer

Uitslag testpanel Skoon Solid Shampoobar

We hebben ontzettend veel aanmeldingen ontvangen op onze oproep om verschillende shampoobars, beschikbaar gesteld door Skoon Cosmetics, te testen. Uit alle inzendingen hebben we tien willekeurige lezers uitgekozen.

Lees meer

2 november start de Internationale Bijwerkingenweek

Op maandag 2 november start de Internationale Bijwerkingenweek (MedSafetyWeek). Dit is een internationale (social) media campagne waarin Bijwerkingencentrum Lareb en medicijnautoriteit CBG aandacht vragen voor het belang van melden van bijwerkingen.

Lees meer

Verbouwde Etos Roosendaal opent 21 oktober

Etos in winkelcentrum De Roselaar wordt momenteel flink verbouwd. De winkel krijgt het allerlaatste concept van Etos. Het wordt een modern en overzichtelijk geheel, met een fraaie beauty- en geurenafdeling. Er is veel keuze, ook uit nieuwe merken. Etos heropent woensdag 21 oktober om 9.30 uur. Vanaf dan staan winkelmanager Brigitte Balemans en haar team klaar om klanten te verwelkomen in hun vernieuwde, ruim opgezette winkel.

Lees meer

Mondkapjesplicht in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

Op maandag 28 september zijn extra coronamaatregelen afgekondigd. Winkeliers in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag mogen klanten weigeren die geen mondkapje dragen. Dat heeft minister-president Mark Rutte bekendgemaakt tijdens de persconferentie.

Lees meer

Feest bij MOOI!

Er is een nieuwe DA MOOI winkel toegevoegd aan het MOOI portfolio in Sint Oedenrode. Een totaal vernieuwde feel-good-winkel waar eigenaresse Annemiek en haar team graag het gevoel geven van deskundigheid, gastvrijheid en thuiskomen.

Lees meer

Opening Morphe in Amsterdam

Morphe opent deze herfst haar eerste winkel op het Europese vasteland in de Kalverstraat in Amsterdam. De opening van de winkel staat gepland voor medio oktober van dit jaar. In de winkel zijn wereldwijde bestsellers te vinden, co-creaties met influencers en favoriete items van beroemdheden. Bezoekers kunnen zich ook van advies laten voorzien door gecertificeerde Morphe experts en Beauty Artists.

Lees meer

ACM treedt op tegen 'greenwashing' met nieuwe regels

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft vuistregels opgesteld om 'greenwashing' te voorkomen. De consumentenwaakhond riep bedrijven al eerder op om misleidende duurzaamheidsclaims en -logo's in de ban te doen.

Lees meer

De impact van de overgang

Ruim een miljoen Nederlandse vrouwen, tussen de 45 en 55 jaar, zitten in de overgang¹. De meeste vrouwen verheugen zich niet op deze jaren. Hormonen veranderen in deze periode en de vruchtbaarheid verdwijnt voorgoed.

Lees meer

Nieuw winkelconcept in Roermond

45 jaar geleden opende Kruidvat haar allereerste winkel in Hilversum . Precies 45 jaar later bereikt Kruidvat vandaag opnieuw een bijzondere mijlpaal met de opening van een nieuwe winkel in Roermond.

Lees meer

Erkenning RI&E-instrument drogisterijbranche weer met 3 jaar verlengd

Van 21 tot en met 25 september is het de week van de RI&E. De Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) helpt ondernemers op een gestructureerde manier de risico’s van hun bedrijfsvoering op een rijtje te zetten en een plan van aanpak te maken om maatregelen te nemen om gezond en veilig te werken.

Lees meer

Campagne Beter gebruik bestrijdingsmiddelen

Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal organiseert samen met onder meer drogisten vanaf 31 augustus de publiekscampagne ‘Beter gebruik van bestrijdingsmiddelen’. Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) en de aangesloten drogisten ondersteunen deze campagne in de winkels.

Lees meer

SO’BiO étic personal care

De consument van tegenwoordig vindt het in toenemende mate belangrijk dat alles wat door het doucheputje verdwijnt, onschadelijk is voor het milieu. SO’BiO étic loopt hierin voorop met haar Cosmos/Ecocert-gecertificeerde wash-off producten.

Lees meer

Voorkom hoofdluis!

De scholen zijn weer begonnen, dus het hoofdluis seizoen breekt weer aan...

Niemand heeft zin in luizenpluizen en/of hoofdluis behandelen! Met XT luis Protect & Go kun je besmetting voorkomen. Het is een preventieve, vegan spray op waterbasis die niet alleen beschermt tegen hoofdluis maar ook verzorgend is door de anti-klit ingrediënten.

Daarnaast heeft XT luis ook een product om hoofdluis te behandelen, XT luis Once. Hoofdluizen en eitjes worden in 1 behandeling van 15 minuten gedood. Geen kopzorgen dus met dit krachtige duo!

Lees meer

Terug naar school: controle!

Tijdens de zomervakantie krijgen veel kinderen te maken met hoofdluis. Hoofdluizen kunnen meerdere uren onder water overleven en houden ze zich stevig genoeg vast om niet los te laten. Na de vakantieperiode kunnen kinderen met hoofdluis naar school komen en verspreidt hoofdluis zich snel in de klas.

Lees meer

Duurzaamheid

Naast de trend van natuurlijke producten is de volgende stap te kijken hoe we verantwoord met plastic om kunnen gaan.

Lees meer

App om cosmetica te scannen op microplastics

De consument kan met de nieuwe app Beat the Microbead zelf producten testen op de aanwezigheid van meer dan 500 soorten microplastics. Want weet jij precies wat je op je huid en lippen smeert? En of je er ziek van kunt worden? Aan bepaalde verzorgingsproducten en make-up zijn minuscuul kleine plasticdeeltjes, nanoplastics of zelfs vloeibare plastics toegevoegd. Soms wordt dit gedaan om aan die producten bepaalde eigenschappen te geven.

Lees meer

Zonnebril dragen

Met de zonnige dagen in het vooruitzicht is het niet alleen belangrijk om je huid goed te beschermen. Het is ook belangrijk om je ogen goed te beschermen.

Lees meer

Duurzame productie en verspreiding

Lijfblad wordt duurzaam vervaardigd en de folie die je om het magazine vindt is 100% recyclebaar. Op pagina 5 in het magazine is onderin het FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council®) geplaatst. Dit keurmerk houdt in dat Lijfblad wordt gedrukt op papier waarvan het hout afkomstig is uit duurzaam beheerd bos en gecontroleerde bronnen.

Lees meer

Paracetamol vervuild: is dat ernstig?

“Grote hoeveelheden paracetamol kunnen vervuild zijn met het kankerverwekkende PCA”; dat was het bericht waarmee de krant NRC en het tv-programma Zembla donderdag jl. naar buiten kwamen. Krijg je ongeruste klanten in de winkel? Dan kun je ze geruststellen: de hoeveelheden PCA zitten ver onder de toegestane limiet en consumenten kunnen het zelfzorggeneesmiddel veilig blijven gebruiken, stelt het CBG.

Lees meer

Coronatesten bij de drogist

De behoefte aan coronatesten bij de consument neemt toe. Er bestaan verschillende soorten coronatesten, bijvoorbeeld (moleculaire) PCR of antigeen testen die nagaan of je nu besmet bent met COVID-19 en serologische testen zoals een sneltest of een ELISA die nagaan of je besmet bent geweest door het vaststellen of er antilichamen in het bloed aanwezig zijn.

Lees meer

Test handgels door AD

Op 24 juni 2020 verscheen er een publicatie in het Algemeen Dagblad over handgels. Info-Care geeft een reactie.

Lees meer

Huidfonds introduceert ‘Zonadvies op Maat’

Ga je hardlopen in de ochtend? Of vanmiddag naar het strand? Wil jij weten hoe jij je huid kunt beschermen? Doe dit snel en makkelijk met het Zonadvies op Maat.

Lees meer

Advies op maat blijft belangrijk

In Lijfblad editie 3 kun je lezen dat persoonlijk advies bij de verkoop van zelfzorggeneesmiddelen erg belangrijk blijft. Auteur Lyda Blom stelt in Pharmaceutisch Weekblad dat uit onderzoek van bureau Kantar blijkt dat slechts één op de drie consumenten, voorafgaand aan het gebruik van een nieuw zelfzorgmiddel, de volledige bijsluiter doorleest.

Lees meer

Etos Kroes compleet vernieuwd

Etos in winkelcentrum De Loper, in de wijk Holy, is momenteel gesloten. De winkel van de ondernemersfamilie Kroes/Hanemaaijer wordt omgebouwd tot het allernieuwste concept van Etos. De vernieuwde Etos krijgt een ruim opgezette indeling en een eigentijdse uitstraling. De heropening vindt plaats op vrijdag 26 juni om 9:00 uur.

Lees meer

Tips tegen spierpijn

In editie 3 lees je in het artikel op pagina's 26 en 27 over advies bij spier- en gewrichtspijn. Spierpijn ontstaat meestal door een verkeerde belasting of overbelasting van de spieren. Spieren die nauwelijks of niet gebruikt worden, zijn extra gevoelig voor spierpijn. Veel voorkomende spierpijnklachten zijn: rugpijn, nekpijn en pijn aan de schouders.

Lees meer

Consumedix, thuis afname – lab test

Mediphos OTC Consumer Health BV biedt een Corona thuis afname – lab test onder de merknaam Consumedix aan via de drogist. Het betreft een Corona-Gehad test, welke antilichamen tegen het SARS-COV-2 (COVID19) virus detecteert in het bloed. Bij een positieve test is men blootgesteld geweest aan SARS-COV-2.

