Nieuwsoverzicht

Terugroepactie maagzuurremmers met ranitidine

Registratiehouders van maagzuurremmers met de stof ranitidine hebben in overleg met de Inspectie Gezondheid en Jeugd besloten om een groot deel van de ranitidine op de Nederlandse markt terug te roepen. Drogisten halen dit product dan ook uit de schappen.

Lees meer

Twee nieuwe ambassadeurs bij Coty Benelux

Coty Benelux heeft 2 Bekende Nederlanders gestrikt voor hun merken Max Factor en Rimmel London. Quinty Trustfull zal het gezicht voor het iconische make-up merk Max Factor zijn en Robin Martens wordt het gezicht van de nieuwe nationale Rimmel campagne. Beide campagnes zullen vanaf oktober in Nederland van start gaan.

Lees meer

Veilig gebruik van CBD-supplementen

NPN, de brancheorganisatie van voedingssupplementen, heeft in samenwerking met Wageningen Universiteit een handleiding opgesteld voor verantwoord gebruik van Cannabidiol (CBD) producten.

Lees meer

Vastzittende lucht? Een tijdelijk ongemak!

Vastzittende lucht bij baby's is een alledaags, maar gelukkig ook vaak een tijdelijk probleem dat eenvoudig te verhelpen is met Infacol. Infacol helpt namelijk de vastzittende lucht in maag en darmen te bevrijden.

Lees meer

6 vragen over Vitamine B6 beantwoord

Vitamine B6 staat regelmatig in de belangstelling. Het is een belangrijke vitamine die we iedere dag nodig hebben, maar wetenschappelijk onderzoek laat ook zien dat het langdurig gebruik van zeer hoge doseringen kan leiden tot klachten van het zenuwstelsel, zoals tintelingen en gevoelloosheid. Hoe zit het precies?

Lees meer

Be Kind to Your Skin

Nieuwe cijfers tonen aan dat één op de vijf persoon allergisch is voor één of meer ingrediënten. Daarmee is huidallergie een van de meest voorkomende chronische ziekten in Europa. Helaas praten slechts zeer weinig mensen hierover en nog minder beseffen dat je vrij gemakkelijk de ontwikkeling van huidallergie kunt voorkomen. Dit is iets wat de internationale certificeringsorganisatie AllergyCertified wil veranderen.

Lees meer

Etos: van traditionele drogist naar persoonlijke adviseur

Etos bestaat dit jaar honderd jaar. In die tijd heeft het bedrijf een metamorfose ondergaan. Oorspronkelijk opgericht als kruidenierswinkel voor Philips-medewerkers groeide Etos in enkele decennia uit tot een landelijke drogisterijketen.

Lees meer

XT luis: vegan en pesticiden vrij

Tijdens de zomervakantie krijgen veel kinderen te maken met hoofdluis, want deze kriebelbeestjes zijn echte waterratjes! Zo kunnen ze meerdere uren onder water overleven en houden ze zich stevig genoeg vast om niet los te laten. Hierdoor komen veel kinderen na de vakantieperiode met hoofdluis naar school en verspreidt hoofdluis snel in de klas.

Lees meer

Calcium combineren met vitamine K en D

Als je een calcium supplement adviseert, denk dan ook aan extra vitamine K en D. Naarmate mensen ouder worden, neemt de kans op botontkalking toe en krijgt men vaak het advies om extra calcium te nemen voor het behoud van sterke botten. Ook vrouwen na de overgang krijgen regelmatig dit advies.

Lees meer

Pepe Jeans, The New Fragrances

Pepe Jeans is voor de nieuwe dames- en herengeur geïnspireerd door de energieke en positieve persoonlijkheid van het modemerk. Vier het leven op de Pepe Jeans manier: Inspirerend, plezier, optimistisch, eclectisch en vol met karakter. De flacons zijn een cocktailglas voor haar en een cocktailshaker voor hem; de perfecte combinatie van elegantie en authenticiteit.

Lees meer

Goede voorlichting van huisarts draagt bij aan zelfredzaamheid

Goede communicatie op de huisartspost (hap) over kinderen met koorts, leidt tot minder recepten voor antibiotica en andere medicijnen. Eenmaal goed geïnformeerd, geven ouders aan een volgende keer ook minder snel naar de hap te gaan wanneer hun kind koorts heeft.

Lees meer

Directe verlichting bij jeuk door de eikenprocessierups

Deze zomer is er veel overlast van de eikenprocessierups en muggen. De irritaties worden veroorzaakt door de brandharen van de rups. Deze wil je zo snel en zo veilig mogelijk verwijderen. Hoe, dat lees je hier:

Lees meer

Hoe lees je een etiket van een voedingssupplement?

Op de verpakking van een voedingssupplement staat uitgebreide informatie over de capsules, tabletten, sprays of druppels. Het is wettelijk verplicht om gebruikers te informeren, maar toch leest niet iedereen de nuttige informatie. Hoe lees je nou eigenlijk het etiket en wat staat er precies op?

Lees meer

Eerste Etos wellbeing-winkel geopend

Woensdag 19 juni opende Algemeen Directeur van Etos, Saskia Egas Reparaz, de eerste Etos wellbeing-winkel. Na een flinke verbouwing is de winkel in Leidschendam aan de Liguster 14 weer open. De heropening werd uitgebreid met de klanten gevierd.

Lees meer

Winnaars acties social media

Op onze social media-kanalen posten wij elke maand leuke acties waarmee je mooie prijzen kunt winnen. Benieuwd of jij één van de gelukkige winnaars bent? Lees dan snel verder.

Voor elke actie gelden de voorwaarden dat je ouder bent dan 18 jaar én je werkzaam bent in de drogisterijbranche. Gegevens worden gecontroleerd.

Lees meer

Winnaars acties Lijfblad

In elke editie van Lijfblad én online vind je leuke acties waarmee je mooie prijzen kunt winnen. Benieuwd of jij één van de gelukkige winnaars bent? Lees dan snel verder.

Voor elke actie gelden de voorwaarden dat je ouder bent dan 18 jaar én je werkzaam bent in de drogisterijbranche. Gegevens worden gecontroleerd.