Lees meer

Haal de natuur in huis

Een product wat doet wat hij zegt? Zonder schadelijke stoffen? Dan kies je voor DA by Erica. De verzorgingsproducten uit deze lijn hebben zoveel mogelijk een 100% duurzame, natuurlijke en biologische afkomst. De filosofie van DA by Erica is dat gezondheid en kracht uit de natuur komen. DA gaat hiermee voor 100% natuurlijk.

Lees meer

Bulldog skincare

Mannen houden van duidelijkheid. Niet moeilijk doen, maar snel en effectief handelen voor het beste resultaat. Dat geldt ook voor hun dagelijkse huidverzorging. Bulldog speelt hier goed op in: het is eenvoudig in gebruik, eerlijk, trouw en ongecompliceerd.

Lees meer

Hansaplast Sportcompressie

Hoe kun je spierherstel ondersteunen? De Sportcompressielijn van Hansaplast helpt om de bloedcirculatie te verbeteren en daarmee het spierherstel te bevorderen en spierschade te voorkomen. De compressie zorgt voor ondersteuning van de been- of armspieren tijdens fysieke activiteiten en sporten. Nu verkrijgbaar in de varianten Sportcompressiekousen, -kuitsleeves en -armsleeves.

Lees meer

Informatiecentrum over voedingssupplementen

Op het online Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) vinden gebruikers informatie over hoe ze aan hun gezondheid kunnen werken met voedingssupplementen, als onderdeel van gezonde voeding. Het doel is iedereen die met gezondheid bezig is op een wetenschappelijk onderbouwde manier voor te lichten. Het nut en de veiligheid van vitamines, mineralen, kruiden en overige supplementen komen uitgebreid aan bod.

Lees meer

40 jaar UniPharma!

Veertig jaar geleden ontstond UniPharma uit een fusie van de twee familiebedrijven, Gebroeders Mulder en Wehapharm. Een historie die teruggaat tot 1877.

Lees meer

Ernstige klachten hooikoortspatiënten

De droogte heeft er niet voor kunnen zorgen dat de piek van het graspollenseizoen uitblijft. Naar verwachting zullen ruim 2 miljoen Nederlanders met een graspollenallergie in de week van 25 mei ernstige klachten ondervinden, zoals jeukogen, niesbuien, snotteren en hoesten.

Lees meer

Ook huidklachten door COVID-19

Sinds de uitbraak van het coronavirus − COVID-19 − zien dermatologen huidafwijkingen die misschien samenhangen met deze infectieziekte. Dermatoloog David Njoo maakt op de website huidarts.com een onderverdeling in mogelijke oorzaken.

Lees meer

"Samen kunnen we nog veel groeien"

Claudia Zandhuis nam vorig jaar de drogisterij van haar voormalig werkgever over. "Merkbeleving en vertrouwen creëren als zelfstandig drogist, een moeilijke klus zonder assistentie van een formule! Dat was de reden dat ik me aansloot bij DA."

Lees meer

Michelle is Beste Zelfzorgadviseur 2020

Drogist Michelle van Dongen van Etos Oosterhout is de Beste Zelfzorgadviseur 2020. Een jaar lang mag zij deze prestigieuze titel dragen. Andere finalisten waren Roel Boumans van Kruidvat, Susanne Heijmans van DA en Melanie Jacobs van Trekpleister.

Lees meer

Maatregelen exameninstituut Pharmacon

Met ingang van 29 april a.s. gaat Pharmacon weer examens afnemen. Wel zijn er in verband met het coronavirus maatregelen getroffen. Aangezien we voorlopig in onzekerheid leven, kan het zijn dat besluiten moeten worden herzien. Het is de verantwoordelijkheid van iedere betrokkene om de regels strikt na te leven.

Lees meer

Kun je door gebruik van cosmetica het coronavirus krijgen?

Consumenten vragen zich momenteel af hoe ze zichzelf en hun familie kunnen beschermen tegen infectie door het coronavirus. Er is onder andere onzekerheid over hoe het virus overgedragen wordt.

Lees meer

Littekenvervager van Hansaplast

“De zichtbaarheid van een nieuw of oud litteken verminderen? De littekenvervager van Hansaplast vermindert de zichtbaarheid van verheven en gekleurde littekens en keloïden. Het is klinisch bewezen dat de transparante pleister het litteken verdunt, verlicht en verzacht. De eerste resultaten zijn al zichtbaar na 3-4 weken.”

Lees meer

De allernieuwste DA is geopend in Delft

In de periode dat het coronavirus iedereen terecht bezighoudt, heeft DA haar nieuwste winkel geopend in winkelcentrum De Hoven in Delft. Aan de verbouwing van de winkel is een aantal maanden voorbereiding vooraf gegaan. De winkel heeft donderdag 19 maart na een grootschalige verbouwing voor het eerst haar deuren weer geopend. Gezien de huidige situatie zijn de geplande feestelijkheden naar een later te bepalen tijdstip verplaatst.

Lees meer

Voorzorgsmaatregelen corona

Om een bijdrage te leveren aan het indammen van het coronavirus, adviseert het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) aan drogisten per direct een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Deze maatregelen worden voortdurend aangepast volgens de laatste richtlijnen.

Lees meer

Coronanieuws

Alles wat je moet weten: het beste advies voor jouw klant.

Lees meer

Corona: Boze klanten? Blijf rustig!

Je krijgt op een dag in de winkel heel wat te verduren deze tijd…Naast de normale werkzaamheden is het ineens extra druk. Je moet letten op het bewaren van de juiste afstand, handen wassen, vragen om te pinnen, nee verkopen maar vooral extra alert zijn op signalen.

Lees meer

Ibuprofen en corona; wetenschap raadt gebruik niet af

Je hebt het vast gehoord: op sociale media in Frankrijk worden zorgen geuit over gebruik van NSAID’s bij corona. Deze ontstekingsremmende medicijnen, zoals ibuprofen, zouden volgens deze berichten een infectie met het coronavirus kunnen verergeren.

Lees meer

Advies voor mensen met klachten:

Blijf thuis en kom niet dichtbij anderen, als je één of meer van deze klachten hebt:

Lees meer

Zorg goed voor jezelf en je klant, houd 1,5 meter afstand.

De afgelopen weken heb je naast de berichten op tv, in kranten en online vast veel informatie over adviezen en tips via je werkgever ontvangen. Bij jullie in de winkel is het belangrijk om de gezondheid en veiligheid van jezelf en die van je klant te bewaken.

Lees meer

Verschillen Corona, griep, verkoudheid en hooikoorts

Wie in deze tijd luchtwegklachten heeft als een hoestje, niezen of keelpijn, maakt zich al gauw zorgen. “Heb ik Corona?” Gelukkig gaat het vaak om griep, verkoudheid of hooikoorts. Wat zijn de verschillen?

Lees meer

Corona, handen wassen en droge handen

Een van de adviezen om besmetting met het coronavirus te voorkomen, is om veelvuldig en uitgebreid je handen te wassen (minimaal 20 seconden!) of te ontsmetten met handalcohol.

Lees meer

Update bericht adviestrainingen Pharma Nord

Lees meer

Kruidvat kan drukte aan

De drogisterijen van Kruidvat en Trekpleister kunnen het hamstergedrag van consumenten vooralsnog goed de baas. Alle winkels zijn open en er zijn geen problemen in distributiecentra. “Wij kunnen dit en dan spreek ik hier namens alle drogisterijen in Nederland”, aldus ceo Ed van de Weerd in het AD.

Lees meer

Drukte bij drogisterijen

Drogisterijen merken dat zij meer hygiëneproducten verkopen dan in normale februarimaanden nu het coronavirus nadert. Vooral desinfecterende handgel en zeep worden meer verkocht.

Lees meer

Bijwerkingen bij gebruik melatonine

Bijwerkingencentrum Lareb ontving 181 meldingen van bijwerkingen bij gebruik van melatonine. De bijwerkingen komen voor bij de melatonine dat een geregistreerd geneesmiddel is, bereid is door de apotheek en als warenproduct te koop is. In de meeste producten die als warenproduct te koop zijn is informatie over bijwerkingen niet compleet of ontbreekt.

Lees meer

Medicijnen bestellen of ophalen met de Etos+ app

Etos en Thuisapotheek starten op 25 februari 2020 een samenwerking met de Etos+ app. Via deze app kunnen klanten geneesmiddelen eenvoudig bestellen en ontvangen. Het is een pilot die start in Haarlem en Overveen waar zeven Etos-winkels meedoen en loopt tot de zomer. Klanten kunnen de medicijnen thuisbezorgd krijgen of afhalen in een Etos-winkel.

Lees meer

Adviestraining voorjaarsvermoeidheid

Velen van ons hebben te maken met voorjaarsvermoeidheid. Het wordt vaak veroorzaakt doordat mensen zich moeilijk kunnen aanpassen aan de overgang van winter naar lente. Pharma Nord helpt je graag met het juiste advies voor jouw klant! Op verschillende data en locaties in Nederland woon jij een interessante adviestraining bij. Tijdens de training, die start om 18.00 uur en eindigt om 21.30 uur, wordt advies gegeven over supplementen van Pharma Nord bij voorjaarsvermoeidheid.

Lees meer

Fijne Valentijnsdag!

Vrijdag 14 februari is het Valentijnsdag. Op deze romantische dag verklaar jij je partner of secret crush de liefde. Ga jij je Valentijn verrassen met een origineel cadeau? Of wil jij stralen tijdens de romantische date? Valentijn 2020 wordt liefdevol met deze door ons geselecteerde producten.

Lees meer

Nieuw winkelconcept voor Holland & Barrett

Holland & Barrett heeft vier Nederlandse winkels in een nieuw jasje gestoken. Het gaat om de winkels in Rotterdam Alexandrium, Deventer, Utrecht (Hoog Catharijne) en Den Bosch. Uiteindelijk zullen er meer vestigingen volgen die vernieuwd worden, onder meer in Eindhoven en Den Haag.

Lees meer

Wereldkankerdag

Op Wereldkankerdag, op dinsdag 4 februari, vraagt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WKOF) aandacht voor vroege opsporing van kanker, toegang tot kankerbehandelingen, de nazorg én voor preventie van kanker.

Lees meer

6500 beautyproducten toegevoegd

Kijkshop.nl gaat onder meer de strijd aan met Douglas. Maandag 3 februari zijn 6500 beautyproducten aan de webshop toegevoegd.

Lees meer

Kruidvat blijft grootste retailer

Afgelopen jaar groeide het aantal vestigingen van Kruidvat van 956 naar 967. De drogisterijketen blijft daarmee de grootste winkelketen in Nederland. Als er wordt gekeken naar het aantal winkelverkoop-vloeroppervlak (het aantal winkel meters) is Albert Heijn nog steeds de grootste. Dat blijkt uit de jaarlijkse Top 100 Winkelformules van onderzoeksbureau Locatus.

Lees meer

Consumenten gaan veilig om met zelfzorggeneesmiddelen

Zowel voor aanschaf als bij het gebruik gaan consumenten veilig om met zelfzorggeneesmiddelen. Ze lezen voor aankoop de verpakking, lezen de bijsluiter en houden zich aan de instructies die daarin staan. Dit blijkt uit het consumentenonderzoek van Kantar (voorheen TNS Nipo) onder 516 respondenten.

Lees meer

Positieve gezondheid

Gezond zijn en voelen liggen dicht bij elkaar maar zijn niet hetzelfde. Het zijn belangrijke thema’s voor zowel de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV ) als het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD). Dit bleek uit de interviews met de voorzitters Monica van Ee (NCV) en Ed van de Weerd (CBD) tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie, die plaats vond op 8 januari jl.

Lees meer

Keurmerk voor CBD-producten

In bijna elke drogisterij en reformwinkel liggen allerlei producten waar CBD in verwerkt is: van voedingssupplementen, zoals CBD-olie en capsules, tot cosmetica. De jongste data melden dat er alleen al in Europa tussen de 40 en 45 miljoen dagelijkse gebruikers van CBD-producten zijn.

Lees meer

Jaarlijkse ‘Supplement van het Jaar’ verkiezing weer van start

De verkiezing van het ‘Supplement van het Jaar 2020’ is gestart. Consumenten stemmen voor het vierde jaar op rij op vitamines, mineralen, kruiden of andere voedingssupplementen die hun voorkeur hebben. Wordt de multivitamine, vitamine C, vitamine B12, probiotica, calcium, foliumzuur, echinacea, visolie of iets heel anders dit jaar het meest gekozen?

Lees meer

Winnaar 'Beste Kruidvat van Nederland'

Het is groot feest bij de Kruidvat-winkel aan Hesseplaats 433 in Rotterdam. Deze winkel is namelijk uitgeroepen tot ‘Beste Kruidvat van Nederland’. Het winkelteam dat deze bijzondere prestatie tijdens de landelijke Kruidvat Winkelwedstrijd heeft neergezet, is gisteravond door de directie van Kruidvat in het zonnetje gezet. Naast deze eervolle titel mag het hele team een lang weekend op een volledig verzorgde citytrip naar Valencia.

Lees meer

De 240 distributiemedewerkers van drogisterijketen Etos hebben een nieuwe cao. De staking bij het distributiecentrum in Beverwijk wordt opgeschort. Dat meldt vakbond FNV Handel.

Lees meer

Fit de winter door: een vitamine-ABC

De dagen worden donkerder en de temperatuur daalt. Daardoor voelen we ons soms minder fit. Gelukkig kunnen we zelf iets doen om de weerstand op peil te houden, zodat ons lichaam beter bestand is tegen verkoudheid en griep. Zorgen voor een gezonde leefstijl en goede voeding met voldoende vitaminen en mineralen kunnen je ondersteunen en zo helpen om de winterblues tegen te gaan. Welke vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen verdienen extra aandacht in deze koude periode?

Lees meer

CBD in hoger beroep uitspraak tablet-drogist Albert Heijn

Op 29 november jl. heeft de Rechtbank Midden-Nederland uitspraak gedaan over de tablet-drogist bij Albert Heijn. Volgens de rechtbank is deze tablet-drogist niet in strijd met de Geneesmiddelenwet. Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) gaat in hoger beroep tegen deze uitspraak.

Lees meer

AH mag zelfzorgmiddelen verkopen met drogist op afstand

De rechter vindt dat Albert Heijn zelfzorgmiddelen mag verkopen zonder aanwezigheid van een drogist. Een tablet met telefoon is verantwoorde zorg. Dat was het oordeel van rechtbank Midden-Nederland.

Lees meer

Feiten en fabels over CBD

In editie 2, pagina 48 en 49, van dit jaar informeerden wij je over de hennepplant en CBD-olie. Over de eigenschappen van CBD (cannabidiol) doen veel fabels de ronde. Voor een correct advies naar je klant toe zetten we enkele feiten en fabels voor je op een rij.

Lees meer

Opening 300ste DA

Donderdag, 21 november, opende DA Drogisterij & Parfumerie Ameide haar deuren en daarmee is de 300ste DA-vestiging in Nederland een feit! Na de samenvoeging van D.I.O en DA is de keuze gemaakt het DA-merk verder uit te gaan bouwen. Uit consumentenonderzoek bleek dat de naamsbekendheid van en waardering voor het merk DA onverminderd hoog is. Het afgelopen jaar hebben meer dan 100 D.I.O.-ondernemers de overstap naar DA gemaakt. Met de geopende DA in Ameide wordt het bereiken van de mijlpaal 300ste DA gevierd.

Lees meer

Zweetlucht, puistjes, vet haar: hoe pakt een puber de controle terug?

Door een veranderde hormoonhuishouding krijgen jongeren in de puberteit te maken met een sterkere zweetgeur, puistjes en vet haar. Zeker op de puberleeftijd is de schaamte voor deze lichamelijke veranderingen vaak groot.

Lees meer

Toezicht op melatonineproducten strenger

De IGJ en de NVWA gaan strenger controleren op verstrekking van melatonineproducten met een doseringsadvies van meer dan 0,3 mg per dag. Dat blijkt uit een brief van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) die de KNMP op haar website heeft geplaatst.

Lees meer

Landelijke publiekscampagne: Week van de pijn

Klanten kunnen meer gebruikmaken van de drogist als dé adviseur bij kleine kwalen. Daarom organiseert de gezamenlijke drogisterijbranche onder regie van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) in week 46, vanaf 11 november, de derde editie van de Week van de Pijn. Dé kans om gezamenlijk de drogist als Erkend Specialist in Zelfzorg zichtbaar te maken.

Lees meer

Adormi Melatonine Spray helpt je sneller in slaap te vallen

Als je ’s avonds naar bed gaat, dan wil je niets liever dan lekker snel in slaap vallen. Er zijn allerlei redenen waarom dat niet altijd meteen wil lukken. De beslommeringen van de dag die door je hoofd spelen, een warme slaapkamer, boodschappen die nog gedaan moeten worden… 101 redenen! Adormi Melatonine Spray kan je helpen sneller in slaap te vallen.

Lees meer

Magnesium, een onmisbaar mineraal

Magnesium is onderdeel van honderden biochemische processen in het lichaam. Het is daarom een onmisbaar mineraal, dat absoluut niet in ons dieet mag ontbreken. We krijgen magnesium binnen met onze voeding, mogelijk aangevuld met een voedingssupplement. Wat is er bekend over de verschillende gezondheidseffecten van magnesium? En welke vorm kan het beste worden aangeraden door de drogist?

Lees meer

Terugroepactie maagzuurremmers met ranitidine

Registratiehouders van maagzuurremmers met de stof ranitidine hebben in overleg met de Inspectie Gezondheid en Jeugd besloten om een groot deel van de ranitidine op de Nederlandse markt terug te roepen. Drogisten halen dit product dan ook uit de schappen.

Lees meer

Twee nieuwe ambassadeurs bij Coty Benelux

Coty Benelux heeft 2 Bekende Nederlanders gestrikt voor hun merken Max Factor en Rimmel London. Quinty Trustfull zal het gezicht voor het iconische make-up merk Max Factor zijn en Robin Martens wordt het gezicht van de nieuwe nationale Rimmel campagne. Beide campagnes zullen vanaf oktober in Nederland van start gaan.

Lees meer

Veilig gebruik van CBD-supplementen

NPN, de brancheorganisatie van voedingssupplementen, heeft in samenwerking met Wageningen Universiteit een handleiding opgesteld voor verantwoord gebruik van Cannabidiol (CBD) producten.

Lees meer

Vastzittende lucht? Een tijdelijk ongemak!

Vastzittende lucht bij baby's is een alledaags, maar gelukkig ook vaak een tijdelijk probleem dat eenvoudig te verhelpen is met Infacol. Infacol helpt namelijk de vastzittende lucht in maag en darmen te bevrijden.

Lees meer

6 vragen over Vitamine B6 beantwoord

Vitamine B6 staat regelmatig in de belangstelling. Het is een belangrijke vitamine die we iedere dag nodig hebben, maar wetenschappelijk onderzoek laat ook zien dat het langdurig gebruik van zeer hoge doseringen kan leiden tot klachten van het zenuwstelsel, zoals tintelingen en gevoelloosheid. Hoe zit het precies?

Lees meer

Be Kind to Your Skin

Nieuwe cijfers tonen aan dat één op de vijf persoon allergisch is voor één of meer ingrediënten. Daarmee is huidallergie een van de meest voorkomende chronische ziekten in Europa. Helaas praten slechts zeer weinig mensen hierover en nog minder beseffen dat je vrij gemakkelijk de ontwikkeling van huidallergie kunt voorkomen. Dit is iets wat de internationale certificeringsorganisatie AllergyCertified wil veranderen.