Lees meer

Voorbereid op vakantie? Neem Tasectan mee!

Diarree is het gevolg van een acute infectie van de darmwand, veroorzaakt door een virus, bacterie of parasiet, die zich in de darmwand nestelt. Als afweerreactie van het lichaam worden de darmen actiever. De darmbewegingen worden geïntensiveerd om de indringers uit de darmwand en het lichaam te verwijderen en zo ontstaat diarree. Bij diarree verliest het lichaam veel vocht.

Lees meer

Luieruitslag? Sudocrem!

Door afsluiting van de huid en/of door een natte luier kunnen baby's schrale, rode billetjes krijgen. De babyhuid is daarvoor extra gevoelig omdat hij nog niet volgroeid is. Er zijn ver-schillende momenten waarop baby's en kleine kinderen extra kwetsbaar zijn voor luieruit-slag: na hun allereerste ontlasting, als de tandjes doorkomen, als ze overgaan van borst- op flesvoeding en als ze voor het eerst vast voedsel krijgen.

Lees meer

Vrouwenspreekuur: ongesteld?!

Mijn lievelingsonderwerp! Vast niet het jouwe :-). Ruim twaalf jaar geleden stond ik binnen twee uur met meer dan tweehonderd nare opmerkingen op geenstijl.nl. Vanwege mijn twitteraccount menstruaticoach. Ja, klopt, er mist een e, omdat twitter maar 15 tekens hanteert. Daar gingen de opmerkingen over, maar vooral over het nodig zijn van een coach bij het menstrueren. Dat werd echt belachelijk gevonden.

Lees meer

Keurmerken natuurcosmetica

In de rubriek Groen (van editie 4, jaargang 25) blikken we nog een keer terug op een aantal keurmerken. Je kunt de verschillende iconen van deze keurmerken vinden op diverse verpakkingen van natuurcosmetica. Ze kunnen je helpen bij het advies aan je klant die een ‘groene keuze’ wil maken.

Lees meer

Beauty Kitchen introduceert Return.Refill.Repeat

Er is geen twijfel over mogelijk: duurzaamheid is de toekomst, ook in cosmetica! Beauty Kitchen heeft alle eigenschappen in haar DNA om de meest effectieve, natuurlijke en duurzame schoonheidsproducten ter wereld te creëren. Nu komt het bedrijf met een unieke innovatieve oplossing voor verpakkingen, zodat consumenten nóg gemakkelijker kunnen kiezen voor duurzaamheid.

Lees meer

100% natuurlijke bescherming

Met het heerlijke warme weer is het fijn als je je beschermd voelt tegen ongewenste transpiratiegeurtjes. Salt Of The Earth deodorant zorgt ervoor dat we ons optimaal beschermd voelen. En dat op een 100% natuurlijke en effectieve manier. Salt Of The Earth is gebaseerd op een natuurlijk mineraalzout – potassium alum- waarmee je langdurig beschermd bent. Het zoutfilmpje op de huid zorgt ervoor dat onprettige geurtjes geen schijn van kans maken.

Lees meer

Datakwaliteitcontroles van start in drogisterijsector

Deze maand gaat het programma DatakwaliTijd 2.0 ook van start in de drogisterijsector. Door de data van drogisterijartikelen in GS1 Data Source fysiek te controleren, hopen retailers en fabrikanten de correctheid en volledigheid van de data een flinke impuls te geven. Uiteindelijk moet de hele keten, inclusief de consument op de data kunnen vertrouwen. A.S. Watson is blij met dit initiatief. “Met datakwaliteit zijn we nooit klaar.”

Lees meer

Zonnebrandcrèmes: feiten op een rij

Het wordt aankomend weekeinde mooi weer! Wellicht merk je het al en heb je al veel klanten over de vloer gehad die een zonnebrandcrème kwamen kopen. We zetten wat feiten over zonnebrandcrèmes voor je op een rij.

Lees meer

Bekijk de nieuwe instructievideo’s van HeltiQ Wratweg en HeltiQ Steelwratjes!

Wratjes, waterwratjes en steelwratjes kunnen zelf verwijderd worden met de wrattenproducten van HeltiQ. Ondanks dat het allemaal wratjes zijn, vragen ze ieder een andere behandelmethode. Weten hoe?

Lees meer

You’re #FemmeTastic

Na het lanceren van haar eerste geurlijn FemmePower is Olcay Gulsen overladen met lieve en hartverwarmende reacties. Niet alleen het ontwerp en de geur, maar vooral de boodschap van empowerment werd breed gedragen door veel vrouwen in Nederland.

Lees meer

Etos Tynjedijk is vernieuwd en vertrouwd

Woensdag 8 mei is er een gezellig feestje aan de Tynjedijk. Om 11:00 uur gaat in het voormalige Mirocenter de vernieuwde Etos open. In de openingsweek zijn er bij de Etos leuke acties en activiteiten. Op zaterdag 11 mei is er een beauty-evenement. Klanten kunnen dan gratis een persoonlijk advies en een make-over krijgen.

Lees meer

Juiste zorg op juiste plek bij kleine kwalen

Het is zover: Drogisten en huisartsen gaan samenwerken. In de Proeftuinen Zelfzorg verwijzen drogisten en huisartsen de klanten en patiënten naar elkaar en leveren zo een bijdrage aan de juiste zorg op de juiste plek bij kleine kwalen.

Lees meer

Tot 2x snellere wondgenezing* in drie stappen

Of het nu gaat om een kleine snee in de vinger of een postoperatieve wond met hechtingen, wonden maken deel uit van het dagelijks leven.

Soms is het echter moeilijk om te weten of je het juiste doet wanneer je je wond verzorgt of anderen daarbij helpt. Gelukkig hoeft goede wondverzorging niet ingewikkeld te zijn!