Lees meer

Etos: van traditionele drogist naar persoonlijke adviseur

Etos bestaat dit jaar honderd jaar. In die tijd heeft het bedrijf een metamorfose ondergaan. Oorspronkelijk opgericht als kruidenierswinkel voor Philips-medewerkers groeide Etos in enkele decennia uit tot een landelijke drogisterijketen.

Lees meer

XT luis: vegan en pesticiden vrij

Tijdens de zomervakantie krijgen veel kinderen te maken met hoofdluis, want deze kriebelbeestjes zijn echte waterratjes! Zo kunnen ze meerdere uren onder water overleven en houden ze zich stevig genoeg vast om niet los te laten. Hierdoor komen veel kinderen na de vakantieperiode met hoofdluis naar school en verspreidt hoofdluis snel in de klas.

Lees meer

Calcium combineren met vitamine K en D

Als je een calcium supplement adviseert, denk dan ook aan extra vitamine K en D. Naarmate mensen ouder worden, neemt de kans op botontkalking toe en krijgt men vaak het advies om extra calcium te nemen voor het behoud van sterke botten. Ook vrouwen na de overgang krijgen regelmatig dit advies.

Lees meer

Pepe Jeans, The New Fragrances

Pepe Jeans is voor de nieuwe dames- en herengeur geïnspireerd door de energieke en positieve persoonlijkheid van het modemerk. Vier het leven op de Pepe Jeans manier: Inspirerend, plezier, optimistisch, eclectisch en vol met karakter. De flacons zijn een cocktailglas voor haar en een cocktailshaker voor hem; de perfecte combinatie van elegantie en authenticiteit.

Lees meer

Goede voorlichting van huisarts draagt bij aan zelfredzaamheid

Goede communicatie op de huisartspost (hap) over kinderen met koorts, leidt tot minder recepten voor antibiotica en andere medicijnen. Eenmaal goed geïnformeerd, geven ouders aan een volgende keer ook minder snel naar de hap te gaan wanneer hun kind koorts heeft.

Lees meer

Directe verlichting bij jeuk door de eikenprocessierups

Deze zomer is er veel overlast van de eikenprocessierups en muggen. De irritaties worden veroorzaakt door de brandharen van de rups. Deze wil je zo snel en zo veilig mogelijk verwijderen. Hoe, dat lees je hier:

Lees meer

Hoe lees je een etiket van een voedingssupplement?

Op de verpakking van een voedingssupplement staat uitgebreide informatie over de capsules, tabletten, sprays of druppels. Het is wettelijk verplicht om gebruikers te informeren, maar toch leest niet iedereen de nuttige informatie. Hoe lees je nou eigenlijk het etiket en wat staat er precies op?

Lees meer

Eerste Etos wellbeing-winkel geopend

Woensdag 19 juni opende Algemeen Directeur van Etos, Saskia Egas Reparaz, de eerste Etos wellbeing-winkel. Na een flinke verbouwing is de winkel in Leidschendam aan de Liguster 14 weer open. De heropening werd uitgebreid met de klanten gevierd.

Lees meer

Winnaars acties social media

Op onze social media-kanalen posten wij elke maand leuke acties waarmee je mooie prijzen kunt winnen. Benieuwd of jij één van de gelukkige winnaars bent? Lees dan snel verder.

Voor elke actie gelden de voorwaarden dat je ouder bent dan 18 jaar én je werkzaam bent in de drogisterijbranche. Gegevens worden gecontroleerd.

Lees meer

Winnaars acties Lijfblad

In elke editie van Lijfblad én online vind je leuke acties waarmee je mooie prijzen kunt winnen. Benieuwd of jij één van de gelukkige winnaars bent? Lees dan snel verder.

Voor elke actie gelden de voorwaarden dat je ouder bent dan 18 jaar én je werkzaam bent in de drogisterijbranche. Gegevens worden gecontroleerd.

Lees meer

Voorbereid op vakantie? Neem Tasectan mee!

Diarree is het gevolg van een acute infectie van de darmwand, veroorzaakt door een virus, bacterie of parasiet, die zich in de darmwand nestelt. Als afweerreactie van het lichaam worden de darmen actiever. De darmbewegingen worden geïntensiveerd om de indringers uit de darmwand en het lichaam te verwijderen en zo ontstaat diarree. Bij diarree verliest het lichaam veel vocht.

Lees meer

Luieruitslag? Sudocrem!

Door afsluiting van de huid en/of door een natte luier kunnen baby's schrale, rode billetjes krijgen. De babyhuid is daarvoor extra gevoelig omdat hij nog niet volgroeid is. Er zijn ver-schillende momenten waarop baby's en kleine kinderen extra kwetsbaar zijn voor luieruit-slag: na hun allereerste ontlasting, als de tandjes doorkomen, als ze overgaan van borst- op flesvoeding en als ze voor het eerst vast voedsel krijgen.

Lees meer

Vrouwenspreekuur: ongesteld?!

Mijn lievelingsonderwerp! Vast niet het jouwe :-). Ruim twaalf jaar geleden stond ik binnen twee uur met meer dan tweehonderd nare opmerkingen op geenstijl.nl. Vanwege mijn twitteraccount menstruaticoach. Ja, klopt, er mist een e, omdat twitter maar 15 tekens hanteert. Daar gingen de opmerkingen over, maar vooral over het nodig zijn van een coach bij het menstrueren. Dat werd echt belachelijk gevonden.

Lees meer

Keurmerken natuurcosmetica

In de rubriek Groen (van editie 4, jaargang 25) blikken we nog een keer terug op een aantal keurmerken. Je kunt de verschillende iconen van deze keurmerken vinden op diverse verpakkingen van natuurcosmetica. Ze kunnen je helpen bij het advies aan je klant die een ‘groene keuze’ wil maken.

Lees meer

Beauty Kitchen introduceert Return.Refill.Repeat

Er is geen twijfel over mogelijk: duurzaamheid is de toekomst, ook in cosmetica! Beauty Kitchen heeft alle eigenschappen in haar DNA om de meest effectieve, natuurlijke en duurzame schoonheidsproducten ter wereld te creëren. Nu komt het bedrijf met een unieke innovatieve oplossing voor verpakkingen, zodat consumenten nóg gemakkelijker kunnen kiezen voor duurzaamheid.

Lees meer

100% natuurlijke bescherming

Met het heerlijke warme weer is het fijn als je je beschermd voelt tegen ongewenste transpiratiegeurtjes. Salt Of The Earth deodorant zorgt ervoor dat we ons optimaal beschermd voelen. En dat op een 100% natuurlijke en effectieve manier. Salt Of The Earth is gebaseerd op een natuurlijk mineraalzout – potassium alum- waarmee je langdurig beschermd bent. Het zoutfilmpje op de huid zorgt ervoor dat onprettige geurtjes geen schijn van kans maken.

Lees meer

Datakwaliteitcontroles van start in drogisterijsector

Deze maand gaat het programma DatakwaliTijd 2.0 ook van start in de drogisterijsector. Door de data van drogisterijartikelen in GS1 Data Source fysiek te controleren, hopen retailers en fabrikanten de correctheid en volledigheid van de data een flinke impuls te geven. Uiteindelijk moet de hele keten, inclusief de consument op de data kunnen vertrouwen. A.S. Watson is blij met dit initiatief. “Met datakwaliteit zijn we nooit klaar.”

Lees meer

Zonnebrandcrèmes: feiten op een rij

Het wordt aankomend weekeinde mooi weer! Wellicht merk je het al en heb je al veel klanten over de vloer gehad die een zonnebrandcrème kwamen kopen. We zetten wat feiten over zonnebrandcrèmes voor je op een rij.

Lees meer

Bekijk de nieuwe instructievideo’s van HeltiQ Wratweg en HeltiQ Steelwratjes!

Wratjes, waterwratjes en steelwratjes kunnen zelf verwijderd worden met de wrattenproducten van HeltiQ. Ondanks dat het allemaal wratjes zijn, vragen ze ieder een andere behandelmethode. Weten hoe?

Lees meer

You’re #FemmeTastic

Na het lanceren van haar eerste geurlijn FemmePower is Olcay Gulsen overladen met lieve en hartverwarmende reacties. Niet alleen het ontwerp en de geur, maar vooral de boodschap van empowerment werd breed gedragen door veel vrouwen in Nederland.

Lees meer

Etos Tynjedijk is vernieuwd en vertrouwd

Woensdag 8 mei is er een gezellig feestje aan de Tynjedijk. Om 11:00 uur gaat in het voormalige Mirocenter de vernieuwde Etos open. In de openingsweek zijn er bij de Etos leuke acties en activiteiten. Op zaterdag 11 mei is er een beauty-evenement. Klanten kunnen dan gratis een persoonlijk advies en een make-over krijgen.

Lees meer

Juiste zorg op juiste plek bij kleine kwalen

Het is zover: Drogisten en huisartsen gaan samenwerken. In de Proeftuinen Zelfzorg verwijzen drogisten en huisartsen de klanten en patiënten naar elkaar en leveren zo een bijdrage aan de juiste zorg op de juiste plek bij kleine kwalen.

Lees meer

Tot 2x snellere wondgenezing* in drie stappen

Of het nu gaat om een kleine snee in de vinger of een postoperatieve wond met hechtingen, wonden maken deel uit van het dagelijks leven.

Soms is het echter moeilijk om te weten of je het juiste doet wanneer je je wond verzorgt of anderen daarbij helpt. Gelukkig hoeft goede wondverzorging niet ingewikkeld te zijn!

Lees meer

Prestigieuze persprijs voor beste cosmetica introducties

Op maandagavond 15 april 2019 zijn voor de 34ste keer de beste cosmeticaproduct introducties van het afgelopen jaar beloond met een award. Dit jaar in een geheel nieuw jasje, want voorheen de Astir Award geheten, heet de enige Nederlandse prijs van vakjournalisten voor de beste cosmeticaproducten nu: Dutch Beauty Award.