Lees meer

Prestigieuze persprijs voor beste cosmetica introducties

Op maandagavond 15 april 2019 zijn voor de 34ste keer de beste cosmeticaproduct introducties van het afgelopen jaar beloond met een award. Dit jaar in een geheel nieuw jasje, want voorheen de Astir Award geheten, heet de enige Nederlandse prijs van vakjournalisten voor de beste cosmeticaproducten nu: Dutch Beauty Award.

Lees meer

Nederlander koopt gemiddeld iedere 6 weken een zelfzorgproduct

Uit onderzoek van IQVIA in 2018 zijn in Nederland 157 miljoen zelfzorgproducten verkocht. Dit zijn circa negen verpakkingen per inwoner. Wat betekent dat consumenten gemiddeld één keer per zes weken een zelfzorgmiddel in huis halen. Deze cijfers tonen aan dat zelfzorg voor steeds meer Nederlanders gemeengoed is bij de behandeling van eenvoudige gezondheidsklachten van voorbijgaande aard.

Lees meer

Winnaars acties Lijfblad magazine

In elke editie van Lijfblad vind je leuke acties waarmee je mooie prijzen kunt winnen. Benieuwd of jij één van de gelukkige winnaars bent? Lees dan snel verder.

Voor elke actie gelden de voorwaarden dat je ouder bent dan 18 jaar én je werkzaam bent in de drogisterijbranche. Gegevens worden gecontroleerd.

Lees meer

Heropening Etos winkelcentrum Schothorst

Het Amersfoortse winkelcentrum Schothorst heeft er een aantrekkelijke winkel bij: de compleet vernieuwde Etos. De winkel heeft een inrichting volgens het allerlaatste concept gekregen. Alles ziet er eigentijds en lekker fris uit. Woensdag 3 april zijn om 9.00 uur de deuren van de Etos weer open gegaan. Winkelmanager Corine Blauwendraat en haar medewerkers zijn erg benieuwd wat de klanten van de vernieuwde Etos vinden.

Lees meer

Geen ibuprofen adviseren aan ziek kind

In het rtlnieuws van 27 maart jl. vertelt een Amsterdamse huisarts dat hij in zijn praktijk te vaak ziet dat ouders aan hun zieke kind de pijnstiller ibuprofen geven. Volgens hem weten de ouders niet dat ibuprofen gevaarlijk kan zijn voor het kind. Zijn oplossing? Maak het medicijn alleen op recept verkrijgbaar.

Lees meer

Rectificatie: advieswijzer spier- en gewrichstpijn

In Lijfblad editie 2 staat in de advieswijzer Spier- en gewrichtspijn een verkeerd advies bij tweedekeuzemiddel NSAID, namelijk diclofenac gel 1-3%.

Lees meer

Beste Etos van Nederland

Etos-directeur Saskia Egas Reparaz bezocht vrijdag 15 maart de Etos aan de Tilburgse Jan Heijnsstraat. Zij had een fantastische mededeling voor het team: de winkel heeft de landelijke wedstrijd van Etos gewonnen. De benoeming tot de ‘Beste Etos van Nederland’ zorgde meteen voor feest in de winkel.

Lees meer

Weten hoe HeltiQ Waterpokken werkt? Bekijk de instructievideo!

Het waterpokkenseizoen is weer in volle gang!

Klanten zullen je daarom de komende weken weer bezoeken voor het beste advies en waterpokkenproduct! Wist je dat HeltiQ Waterpokken het enige waterpokkenproduct is met een unieke dag- én nachtformule? Bekijk hier de instructievideo om jouw klant optimaal te kunnen adviseren over dit product!

Lees meer

Interactie tussen vitaminen, kruiden en medicijnen

Steeds meer Nederlanders slikken medicijnen, vaak zelfs dagelijks. Het slikken van geneesmiddelen kan effect hebben op de vitamine- en mineraalstatus, ofwel wat je lichaam aan vitaminen en mineralen bevat.

Lees meer

DA Drogist heeft hart voor je hart

Ongeveer een kwart van de volwassen Nederlanders kampt met hoge cholesterolwaarden. Een gevaarlijke situatie. Want verhoogd cholesterol vergroot het risico op hart- en vaatziekten. En daaraan sterven elke dag meer dan 100 mensen in ons land. Alle reden dus, voor een nieuw initiatief. Een laagdrempelige Cholesterol Test in de buurt.

Lees meer

Het condoom voor vrouwen

Meer genieten, optimale bescherming. Zo luidt de slogan van het merk FC2 vrouwencondoom. Het zusje van het condoom voor mannen is minder gangbaar in gebruik, maar kan voor sommige vrouwen en hun partners een alternatief zijn.

Lees meer

“Daar Worden Drogisten wijzer van”

Bent u ook benieuwd naar de toekomst van de drogist? Wilt u weten hoe consument, huisarts en drogist zich hebben uitgesproken over de positie van de drogist? Wat verwacht de klant, hoe kijken huisartsen naar onderlinge doorverwijzing van patiënten met kleine kwalen naar drogisten? En hoe zien drogisten zelf de ontwikkelingen?

Lees meer

Melatonine onvoldoende getest bij kinderen

Melatoninepillen zijn zonder recept verkrijgbaar bij de drogist en de apotheek. Tijdens de uitzending van Radar d.d. 28 januari geeft Dr. Irene Miedema, neuroloog en somnoloog bij het slaapcentrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei, aan het geen goed idee te vinden als ouders hun kinderen zelf melatonine toedienen. Wanneer je melatonine op de verkeerde manier gebruikt, kan het een averechts effect hebben.

Lees meer

Breast International Group viert 20ste verjaardag

Volgens recente cijfers (bron: GLOBOCAN 20181) is borstkanker in 2018 veruit de meest voorkomende kanker bij vrouwen (24 %), met 2,1 miljoen diagnoses en maar liefst 627.000 overlijdens (72 overlijdens/uur) wereldwijd en 98.755 in Europa. Het is de dodelijkste kanker in absolute aantallen. De frequentiecijfers van borstkanker zijn het hoogst in de zogenaamde ontwikkelde gebieden (Australië, Nieuw-Zeeland, Europa en Noord-Amerika).