Lees meer

Nederlander koopt gemiddeld iedere 6 weken een zelfzorgproduct

Uit onderzoek van IQVIA in 2018 zijn in Nederland 157 miljoen zelfzorgproducten verkocht. Dit zijn circa negen verpakkingen per inwoner. Wat betekent dat consumenten gemiddeld één keer per zes weken een zelfzorgmiddel in huis halen. Deze cijfers tonen aan dat zelfzorg voor steeds meer Nederlanders gemeengoed is bij de behandeling van eenvoudige gezondheidsklachten van voorbijgaande aard.

Lees meer

Winnaars acties Lijfblad magazine

In elke editie van Lijfblad vind je leuke acties waarmee je mooie prijzen kunt winnen. Benieuwd of jij één van de gelukkige winnaars bent? Lees dan snel verder.

Voor elke actie gelden de voorwaarden dat je ouder bent dan 18 jaar én je werkzaam bent in de drogisterijbranche. Gegevens worden gecontroleerd.

Lees meer

Heropening Etos winkelcentrum Schothorst

Het Amersfoortse winkelcentrum Schothorst heeft er een aantrekkelijke winkel bij: de compleet vernieuwde Etos. De winkel heeft een inrichting volgens het allerlaatste concept gekregen. Alles ziet er eigentijds en lekker fris uit. Woensdag 3 april zijn om 9.00 uur de deuren van de Etos weer open gegaan. Winkelmanager Corine Blauwendraat en haar medewerkers zijn erg benieuwd wat de klanten van de vernieuwde Etos vinden.

Lees meer

Geen ibuprofen adviseren aan ziek kind

In het rtlnieuws van 27 maart jl. vertelt een Amsterdamse huisarts dat hij in zijn praktijk te vaak ziet dat ouders aan hun zieke kind de pijnstiller ibuprofen geven. Volgens hem weten de ouders niet dat ibuprofen gevaarlijk kan zijn voor het kind. Zijn oplossing? Maak het medicijn alleen op recept verkrijgbaar.

Lees meer

Rectificatie: advieswijzer spier- en gewrichstpijn

In Lijfblad editie 2 staat in de advieswijzer Spier- en gewrichtspijn een verkeerd advies bij tweedekeuzemiddel NSAID, namelijk diclofenac gel 1-3%.

Lees meer

Beste Etos van Nederland

Etos-directeur Saskia Egas Reparaz bezocht vrijdag 15 maart de Etos aan de Tilburgse Jan Heijnsstraat. Zij had een fantastische mededeling voor het team: de winkel heeft de landelijke wedstrijd van Etos gewonnen. De benoeming tot de ‘Beste Etos van Nederland’ zorgde meteen voor feest in de winkel.

Lees meer

Weten hoe HeltiQ Waterpokken werkt? Bekijk de instructievideo!

Het waterpokkenseizoen is weer in volle gang!

Klanten zullen je daarom de komende weken weer bezoeken voor het beste advies en waterpokkenproduct! Wist je dat HeltiQ Waterpokken het enige waterpokkenproduct is met een unieke dag- én nachtformule? Bekijk hier de instructievideo om jouw klant optimaal te kunnen adviseren over dit product!

Lees meer

Interactie tussen vitaminen, kruiden en medicijnen

Steeds meer Nederlanders slikken medicijnen, vaak zelfs dagelijks. Het slikken van geneesmiddelen kan effect hebben op de vitamine- en mineraalstatus, ofwel wat je lichaam aan vitaminen en mineralen bevat.

Lees meer

DA Drogist heeft hart voor je hart

Ongeveer een kwart van de volwassen Nederlanders kampt met hoge cholesterolwaarden. Een gevaarlijke situatie. Want verhoogd cholesterol vergroot het risico op hart- en vaatziekten. En daaraan sterven elke dag meer dan 100 mensen in ons land. Alle reden dus, voor een nieuw initiatief. Een laagdrempelige Cholesterol Test in de buurt.

Lees meer

Het condoom voor vrouwen

Meer genieten, optimale bescherming. Zo luidt de slogan van het merk FC2 vrouwencondoom. Het zusje van het condoom voor mannen is minder gangbaar in gebruik, maar kan voor sommige vrouwen en hun partners een alternatief zijn.

Lees meer

“Daar Worden Drogisten wijzer van”

Bent u ook benieuwd naar de toekomst van de drogist? Wilt u weten hoe consument, huisarts en drogist zich hebben uitgesproken over de positie van de drogist? Wat verwacht de klant, hoe kijken huisartsen naar onderlinge doorverwijzing van patiënten met kleine kwalen naar drogisten? En hoe zien drogisten zelf de ontwikkelingen?

Lees meer

Melatonine onvoldoende getest bij kinderen

Melatoninepillen zijn zonder recept verkrijgbaar bij de drogist en de apotheek. Tijdens de uitzending van Radar d.d. 28 januari geeft Dr. Irene Miedema, neuroloog en somnoloog bij het slaapcentrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei, aan het geen goed idee te vinden als ouders hun kinderen zelf melatonine toedienen. Wanneer je melatonine op de verkeerde manier gebruikt, kan het een averechts effect hebben.

Lees meer

Breast International Group viert 20ste verjaardag

Volgens recente cijfers (bron: GLOBOCAN 20181) is borstkanker in 2018 veruit de meest voorkomende kanker bij vrouwen (24 %), met 2,1 miljoen diagnoses en maar liefst 627.000 overlijdens (72 overlijdens/uur) wereldwijd en 98.755 in Europa. Het is de dodelijkste kanker in absolute aantallen. De frequentiecijfers van borstkanker zijn het hoogst in de zogenaamde ontwikkelde gebieden (Australië, Nieuw-Zeeland, Europa en Noord-Amerika).

Lees meer

Feest bij Etos Twello

Aan de Dorpsstraat in Twello staat tegenwoordig een moderne en aantrekkelijke Etos. De winkel heeft een flinke verbouwing ondergaan en heropent op woensdag 6 februari om 9.00 uur haar deuren. De bekende visagist Roberto Dresia is in de winkel aanwezig om je van een gratis en persoonlijk advies of make over te voorzien.

Lees meer

Nieuwe Kruidvat-winkel in Frankrijk

Vorige maand heeft Kruidvat zijn eerste winkelopening in Frankrijk in twee jaar tijd gevierd. De vijfde Franse drogisterij is geopend in Lille, in Rue de Béthune. Dit is één van de belangrijkste winkelstraten van Lille. De Nederlandse retailer had hier al een vestiging.

Lees meer

Winkel Etos Aa-landen compleet vernieuwd

Vrijdag 25 januari is het extra gezellig in de Zwolse wijk Aa-landen. Daar gaat om 9.00 uur de ingrijpend verbouwde Etos van het ondernemersechtpaar Henk en Carin Westenberg weer open.

Lees meer

Zes tips voor de feestdagen

Slank de feestdagen door?! Moeite met genieten? Nergens voor nodig. Deze zes tips zorgen ervoor dat je gezond en fit geniet van je feestdagen! Dit artikel lees je ook in het magazine; op pagina's 26 en 27.

Lees meer

Stichting DID niet meer weg te denken uit branche

In december blik je altijd wel even terug op het jaar dat achter je ligt. Zo ook stichting Duurzame Inzetbaarheid Drogisterijen (DID). En 2018 was voor DID zelfs een bijzonder jaar: het eerste lustrum werd bereikt. Al vijf jaar zet DID zich in voor medewerkers en werkgevers in de zelfstandige drogisterijbranche. Met resultaat!

Lees meer

Recept: koffie-karameltaart

Biologisch koken met een klein budget: koffie-karameltaart

Lees meer

Uitstroom paracetamol, vitaminen en mineralen

Met ingang van 1 januari 2019 worden paracetamol, vitaminen en mineralen niet meer vergoed als ze in de betreffende sterkte ook als zelfzorgproduct beschikbaar zijn.

Lees meer

Trekpleister opent 200ste winkel

Trekpleister opende 4 december op feestelijke wijze haar 200ste winkel aan De Meent 14 in Hilversum. Om deze bijzondere mijlpaal te vieren, mocht de 200ste klant een minuut lang gratis sinterklaasinkopen doen. Niemand minder dan de Goedheiligman zelf was in de winkel aanwezig om uit handen van filiaalmanager Marc Frijn een cheque van € 1.000 euro te ontvangen. Met dit bedrag helpt Trekpleister Stichting Het Vergeten Kind om zoveel mogelijk wensen uit te laten komen.

Lees meer

Weleda Babyverzorging

Volg de cursus van Weleda Mama & Kind op DrogiWeb en fris je kennis op!


Meer informatie over Weleda Babyverzorging? Klik hier!

Lees meer

James Lind Prijs 2018 bekend

In de categorie Onderzoek is de winnaar geworden: Vitamine D en K status en bloeddruk. Gids voor probiotica ter preventie van antibiotica-gerelateerde diarree is de winnaar in categorie Toepassing.

Lees meer

Magisch recept uit de USA

Toen de dochter van de Texaanse Jessica Arman last kreeg van gevoelige tanden en er geen geschikte tandpasta voor haar te vinden was, ging Jessica zelf aan de slag in haar keuken en bedacht het recept van My Magic Mud. In de Verenigde Staten is My Magic Mud het snelst groeiende mondverzorgingsmerk van dit moment.

Lees meer

Foliumzuur 5 mg blijft in vergoeding

Foliumzuur 5 mg blijft vergoed worden in het basispakket. Het leek erop dat dit niet het geval zou zijn.