Lees meer

Feest bij Etos Twello

Aan de Dorpsstraat in Twello staat tegenwoordig een moderne en aantrekkelijke Etos. De winkel heeft een flinke verbouwing ondergaan en heropent op woensdag 6 februari om 9.00 uur haar deuren. De bekende visagist Roberto Dresia is in de winkel aanwezig om je van een gratis en persoonlijk advies of make over te voorzien.

Lees meer

Nieuwe Kruidvat-winkel in Frankrijk

Vorige maand heeft Kruidvat zijn eerste winkelopening in Frankrijk in twee jaar tijd gevierd. De vijfde Franse drogisterij is geopend in Lille, in Rue de Béthune. Dit is één van de belangrijkste winkelstraten van Lille. De Nederlandse retailer had hier al een vestiging.

Lees meer

Winkel Etos Aa-landen compleet vernieuwd

Vrijdag 25 januari is het extra gezellig in de Zwolse wijk Aa-landen. Daar gaat om 9.00 uur de ingrijpend verbouwde Etos van het ondernemersechtpaar Henk en Carin Westenberg weer open.

Lees meer

Zes tips voor de feestdagen

Slank de feestdagen door?! Moeite met genieten? Nergens voor nodig. Deze zes tips zorgen ervoor dat je gezond en fit geniet van je feestdagen! Dit artikel lees je ook in het magazine; op pagina's 26 en 27.

Lees meer

Stichting DID niet meer weg te denken uit branche

In december blik je altijd wel even terug op het jaar dat achter je ligt. Zo ook stichting Duurzame Inzetbaarheid Drogisterijen (DID). En 2018 was voor DID zelfs een bijzonder jaar: het eerste lustrum werd bereikt. Al vijf jaar zet DID zich in voor medewerkers en werkgevers in de zelfstandige drogisterijbranche. Met resultaat!

Lees meer

Recept: koffie-karameltaart

Biologisch koken met een klein budget: koffie-karameltaart

Lees meer

Uitstroom paracetamol, vitaminen en mineralen

Met ingang van 1 januari 2019 worden paracetamol, vitaminen en mineralen niet meer vergoed als ze in de betreffende sterkte ook als zelfzorgproduct beschikbaar zijn.

Lees meer

Trekpleister opent 200ste winkel

Trekpleister opende 4 december op feestelijke wijze haar 200ste winkel aan De Meent 14 in Hilversum. Om deze bijzondere mijlpaal te vieren, mocht de 200ste klant een minuut lang gratis sinterklaasinkopen doen. Niemand minder dan de Goedheiligman zelf was in de winkel aanwezig om uit handen van filiaalmanager Marc Frijn een cheque van € 1.000 euro te ontvangen. Met dit bedrag helpt Trekpleister Stichting Het Vergeten Kind om zoveel mogelijk wensen uit te laten komen.

Lees meer

Weleda Babyverzorging

Volg de cursus van Weleda Mama & Kind op DrogiWeb en fris je kennis op!


Meer informatie over Weleda Babyverzorging? Klik hier!

Lees meer

James Lind Prijs 2018 bekend

In de categorie Onderzoek is de winnaar geworden: Vitamine D en K status en bloeddruk. Gids voor probiotica ter preventie van antibiotica-gerelateerde diarree is de winnaar in categorie Toepassing.

Lees meer

Magisch recept uit de USA

Toen de dochter van de Texaanse Jessica Arman last kreeg van gevoelige tanden en er geen geschikte tandpasta voor haar te vinden was, ging Jessica zelf aan de slag in haar keuken en bedacht het recept van My Magic Mud. In de Verenigde Staten is My Magic Mud het snelst groeiende mondverzorgingsmerk van dit moment.

Lees meer

Foliumzuur 5 mg blijft in vergoeding

Foliumzuur 5 mg blijft vergoed worden in het basispakket. Het leek erop dat dit niet het geval zou zijn.

Lees meer

Een echte held is puur natuur

De huid van een baby is na de geboorte nog niet helemaal volgroeid en daardoor erg kwetsbaar. Om haar goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf is een milde verzorging zonder belastende synthetische ingrediënten essentieel. Weleda Babyverzorging is veilig, mild en zacht. 100% natuurlijke producten met extract van Calendula verzorgen, kalmeren en beschermen de kwetsbare huid van je kindje. Vanaf de eerste dag.

Lees meer

Mito-cocktails voor energie

Bij verschillende aandoeningen ligt de oorzaak bij een verstoring in de ‘energievoorziening’ in de cellen. Die energie wordt gemaakt in mini-energiefabriekjes in de cellen, mitochondriën genaamd. Als je weet wat er allemaal komt kijken bij die energieproductie, dan kun je die verbeteren. Bijvoorbeeld door je voeding aan te vullen met stoffen die de mitochondriën weer aan het werk zetten. Zo’n aanvulling wordt ook wel ‘mito-cocktail’ genoemd. Lees het artikel in print of klik hier om het online te lezen.

Lees meer

Kennistest: VSM Derma Calendulan littekencrème

Verzorgt en verzacht littekens.
Een litteken verdwijnt nooit helemaal, maar een goede en dagelijkse verzorging kan bijdragen aan een mooi herstel. VSM heeft speciaal Derma Calendulan littekencrème die de huid verzorgt en verzacht.

Lees meer

Winactie: Handboek voor een gezond(er) leven

Door een groeiend aantal mensen in Nederland met overgewicht – één op de twee volwassenen – groeit ook het aantal Nederlanders met chronische aandoeningen. Inmiddels zijn er ruim 5 miljoen mensen met bijvoorbeeld diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

Lees meer

Winactie: World of Fragrances

World of Fragrances van Kneipp bestaat uit geurstokjes en geurkaarsen voor in huis met verrassende natuurlijke geurcombinaties. De geuren zijn zorgvuldig geselecteerde composities van natuurlijke etherische oliën en hebben naast een aangename geur een positief effect op je stemming.

Lees meer

Winactie: 1x Lieflijke pyjama’s om lekker in te cocoonen

Eskimo introduceert haar wintercollectie 2018 met fijne, warme pyjama’s en peignoirs. Voor de dames heeft Eskimo dit najaar onder andere pyjama Home Love en pyjama en peignoir Sien. Het nachtgoed is zacht en behaaglijk en heeft een mooie afwerking om lekker in te cocoonen.

Lees meer

Vastzittende lucht? Een tijdelijk ongemak!

Vastzittende lucht veroorzaakt darmkrampjes

Buik- en darmkrampjes zijn vaak een tijdelijk probleem, omdat ze overwegend veroorzaakt worden door vastzittende lucht. Baby’s krijgen tijdens hun voeding lucht binnen omdat ze bijvoorbeeld te gulzig drinken. Deze lucht kan vast gaan zitten en veroorzaakt zo buik- en darmkrampjes, maar dat is dus tijdelijk en bovendien eenvoudig te verhelpen.

Lees meer

Bescherm de huid die je baby beschermt

Babyhuid is extra kwetsbaar

De huid van een baby vraagt extra aandacht en verzorging, De beschermende vetlaag waarmee een baby geboren wordt verdwijnt al snel en de babyhuid maakt zelf nog niet voldoende talg aan om afdoende te beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals kou of warmte. De opperhuid, de meest oppervlakkige huidlaag, is bovendien vele malen dunner dan een volwassen huid, want de hoornlaag is nog niet dik genoeg en de huidcellen zitten minder dicht opeen waardoor de huid ‘open’ is.

Lees meer

Winnaars KiKa armband

In de vorige editie van de Lijfblad nieuwsbrief maakte je kans op een te gekke armband van kiKa. Hiermee laat jij zien dat je het goede doel steunt! Inmiddels zijn de winnaars geselecteerd en hebben maar liefst 50 lezers de toffe KiKa armband op hun werkadres mogen ontvangen. Veel draagplezier toegewenst!

Lees meer

IDUN Minerals

De collectie minerale make-up van IDUN Minerals blijft voortdurend uitbreiden met nieuwe en innovatieve producten. Voor de perfecte basis, het aanbrengen én de touch-up van make- up zijn er de nieuwe Primer Iris en de Priming & Blotting Dual Sponge.

Lees meer

Stoppen met roken bespreekbaar maken

De afgelopen periode is er in de media veel aandacht geweest voor roken en de tabaksindustrie. Zo tekende Jacobine Geel – samen met negen andere zorgpartijen – namens GGZ Nederland eind mei 2017 al een intentieverklaring om de zorg rookvrij te maken. Dit initiatief was een onderdeel van een breed maatschappelijk tabaksontmoedigingsbeleid. Een intentieverklaring is een goede start, maar daar moet het niet bij blijven.

Lees meer

KNDB workshops tegen gereduceerd tarief

Hoe wil je dat jouw winkel er over vijf jaar uitziet? En wat kun je daaraan doen? De Koninklijke Nederlandse Drogisten Bond (KNDB) helpt je graag op weg en biedt een breed scala aan workshops om verder vorm te geven aan de toekomst van jouw winkel. De eerste twee workshops gaan in oktober en november van start. Regionaal, dus ook bij jou in de buurt. En voordelig: de instapmodule kost dit jaar slechts € 10,- per persoon net als de vervolgmodule.

Lees meer

Gevoelige tanden

We hebben al een ontzettend lange periode mooi weer. Deze hoge temperaturen vragen om verkoelende drankjes en ijsjes. Maar is dit aan jou wel besteed? Kan jij goed kou in je mond verdragen of heb je de drankjes liever op kamertemperatuur en sla je een ijsje liever over omdat je last hebt van gevoelige tanden en kiezen? Als je last hebt van gevoelige tanden dan gaat er bij een ijskoude slok sap een enorme pijnscheut door je tand of kies heen en dat is niet prettig.

Lees meer

Hoofdluis

Hoofdluizen zijn kleine beestjes die leven op warme en behaarde plekjes op het hoofd. Daar houden ze zich in leven door het zuigen van bloed. Hoofdluis verspreidt zich snel en daarom is regelmatige controle belangrijk, bijvoorbeeld één keer per maand. Als er hoofdluis wordt geconstateerd, dient dezelfde dag de behandeling te starten.

Lees meer

On a mission

Donderdag 30 augustus jl heeft Nicky Opheij haar eerste boek gelanceerd: On a mission. In dit tijdperk van social media, waarin (jonge) meiden zich 24/7 kunnen spiegelen aan hun (ogenschijnlijke) perfecte rolmodellen heeft Nicky Opheij een missie: wees gezond, iedereen is anders, leef en geniet en denk aan de toekomst! Doe maar gewoon, dan ben je mooi genoeg.

Lees meer

Nu ook telefonisch avondspreekuur van Stichting DID

Heb je vragen over Duurzame Inzetbaarheid? En ben je tijdens werktijden erg druk? Maak dan gebruik van de nieuwste dienst van stichting DID: het wekelijkse telefonische avondspreekuur. Vanaf 1 september 2018 zit DID-adviseur Jantien Meeuwsen ook op de woensdagavond voor je klaar.

Lees meer

Online BHV-tool

KNDB regelt het veilig, eenvoudig en betaalbaar

Als ondernemer probeer je ongelukken altijd te voorkomen, maar als het noodlot toch toeslaat wil je dat iedereen binnen je bedrijf weet wat hij of zij moet doen. Het is daarom belangrijk om bedrijfshulpverlening (BHV) goed te organiseren.

Lees meer

Cosmetica onmisbaar voor Nederland

De Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een onderzoek laten uitvoeren naar de detailhandelsomzet van cosmetica. Het rapport is 9 augustus 2018 gepubliceerd en bevat naast economische ook interessante sociale gegevens over de cosmetica-industrie.

Lees meer

Maandelijkse kwelling

Krampende pijn in de buik, uitstralend naar de rug of de benen… Ruim de helft van de vrouwen heeft er last van, voor of tijdens de menstruatie. Wat kun je dan adviseren?

Menstruatiecyclus

Elke maand is het weer zover: als je geen hormonale anticonceptie gebruikt en nog wel vruchtbaar bent, wordt de baarmoeder klaargemaakt voor het herbergen van een bevruchte eicel.