Lees meer

Een echte held is puur natuur

De huid van een baby is na de geboorte nog niet helemaal volgroeid en daardoor erg kwetsbaar. Om haar goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf is een milde verzorging zonder belastende synthetische ingrediënten essentieel. Weleda Babyverzorging is veilig, mild en zacht. 100% natuurlijke producten met extract van Calendula verzorgen, kalmeren en beschermen de kwetsbare huid van je kindje. Vanaf de eerste dag.

Lees meer

Mito-cocktails voor energie

Bij verschillende aandoeningen ligt de oorzaak bij een verstoring in de ‘energievoorziening’ in de cellen. Die energie wordt gemaakt in mini-energiefabriekjes in de cellen, mitochondriën genaamd. Als je weet wat er allemaal komt kijken bij die energieproductie, dan kun je die verbeteren. Bijvoorbeeld door je voeding aan te vullen met stoffen die de mitochondriën weer aan het werk zetten. Zo’n aanvulling wordt ook wel ‘mito-cocktail’ genoemd. Lees het artikel in print of klik hier om het online te lezen.

Lees meer

Kennistest: VSM Derma Calendulan littekencrème

Verzorgt en verzacht littekens.
Een litteken verdwijnt nooit helemaal, maar een goede en dagelijkse verzorging kan bijdragen aan een mooi herstel. VSM heeft speciaal Derma Calendulan littekencrème die de huid verzorgt en verzacht.

Lees meer

Winactie: Handboek voor een gezond(er) leven

Door een groeiend aantal mensen in Nederland met overgewicht – één op de twee volwassenen – groeit ook het aantal Nederlanders met chronische aandoeningen. Inmiddels zijn er ruim 5 miljoen mensen met bijvoorbeeld diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

Lees meer

Winactie: World of Fragrances

World of Fragrances van Kneipp bestaat uit geurstokjes en geurkaarsen voor in huis met verrassende natuurlijke geurcombinaties. De geuren zijn zorgvuldig geselecteerde composities van natuurlijke etherische oliën en hebben naast een aangename geur een positief effect op je stemming.

Lees meer

Winactie: 1x Lieflijke pyjama’s om lekker in te cocoonen

Eskimo introduceert haar wintercollectie 2018 met fijne, warme pyjama’s en peignoirs. Voor de dames heeft Eskimo dit najaar onder andere pyjama Home Love en pyjama en peignoir Sien. Het nachtgoed is zacht en behaaglijk en heeft een mooie afwerking om lekker in te cocoonen.

Lees meer

Vastzittende lucht? Een tijdelijk ongemak!

Vastzittende lucht veroorzaakt darmkrampjes

Buik- en darmkrampjes zijn vaak een tijdelijk probleem, omdat ze overwegend veroorzaakt worden door vastzittende lucht. Baby’s krijgen tijdens hun voeding lucht binnen omdat ze bijvoorbeeld te gulzig drinken. Deze lucht kan vast gaan zitten en veroorzaakt zo buik- en darmkrampjes, maar dat is dus tijdelijk en bovendien eenvoudig te verhelpen.

Lees meer

Bescherm de huid die je baby beschermt

Babyhuid is extra kwetsbaar

De huid van een baby vraagt extra aandacht en verzorging, De beschermende vetlaag waarmee een baby geboren wordt verdwijnt al snel en de babyhuid maakt zelf nog niet voldoende talg aan om afdoende te beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals kou of warmte. De opperhuid, de meest oppervlakkige huidlaag, is bovendien vele malen dunner dan een volwassen huid, want de hoornlaag is nog niet dik genoeg en de huidcellen zitten minder dicht opeen waardoor de huid ‘open’ is.

Lees meer

Winnaars KiKa armband

In de vorige editie van de Lijfblad nieuwsbrief maakte je kans op een te gekke armband van kiKa. Hiermee laat jij zien dat je het goede doel steunt! Inmiddels zijn de winnaars geselecteerd en hebben maar liefst 50 lezers de toffe KiKa armband op hun werkadres mogen ontvangen. Veel draagplezier toegewenst!

Lees meer

IDUN Minerals

De collectie minerale make-up van IDUN Minerals blijft voortdurend uitbreiden met nieuwe en innovatieve producten. Voor de perfecte basis, het aanbrengen én de touch-up van make- up zijn er de nieuwe Primer Iris en de Priming & Blotting Dual Sponge.

Lees meer

Stoppen met roken bespreekbaar maken

De afgelopen periode is er in de media veel aandacht geweest voor roken en de tabaksindustrie. Zo tekende Jacobine Geel – samen met negen andere zorgpartijen – namens GGZ Nederland eind mei 2017 al een intentieverklaring om de zorg rookvrij te maken. Dit initiatief was een onderdeel van een breed maatschappelijk tabaksontmoedigingsbeleid. Een intentieverklaring is een goede start, maar daar moet het niet bij blijven.

Lees meer

KNDB workshops tegen gereduceerd tarief

Hoe wil je dat jouw winkel er over vijf jaar uitziet? En wat kun je daaraan doen? De Koninklijke Nederlandse Drogisten Bond (KNDB) helpt je graag op weg en biedt een breed scala aan workshops om verder vorm te geven aan de toekomst van jouw winkel. De eerste twee workshops gaan in oktober en november van start. Regionaal, dus ook bij jou in de buurt. En voordelig: de instapmodule kost dit jaar slechts € 10,- per persoon net als de vervolgmodule.

Lees meer

Gevoelige tanden

We hebben al een ontzettend lange periode mooi weer. Deze hoge temperaturen vragen om verkoelende drankjes en ijsjes. Maar is dit aan jou wel besteed? Kan jij goed kou in je mond verdragen of heb je de drankjes liever op kamertemperatuur en sla je een ijsje liever over omdat je last hebt van gevoelige tanden en kiezen? Als je last hebt van gevoelige tanden dan gaat er bij een ijskoude slok sap een enorme pijnscheut door je tand of kies heen en dat is niet prettig.

Lees meer

Hoofdluis

Hoofdluizen zijn kleine beestjes die leven op warme en behaarde plekjes op het hoofd. Daar houden ze zich in leven door het zuigen van bloed. Hoofdluis verspreidt zich snel en daarom is regelmatige controle belangrijk, bijvoorbeeld één keer per maand. Als er hoofdluis wordt geconstateerd, dient dezelfde dag de behandeling te starten.

Lees meer

On a mission

Donderdag 30 augustus jl heeft Nicky Opheij haar eerste boek gelanceerd: On a mission. In dit tijdperk van social media, waarin (jonge) meiden zich 24/7 kunnen spiegelen aan hun (ogenschijnlijke) perfecte rolmodellen heeft Nicky Opheij een missie: wees gezond, iedereen is anders, leef en geniet en denk aan de toekomst! Doe maar gewoon, dan ben je mooi genoeg.

Lees meer

Nu ook telefonisch avondspreekuur van Stichting DID

Heb je vragen over Duurzame Inzetbaarheid? En ben je tijdens werktijden erg druk? Maak dan gebruik van de nieuwste dienst van stichting DID: het wekelijkse telefonische avondspreekuur. Vanaf 1 september 2018 zit DID-adviseur Jantien Meeuwsen ook op de woensdagavond voor je klaar.

Lees meer

Online BHV-tool

KNDB regelt het veilig, eenvoudig en betaalbaar

Als ondernemer probeer je ongelukken altijd te voorkomen, maar als het noodlot toch toeslaat wil je dat iedereen binnen je bedrijf weet wat hij of zij moet doen. Het is daarom belangrijk om bedrijfshulpverlening (BHV) goed te organiseren.

Lees meer

Cosmetica onmisbaar voor Nederland

De Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een onderzoek laten uitvoeren naar de detailhandelsomzet van cosmetica. Het rapport is 9 augustus 2018 gepubliceerd en bevat naast economische ook interessante sociale gegevens over de cosmetica-industrie.

Lees meer

Maandelijkse kwelling

Krampende pijn in de buik, uitstralend naar de rug of de benen… Ruim de helft van de vrouwen heeft er last van, voor of tijdens de menstruatie. Wat kun je dan adviseren?

Menstruatiecyclus

Elke maand is het weer zover: als je geen hormonale anticonceptie gebruikt en nog wel vruchtbaar bent, wordt de baarmoeder klaargemaakt voor het herbergen van een bevruchte eicel.

Lees meer

De overgang en klachten

De overgang is een overgangsfase aan het einde van de vruchtbare periode van een vrouw. Doorgaans is dat tussen vijfenveertig- en zestigjarige leeftijd. De menstruatiecyclus gaat in die fase veranderen en stopt uiteindelijk. Het krijgen van kinderen is dan niet meer mogelijk. De laatste menstruatie heet de menopauze. Deze kan alleen achteraf vastgesteld worden als bij een vrouw gedurende een jaar na de laatste menstruatie geen nieuwe menstruatie meer is opgetreden.

Lees meer

Meer genieten, optimale bescherming

Het FC2 vrouwencondoom is namelijk dunner en veiliger dan de meeste mannencondooms. Het condoom is gemaakt van Nitril. Dit materiaal kan goed gecombineerd worden met verschillende soorten glijmiddel en wordt niet poreus, zoals sommige mannencondooms.

Lees meer

Biologische tandpasta!

Ecodenta is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten en heeft een volledige Biologische lijn, Cosmos Organic. Deze bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten in de smaken: kokosnoot, papaja & zout.

Lees meer

Glanzende en verzorgde zomerbenen

Summer is here! En dat betekent: barbecueën met vrienden, terrasjes tot in de late uren, beach waves en zwierige zomerjurkjes. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe beauty routines! We halen niet alleen de sunblock vaker uit de kast tijdens de zomer, de zomer is ook hét seizoen waarin het meest gewaxt wordt. Waxen is nog steeds de meest effectieve doe-het-zelf methode om voor een langere periode haarvrij te blijven.