Lees meer

De overgang en klachten

De overgang is een overgangsfase aan het einde van de vruchtbare periode van een vrouw. Doorgaans is dat tussen vijfenveertig- en zestigjarige leeftijd. De menstruatiecyclus gaat in die fase veranderen en stopt uiteindelijk. Het krijgen van kinderen is dan niet meer mogelijk. De laatste menstruatie heet de menopauze. Deze kan alleen achteraf vastgesteld worden als bij een vrouw gedurende een jaar na de laatste menstruatie geen nieuwe menstruatie meer is opgetreden.

Lees meer

Meer genieten, optimale bescherming

Het FC2 vrouwencondoom is namelijk dunner en veiliger dan de meeste mannencondooms. Het condoom is gemaakt van Nitril. Dit materiaal kan goed gecombineerd worden met verschillende soorten glijmiddel en wordt niet poreus, zoals sommige mannencondooms.

Lees meer

Biologische tandpasta!

Ecodenta is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten en heeft een volledige Biologische lijn, Cosmos Organic. Deze bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten in de smaken: kokosnoot, papaja & zout.

Lees meer

Glanzende en verzorgde zomerbenen

Summer is here! En dat betekent: barbecueën met vrienden, terrasjes tot in de late uren, beach waves en zwierige zomerjurkjes. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe beauty routines! We halen niet alleen de sunblock vaker uit de kast tijdens de zomer, de zomer is ook hét seizoen waarin het meest gewaxt wordt. Waxen is nog steeds de meest effectieve doe-het-zelf methode om voor een langere periode haarvrij te blijven.

Lees meer

D.I.O.-winkels omgetoverd naar DA

D.I.O.-drogisterij Westerwolde in Vlagtwedde, Yvonne in Eindhoven, Oud-Rijswijk in Rijswijk en Mets op Texel kregen al eerder de DA look-and-feel. Vanaf 5 juli is de eerste club van zeven eigen D.I.O.-winkels omgetoverd naar DA.

Lees meer

Oude zonnebrandcrème, werkt dat nog wel?

Het is vaak een gewoonte: de zonnebrandcrème die afgelopen zomer niet op is gegaan bewaar je vaak nog voor het jaar erop. Het programma Radar vroeg aan 596 pollrespondenten of zij nog oude zonnebrandcrème gebruikten en de meerderheid van de pollrespondenten antwoordde daar ja op. 9 procent van de pollrespondenten geeft aan ieder jaar nieuwe zonnebrand te kopen.

Lees meer

Hot summer

Vanaf augustus 2018 voert de nieuwe essence trend edition “wanted: sunset dreamers”, reislustige girls mee op een trip door de woestijn.

Hier zindert de lucht van de hitte en voel je je vrij als een vogel. De kleuren van deze ultieme zomerlook zijn geïnspireerd op het warme woestijnzand en de magische zonsondergangen op deze unieke plek. Maak je op met de prachtige aardetinten en gouden glanseffecten en dans hele zomernachten door!

Lees meer

Het scheersysteem dat zich aanpast aan de gebruiker

De Wilkinson Sword Hydro 5 Sense bevat een schokabsorberende technologie - een mechanisme dat zich aanpast aan de scheerbewegingen – waardoor het ’s werelds eerste scheersysteem is, dat te personaliseren is. Hierdoor wordt een geïrriteerde huid voorkomen.

Lees meer

KNDB viert 125-jarig bestaan in Park de Hoge Veluwe

Op 21 mei 2018 vierde de Koninklijke Nederlandse Drogisten Bond (KNDB) haar 125-jarig jubileum in Het Nationale Park De Hoge Veluwe met een inspirerend congres onder leiding van Annemarie van Gaal. De jubileumdag van de KNDB werd mede mogelijk gemaakt door Emonta, partner van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Lees meer

Win 2 kaarten voor de finaleshow van Miss Nederland 2018

Show en entertainment dat de kroon spant👑

Dit jaar vindt de finale van Miss Nederland voor het eerst plaats in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Lees meer

Kruidvat opent pop-up store in het Spaanse Palamós

Veruit de meeste Nederlandse vakantiegangers kopen hun verzorgingsproducten graag gewoon thuis. Maar eenmaal op de vakantiebestemming, ontdekt maar liefst driekwart dat één of meer verzorgingsartikelen in de bagage ontbreken. Dat blijkt uit onderzoek van Kruidvat onder ruim 1.000 Nederlanders*.

Lees meer

Een kwart van de vakanties verpest door gezondheidsklachten

Consumenten ervaren veel verschillende gezondheidsklachten op weg naar- en tijdens het vakantieverblijf. Dit blijkt uit onderzoek van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) in opdracht van het Centraal Bureau voor de Drogisterijenbranche (CBD).

Lees meer

Nieuw: Milde Reinigingsmousse

Vanaf juni kun je voor de reiniging van je gezicht ook Milde Reinigingsmousse van Weleda gebruiken. Het product verwijdert zowel make-up als overtollige talg en is enorm makkelijk en snel in gebruik. De mousse zorgt voor een uiterst milde, maar grondige dieptereiniging en houdt daarbij de vochtbalans van de huid op peil.

Lees meer

Besluit over vitaminen, mineralen en paracetamol

Middelen die kunnen worden voorgeschreven door een arts, maar ook zonder recept te koop zijn bij supermarkten, drogisten en apotheken worden per 2019 niet meer vergoed via de basisverzekering.

Lees meer

Veel belangstelling bij opening Etos Leidsestraat

Zaterdag 9 juni jl stond Etos in de Amsterdamse Leidsestraat volop in de belangstelling. De winkel ging na een ingrijpende verbouwing om 11.00 uur open en het was er meteen gezellig druk. Het publiek is enthousiast over de vernieuwde Etos. De buitenkant van het pand is met respect voor de historie verbouwd.

Lees meer

Win een DID-welzijnspakket met jouw verhaal!

Hoe blijf jij duurzaam inzetbaar? Stichting Duurzame Inzetbaarheid Drogisterijen – DID – viert dit jaar haar eerste lustrum: al vijf jaar staan zij klaar voor de zelfstandige drogisterijbranche. Hun doel is dat medewerkers en ondernemers in de branche op een goede, gezonde en leuke manier aan het werk kunnen blijven tot aan hun pensioen. Ben jij duurzaam inzetbaar en wat doe je daarvoor? Deel je verhaal met DID en maak kans op een DID-welzijnspakket ter waarde van 50 euro!

Lees meer

Lijfblad en de AVG: log in en controleer jouw instellingen!

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan: sinds 25 mei jl. is er een nieuwe wet van kracht, de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Wat betekent dit voor jouw account bij Lijfblad?

Lees meer

NHG-Standaard voor Rinitis herzien

Er is een nieuwe NHG-Standaard Allergische en niet-allergische rinitis. Deze richtlijn van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) komt in plaats van de eerdere versie uit 2006. In de nieuwe Standaard is de ernst van de klachten bepalend voor het medicamenteuze beleid.

Lees meer

Drie hoogwaardige serums

FAJU, wat 'jezelf helen' betekent in de West-Afrikaanse taal Wolof, is een huidverzorgingsmerk dat hoogwaardige producten ontwikkelt die het helingsproces van de huid stimuleren. De serums bevatten koudgeperste oliën en hoogwaardige plantenextracten die al eeuwen gebruikt worden vanwege de heilzame en geneeskrachtige eigenschappen. De drie fijne serums bieden ieder een unieke werking en direct resultaat.

Lees meer

Een mooie glow met de exclusieve LOVlights Collection

De vijf innovatieve producten van de exclusieve LOVlights Collection creëren inspirerende beautylooks, die gemakkelijk aan te brengen zijn en je prachtig laten stralen. De LOVlights Collection is van begin juli tot eind november exclusief verkrijgbaar bij geselecteerde Etos winkels.

Lees meer

Take good care for gorgeous hair!

De Sun Shield-serie van Keune beschermt het haar tegen de zon, zout water, regen en meer. Op de warme zomerdagen is de Sun Shield lijn een absolute musthave voor iedere badkamer. De essentiële mineralen, uv-filters en actieve proteïnen in de producten beschermen en herstellen het haar. Het resultaat: uitzonderlijk zijdezacht, glanzend haar dat makkelijk door te kammen is. Het haar is mooi te stylen voor zomerse, beachy looks.

Lees meer

Genieten van de zon met Urtizon®

Heerlijk zonnen vraagt tegenwoordig om een goede bescherming. We weten immers allemaal dat zonnestralen niet alleen positieve effecten op onze huid hebben. Terwijl we eigenlijk allemaal maar één ding willen: van de zon genieten! Gelukkig kan dat met Urtizon!

Lees meer

Marketing en supplementen: wat je moet weten

Supplementen zijn er in vele soorten en maten. Fabrikanten willen hun product graag verkopen en maken reclame. Hoe hoe weet je nou of een supplement doet wat etiket belooft? En klopt de informatie die op het etiket van een supplement staat altijd? Wanneer is iets marketing en wanneer is het voorlichting? Goed om daar eens bij stil te staan!

Lees meer

Reclame Code Commissie scherpt verbod medische claims aan

Voor gezondheidsproducten (bijvoorbeeld voedingssupplementen en kruidenpreparaten die niet als geneesmiddel zijn geregistreerd), is het verboden om ‘medische claims’ te voeren.

Lees meer

Ultrasun Mineral Professional Protection, Ultra belangrijk!

Vaak hebben consumenten de neiging om minder zonnebeschermingsproducten te gebruiken, omdat deze vaak als plakkerig worden ervaren. Of dat de producten minder goed absorberen, met een witte waas als gevolg. Helaas begrijpen consumenten vaak niet dat het 15 minuten duurt voordat de suncare in werking gaat en je beschermd bent tegen de zon en vanaf welk moment je veilig kunt zonnen.Dit merk zorgt voor duidelijkheid door alle informatie op verpakkingen te omschrijven.

Lees meer

Make up tips voor de rijpere huid

‘Het make-uppen’ van de rijpere huid is nét ietsje anders dan het opmaken van een jonge huid. Daar waar de jonge huid “alles” nog kan hebben, heeft de rijpere huid net iets méér nodig van de basis hulp-producten én met mate make-up! Want hoe meer we aanbrengen op een rijpere huid hoe meer we alles accentueren,... En dat wil je niet; je wilt dat je huid er jonger uitziet en dat de rimpels (iets) minder opvallen, toch?

Lees meer

Puurste verzorging voor een babyhuidje

De cijfers spreken voor zich: het huidje van een baby is dunner en 5x gevoeliger dan onze eigen huid. Én tot 50% van de baby’s heeft minimaal 1 keer in zijn of haar jonge leventje last van vervelende luieruitslag. Best gek dan ook om te bedenken dat de meeste babydoekjes toegevoegde chemicaliën bevatten.

Lees meer

Pleisters in zes huidskleuren

Vanaf week 18 zijn er voor het eerst pleisters in meerdere huidskleuren te koop in Nederlandse drogisterijen. Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) heeft dit in samenwerking met Koninklijke Utermöhlen geïntroduceerd. Het is een initiatief met een dubbele functie, want met de opbrengst van de pleisters worden kleinschalige gezondheidszorg projecten in Afrika gefinancierd: Het Grotere Verband.

Lees meer

And the winner is...

Tijdens de spetterende gala-avond ter ere van de Beauty Award zijn de winnaars bekend gemaakt van de Professional Beauty Products of the Year 2018. De uitslag kwam tot stand via de voorkeur van een vakjury plus de uitgebrachte stemmen van de bezoekers van vakbeurs Beauty Trade Special begin deze maand (april).

Lees meer

You X Max Factor

Max Factor introduceert de nieuwe Dark Magic Mascara die met één touch van haar magische borsteltje al een indrukwekkend volume biedt. In een paar seconden krijg je spectaculaire, donkere wimpers met een gelijkmatige finish.