Lees meer

D.I.O.-winkels omgetoverd naar DA

D.I.O.-drogisterij Westerwolde in Vlagtwedde, Yvonne in Eindhoven, Oud-Rijswijk in Rijswijk en Mets op Texel kregen al eerder de DA look-and-feel. Vanaf 5 juli is de eerste club van zeven eigen D.I.O.-winkels omgetoverd naar DA.

Lees meer

Oude zonnebrandcrème, werkt dat nog wel?

Het is vaak een gewoonte: de zonnebrandcrème die afgelopen zomer niet op is gegaan bewaar je vaak nog voor het jaar erop. Het programma Radar vroeg aan 596 pollrespondenten of zij nog oude zonnebrandcrème gebruikten en de meerderheid van de pollrespondenten antwoordde daar ja op. 9 procent van de pollrespondenten geeft aan ieder jaar nieuwe zonnebrand te kopen.

Lees meer

Hot summer

Vanaf augustus 2018 voert de nieuwe essence trend edition “wanted: sunset dreamers”, reislustige girls mee op een trip door de woestijn.

Hier zindert de lucht van de hitte en voel je je vrij als een vogel. De kleuren van deze ultieme zomerlook zijn geïnspireerd op het warme woestijnzand en de magische zonsondergangen op deze unieke plek. Maak je op met de prachtige aardetinten en gouden glanseffecten en dans hele zomernachten door!

Lees meer

Het scheersysteem dat zich aanpast aan de gebruiker

De Wilkinson Sword Hydro 5 Sense bevat een schokabsorberende technologie - een mechanisme dat zich aanpast aan de scheerbewegingen – waardoor het ’s werelds eerste scheersysteem is, dat te personaliseren is. Hierdoor wordt een geïrriteerde huid voorkomen.

Lees meer

KNDB viert 125-jarig bestaan in Park de Hoge Veluwe

Op 21 mei 2018 vierde de Koninklijke Nederlandse Drogisten Bond (KNDB) haar 125-jarig jubileum in Het Nationale Park De Hoge Veluwe met een inspirerend congres onder leiding van Annemarie van Gaal. De jubileumdag van de KNDB werd mede mogelijk gemaakt door Emonta, partner van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Lees meer

Win 2 kaarten voor de finaleshow van Miss Nederland 2018

Show en entertainment dat de kroon spant👑

Dit jaar vindt de finale van Miss Nederland voor het eerst plaats in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Lees meer

Kruidvat opent pop-up store in het Spaanse Palamós

Veruit de meeste Nederlandse vakantiegangers kopen hun verzorgingsproducten graag gewoon thuis. Maar eenmaal op de vakantiebestemming, ontdekt maar liefst driekwart dat één of meer verzorgingsartikelen in de bagage ontbreken. Dat blijkt uit onderzoek van Kruidvat onder ruim 1.000 Nederlanders*.

Lees meer

Een kwart van de vakanties verpest door gezondheidsklachten

Consumenten ervaren veel verschillende gezondheidsklachten op weg naar- en tijdens het vakantieverblijf. Dit blijkt uit onderzoek van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) in opdracht van het Centraal Bureau voor de Drogisterijenbranche (CBD).

Lees meer

Nieuw: Milde Reinigingsmousse

Vanaf juni kun je voor de reiniging van je gezicht ook Milde Reinigingsmousse van Weleda gebruiken. Het product verwijdert zowel make-up als overtollige talg en is enorm makkelijk en snel in gebruik. De mousse zorgt voor een uiterst milde, maar grondige dieptereiniging en houdt daarbij de vochtbalans van de huid op peil.

Lees meer

Besluit over vitaminen, mineralen en paracetamol

Middelen die kunnen worden voorgeschreven door een arts, maar ook zonder recept te koop zijn bij supermarkten, drogisten en apotheken worden per 2019 niet meer vergoed via de basisverzekering.

Lees meer

Veel belangstelling bij opening Etos Leidsestraat

Zaterdag 9 juni jl stond Etos in de Amsterdamse Leidsestraat volop in de belangstelling. De winkel ging na een ingrijpende verbouwing om 11.00 uur open en het was er meteen gezellig druk. Het publiek is enthousiast over de vernieuwde Etos. De buitenkant van het pand is met respect voor de historie verbouwd.

Lees meer

Win een DID-welzijnspakket met jouw verhaal!

Hoe blijf jij duurzaam inzetbaar? Stichting Duurzame Inzetbaarheid Drogisterijen – DID – viert dit jaar haar eerste lustrum: al vijf jaar staan zij klaar voor de zelfstandige drogisterijbranche. Hun doel is dat medewerkers en ondernemers in de branche op een goede, gezonde en leuke manier aan het werk kunnen blijven tot aan hun pensioen. Ben jij duurzaam inzetbaar en wat doe je daarvoor? Deel je verhaal met DID en maak kans op een DID-welzijnspakket ter waarde van 50 euro!

Lees meer

Lijfblad en de AVG: log in en controleer jouw instellingen!

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan: sinds 25 mei jl. is er een nieuwe wet van kracht, de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Wat betekent dit voor jouw account bij Lijfblad?

Lees meer

NHG-Standaard voor Rinitis herzien

Er is een nieuwe NHG-Standaard Allergische en niet-allergische rinitis. Deze richtlijn van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) komt in plaats van de eerdere versie uit 2006. In de nieuwe Standaard is de ernst van de klachten bepalend voor het medicamenteuze beleid.

Lees meer

Drie hoogwaardige serums

FAJU, wat 'jezelf helen' betekent in de West-Afrikaanse taal Wolof, is een huidverzorgingsmerk dat hoogwaardige producten ontwikkelt die het helingsproces van de huid stimuleren. De serums bevatten koudgeperste oliën en hoogwaardige plantenextracten die al eeuwen gebruikt worden vanwege de heilzame en geneeskrachtige eigenschappen. De drie fijne serums bieden ieder een unieke werking en direct resultaat.

Lees meer

Een mooie glow met de exclusieve LOVlights Collection

De vijf innovatieve producten van de exclusieve LOVlights Collection creëren inspirerende beautylooks, die gemakkelijk aan te brengen zijn en je prachtig laten stralen. De LOVlights Collection is van begin juli tot eind november exclusief verkrijgbaar bij geselecteerde Etos winkels.

Lees meer

Take good care for gorgeous hair!

De Sun Shield-serie van Keune beschermt het haar tegen de zon, zout water, regen en meer. Op de warme zomerdagen is de Sun Shield lijn een absolute musthave voor iedere badkamer. De essentiële mineralen, uv-filters en actieve proteïnen in de producten beschermen en herstellen het haar. Het resultaat: uitzonderlijk zijdezacht, glanzend haar dat makkelijk door te kammen is. Het haar is mooi te stylen voor zomerse, beachy looks.

Lees meer

Genieten van de zon met Urtizon®

Heerlijk zonnen vraagt tegenwoordig om een goede bescherming. We weten immers allemaal dat zonnestralen niet alleen positieve effecten op onze huid hebben. Terwijl we eigenlijk allemaal maar één ding willen: van de zon genieten! Gelukkig kan dat met Urtizon!

Lees meer

Marketing en supplementen: wat je moet weten

Supplementen zijn er in vele soorten en maten. Fabrikanten willen hun product graag verkopen en maken reclame. Hoe hoe weet je nou of een supplement doet wat etiket belooft? En klopt de informatie die op het etiket van een supplement staat altijd? Wanneer is iets marketing en wanneer is het voorlichting? Goed om daar eens bij stil te staan!

Lees meer

Reclame Code Commissie scherpt verbod medische claims aan

Voor gezondheidsproducten (bijvoorbeeld voedingssupplementen en kruidenpreparaten die niet als geneesmiddel zijn geregistreerd), is het verboden om ‘medische claims’ te voeren.

Lees meer

Ultrasun Mineral Professional Protection, Ultra belangrijk!

Vaak hebben consumenten de neiging om minder zonnebeschermingsproducten te gebruiken, omdat deze vaak als plakkerig worden ervaren. Of dat de producten minder goed absorberen, met een witte waas als gevolg. Helaas begrijpen consumenten vaak niet dat het 15 minuten duurt voordat de suncare in werking gaat en je beschermd bent tegen de zon en vanaf welk moment je veilig kunt zonnen.Dit merk zorgt voor duidelijkheid door alle informatie op verpakkingen te omschrijven.

Lees meer

Make up tips voor de rijpere huid

‘Het make-uppen’ van de rijpere huid is nét ietsje anders dan het opmaken van een jonge huid. Daar waar de jonge huid “alles” nog kan hebben, heeft de rijpere huid net iets méér nodig van de basis hulp-producten én met mate make-up! Want hoe meer we aanbrengen op een rijpere huid hoe meer we alles accentueren,... En dat wil je niet; je wilt dat je huid er jonger uitziet en dat de rimpels (iets) minder opvallen, toch?

Lees meer

Puurste verzorging voor een babyhuidje

De cijfers spreken voor zich: het huidje van een baby is dunner en 5x gevoeliger dan onze eigen huid. Én tot 50% van de baby’s heeft minimaal 1 keer in zijn of haar jonge leventje last van vervelende luieruitslag. Best gek dan ook om te bedenken dat de meeste babydoekjes toegevoegde chemicaliën bevatten.

Lees meer

Pleisters in zes huidskleuren

Vanaf week 18 zijn er voor het eerst pleisters in meerdere huidskleuren te koop in Nederlandse drogisterijen. Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) heeft dit in samenwerking met Koninklijke Utermöhlen geïntroduceerd. Het is een initiatief met een dubbele functie, want met de opbrengst van de pleisters worden kleinschalige gezondheidszorg projecten in Afrika gefinancierd: Het Grotere Verband.

Lees meer

And the winner is...

Tijdens de spetterende gala-avond ter ere van de Beauty Award zijn de winnaars bekend gemaakt van de Professional Beauty Products of the Year 2018. De uitslag kwam tot stand via de voorkeur van een vakjury plus de uitgebrachte stemmen van de bezoekers van vakbeurs Beauty Trade Special begin deze maand (april).

Lees meer

You X Max Factor

Max Factor introduceert de nieuwe Dark Magic Mascara die met één touch van haar magische borsteltje al een indrukwekkend volume biedt. In een paar seconden krijg je spectaculaire, donkere wimpers met een gelijkmatige finish.

Lees meer

Drogist Bewust Beter Sterrenburg

Drogisterij Sterrenburg heeft zich aangesloten bij Drogist Bewust Beter. Op 14 april 2018 is de vernieuwde drogist feestelijk heropend met openingsacties en diverse proeverijen. Het assortiment is uitgebreid, er zijn diverse merken aan het assortiment toegevoegd zoals Rabenhorst, CoCoa, Glutenvrij, Alviana en MiniMarie Thee.

Lees meer

Geniet verantwoord van de zon

Als de zon gaat schijnen, krijg je verschillende vragen over zonbescherming gesteld. Moet je zonnebrandcrème echt ieder jaar vervangen? Hoe lang is dit product eigenlijk precies houdbaar én werkzaam? En waaraan zie je dat?

Lees meer

PUPA Golden Oil

Een zongebruinde huid na een dagje op het strand voelt zo fijn aan. PUPA Milano ontwikkelde PUPA Golden Oil om de huid een nog betere uitstraling te geven, net alsof je een dagje in de zon bent geweest. De droge en zachte, getinte textuur voedt de huid zonder haar vet te maken en egaliseert de bruine kleur. Een fijne touch van parelmoer komt vrij en samen met de geur van zoete tonen doet dit denken aan exotische bestemmingen.

Lees meer

De ultieme dermatologische zonbescherming voor de beste prijs!

Hier in ons kikkerlandje Nederland is het niet zo dat we standaard de hoeveelheid vitamine D binnenkrijgen die we nodig hebben. We zijn gewend aan veel bewolking met regen, wind en kou. En heel veel van ons denken dat je je alleen moet beschermen als het hoog zomer is en we met z’n allen aan het Spaanse strand liggen...

Lees meer

De Week van de Tekenbeet

Maandag 16 april is De Week van de Tekenbeet van start gegaan. Vanaf april neemt het aantal teken in Nederland weer toe en moeten mensen dus extra oppassen voor dit beestje. We zetten de gevolgen van een tekenbeet en hoe je de beet kunt voorkomen nog even op een rij.

Lees meer

Alles over goede zonbescherming

We zetten de zonbeschermingsadviezen nog eens op een rij. Welke huidtypes zijn er en hoe herken je ze? Kun je ook verbranden achter glas? Welke SPF moet je aanraden?

Lees meer

Rectificatie

In editie 2 staat in het artikel over de uitreiking van de verkiezing 'Beste Zelfzorgadviseur van het jaar' (pagina's 24-25) een verkeerde vermelding.

Lees meer

5 minutes a day make those lines Go away!

We zijn constant met onze healthy lifestyle bezig:

•gezonde voeding;
•niet roken;
•8 uurtjes slaap;
•niet teveel alcohol;
•2x in de week sporten.

Lees meer

Gratis Persoonlijke Gezondheidscheck via stichting DID

Stichting Duurzame Inzetbaarheid Drogisterijen (DID), een samenwerkingsverband van de KNDB en CNV Vakmensen, is inmiddels een bekende naam in de zelfstandige drogisterijbranche. Werkgevers en hun medewerkers kunnen via DID gebruik maken van een breed scala aan gratis regelingen en tools.

Lees meer

Geef jij kleur aan je natuurlijke verzorging?

Je gezicht en lippen verzorgen én ze een mooi, natuurlijk tintje geven? Dat kan voortaan met de Beauty Balms en Colour Lip Balms van Weleda. Net als alle andere producten van Weleda, zijn deze nieuwe producten volledig vrij van synthetische conserveringsmiddelen, synthetische parfums, minerale oliën en siliconen. Bovendien zijn ze vegan.

Lees meer

Wanneer Make-up en kunst samenkomen

Purple Light. Als make-up die je er nog mooier uit laat zien en kunst die voor veelzijdigheid staat, samenkomen, kunnen fascinerende dingen ontstaan. Daarom dragen deze producten ook het handschrift van de Zweedse kunstenares Emma Lindström.

Lees meer

Het gebruik van het voedingssupplement MMS kan leiden tot ernstige gezondheidsrisico's. Onderzoek* in opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft dat uitgewezen, zo laat de toezichthouder donderdag weten. De NVWA heeft de verkoop van het middel in Nederland daarom verboden.

Lees meer

What emoji are you?

Nieuw: Vrolijke emoji’s van essence!

Bij essence draait alles om emoji’s... Deel vanaf nu supercoole icoonproducten en stickers uit onze beautywereld met al je vriendinnen. Of het nu gaat om de populairste producten uit het essence standaard assortiment of trendy producten uit het dagelijks leven van alle beauties: je vindt ze in de essencemoji App.

Lees meer

Wereldwijd verbod op dierproeven in de maak

Vanaf 2023 wil de Europese Unie dat cosmetica nergens ter wereld meer op dieren getest wordt. Hierover heeft de milieucommissie van het Europese Parlement een beslissing genomen.

Lees meer

Zo groomt de moderne man zijn baard

De moderne man weet het al: de baard behoeft verzorging. Baardhaar is vaak dikker en stugger dan haar op het hoofd, en komt in aanraking met drank en eten. Het Britse groomingmerk Bulldog presenteert daarom een nieuwe, allesomvattende productlijn van baardgroomingproducten die speciaal ontwikkeld zijn voor mannen die hun baard graag verzorgen.

Lees meer

Vriesia is in beweging

Al sinds de komst van Rudy Uijtenhaak als commercieel directeur wordt er stevig ingezet op de groeistrategie. Deze strategie pakt Vriesia verder uit met de komst van Henri Luijk als aanvulling op het category management team.

Lees meer

100% Natuurlijke Award Winning Multifunctionele Balm

Eén product voor heel veel toepassingen. Wij werden nieuwsgierig naar deze multifunctionele balm en wilden hier meer over weten.

Lees meer

Heel Nederland gezonder!

Leef ik gezond? Welke gezondheidsrisico's loop ik en wat kan ik doen om de kans op ziekte te verlagen? Met de “Online-tijd” van nu stel je heel eenvoudig je eigen gezondheidsrapport online op.

Lees meer

Spring is in the (h)air

Merk je dat je haar aan het eind van de winter wel een oppepper kan gebruiken?

Het Andrélon Kokos Boost Masker met kokos olie is speciaal voor fijn haar dat een intense voeding kan gebruiken, zonder je lokken te verzwaren. Het maakt je haar makkelijker doorkambaar en zorgt ervoor dat het tegelijkertijd luchtig, zacht en soepel aanvoelt.

Lees meer

Onderzoek naar invloed op roosters

Van vandaag tot en met 23 maart is een vragenlijst beschikbaar voor alle medewerkers in de drogisterijbranche. Met deze vragenlijst wordt antwoord gezocht op de vraag hoeveel invloed medewerkers ervaren op het roosterproces. Aanleiding hiervoor zijn afspraken in de lopende CAO Drogisterijbranche dat een onderzoek zal worden gedaan naar de zeggenschap van medewerkers over roosters en werktijden.

Lees meer

Zeker door Cosmetica

Cosmetica helpen ons niet alleen bij onze dagelijkse hygiëne, schoonheid en verzorging, ze zijn ook van grote betekenis voor ons zelfvertrouwen en welzijn. En daarover gaat de nieuwe uitgave ‘Zeker door cosmetica’. Deze uitgave geeft op speelse wijze weer wat cosmetica voor mensen kunnen betekenen. De uitgave is een initiatief van de Nederlandse Cosmetica vereniging (NCV). De NCV is al 65 jaar een autoriteit op het gebied van wetgeving en begeleiding van cosmeticafabrikanten, merkhouders, importeurs en distributeurs op de Nederlandse markt.

Lees meer

Sally Hansen, zoveel meer dan nagels

Het merk focust zich niet alleen op nagels. Naast nagellak verkoopt het bedrijf ook uiteenlopende beautytools die verdeeld kunnen worden over vijf verschillende categorieën: nagelkleur, nagelbehandeling, zelfbruiner, ontharing* en beauty tools.

*niet verkrijgbaar in de Benelux

Lees meer

Nog voor de zomer je diploma halen?

Bestel nu jouw DrogiWeb-sneltraject, we starten 1 maart!

Het is even stevig studeren, maar hoe gaaf is het als jij nog voor de zomervakantie je diploma haalt?! Van 1 maart tot 1 juli kun je meedoen aan ons speciale programma waarbij we je intensief begeleiden via mail en telefoon. Op afspraak kan dit zelfs 's avonds of in het weekend!

Lees meer

De genomineerden zijn bekend...

Voor de verkiezing ‘Beste Zelfzorgadviseur 2018’ ontving de organisatie meer dan 130 voordrachten. Wederom een mooi aantal deelnemers waar wij als organisatie trots op zijn! De online toetsen en casussen zijn reeds gemaakt door de deelnemers en deze ronde is inmiddels gesloten.

Lees meer

Nieuwe General Manager Trekpleister

A.S. Watson heeft Roland van den Berg benoemd tot General Manager van Trekpleister. Hij zal deze functie combineren met zijn bestaande rol van Director eCommerce Benelux.

Lees meer

Biobeurs in Zwolle

Medio januari werd in de IJsselhallen in Zwolle de Biobeurs gehouden. Deze biologische vakbeurs duurde twee dagen en omvatte culinaire masterclasses, inhoudelijke workshops, productinnovaties, ontwikkelingen in de mechanisatie, kennis over omschakelen en nog veel meer.

Lees meer