Lees meer

Drogist Bewust Beter Sterrenburg

Drogisterij Sterrenburg heeft zich aangesloten bij Drogist Bewust Beter. Op 14 april 2018 is de vernieuwde drogist feestelijk heropend met openingsacties en diverse proeverijen. Het assortiment is uitgebreid, er zijn diverse merken aan het assortiment toegevoegd zoals Rabenhorst, CoCoa, Glutenvrij, Alviana en MiniMarie Thee.

Lees meer

Geniet verantwoord van de zon

Als de zon gaat schijnen, krijg je verschillende vragen over zonbescherming gesteld. Moet je zonnebrandcrème echt ieder jaar vervangen? Hoe lang is dit product eigenlijk precies houdbaar én werkzaam? En waaraan zie je dat?

Lees meer

PUPA Golden Oil

Een zongebruinde huid na een dagje op het strand voelt zo fijn aan. PUPA Milano ontwikkelde PUPA Golden Oil om de huid een nog betere uitstraling te geven, net alsof je een dagje in de zon bent geweest. De droge en zachte, getinte textuur voedt de huid zonder haar vet te maken en egaliseert de bruine kleur. Een fijne touch van parelmoer komt vrij en samen met de geur van zoete tonen doet dit denken aan exotische bestemmingen.

Lees meer

De ultieme dermatologische zonbescherming voor de beste prijs!

Hier in ons kikkerlandje Nederland is het niet zo dat we standaard de hoeveelheid vitamine D binnenkrijgen die we nodig hebben. We zijn gewend aan veel bewolking met regen, wind en kou. En heel veel van ons denken dat je je alleen moet beschermen als het hoog zomer is en we met z’n allen aan het Spaanse strand liggen...

Lees meer

De Week van de Tekenbeet

Maandag 16 april is De Week van de Tekenbeet van start gegaan. Vanaf april neemt het aantal teken in Nederland weer toe en moeten mensen dus extra oppassen voor dit beestje. We zetten de gevolgen van een tekenbeet en hoe je de beet kunt voorkomen nog even op een rij.

Lees meer

Alles over goede zonbescherming

We zetten de zonbeschermingsadviezen nog eens op een rij. Welke huidtypes zijn er en hoe herken je ze? Kun je ook verbranden achter glas? Welke SPF moet je aanraden?

Lees meer

Rectificatie

In editie 2 staat in het artikel over de uitreiking van de verkiezing 'Beste Zelfzorgadviseur van het jaar' (pagina's 24-25) een verkeerde vermelding.

Lees meer

5 minutes a day make those lines Go away!

We zijn constant met onze healthy lifestyle bezig:

•gezonde voeding;
•niet roken;
•8 uurtjes slaap;
•niet teveel alcohol;
•2x in de week sporten.

Lees meer

Gratis Persoonlijke Gezondheidscheck via stichting DID

Stichting Duurzame Inzetbaarheid Drogisterijen (DID), een samenwerkingsverband van de KNDB en CNV Vakmensen, is inmiddels een bekende naam in de zelfstandige drogisterijbranche. Werkgevers en hun medewerkers kunnen via DID gebruik maken van een breed scala aan gratis regelingen en tools.

Lees meer

Geef jij kleur aan je natuurlijke verzorging?

Je gezicht en lippen verzorgen én ze een mooi, natuurlijk tintje geven? Dat kan voortaan met de Beauty Balms en Colour Lip Balms van Weleda. Net als alle andere producten van Weleda, zijn deze nieuwe producten volledig vrij van synthetische conserveringsmiddelen, synthetische parfums, minerale oliën en siliconen. Bovendien zijn ze vegan.

Lees meer

Wanneer Make-up en kunst samenkomen

Purple Light. Als make-up die je er nog mooier uit laat zien en kunst die voor veelzijdigheid staat, samenkomen, kunnen fascinerende dingen ontstaan. Daarom dragen deze producten ook het handschrift van de Zweedse kunstenares Emma Lindström.

Lees meer

Het gebruik van het voedingssupplement MMS kan leiden tot ernstige gezondheidsrisico's. Onderzoek* in opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft dat uitgewezen, zo laat de toezichthouder donderdag weten. De NVWA heeft de verkoop van het middel in Nederland daarom verboden.

Lees meer

What emoji are you?

Nieuw: Vrolijke emoji’s van essence!

Bij essence draait alles om emoji’s... Deel vanaf nu supercoole icoonproducten en stickers uit onze beautywereld met al je vriendinnen. Of het nu gaat om de populairste producten uit het essence standaard assortiment of trendy producten uit het dagelijks leven van alle beauties: je vindt ze in de essencemoji App.

Lees meer

Wereldwijd verbod op dierproeven in de maak

Vanaf 2023 wil de Europese Unie dat cosmetica nergens ter wereld meer op dieren getest wordt. Hierover heeft de milieucommissie van het Europese Parlement een beslissing genomen.

Lees meer

Zo groomt de moderne man zijn baard

De moderne man weet het al: de baard behoeft verzorging. Baardhaar is vaak dikker en stugger dan haar op het hoofd, en komt in aanraking met drank en eten. Het Britse groomingmerk Bulldog presenteert daarom een nieuwe, allesomvattende productlijn van baardgroomingproducten die speciaal ontwikkeld zijn voor mannen die hun baard graag verzorgen.

Lees meer

Vriesia is in beweging

Al sinds de komst van Rudy Uijtenhaak als commercieel directeur wordt er stevig ingezet op de groeistrategie. Deze strategie pakt Vriesia verder uit met de komst van Henri Luijk als aanvulling op het category management team.

Lees meer

100% Natuurlijke Award Winning Multifunctionele Balm

Eén product voor heel veel toepassingen. Wij werden nieuwsgierig naar deze multifunctionele balm en wilden hier meer over weten.

Lees meer

Heel Nederland gezonder!

Leef ik gezond? Welke gezondheidsrisico's loop ik en wat kan ik doen om de kans op ziekte te verlagen? Met de “Online-tijd” van nu stel je heel eenvoudig je eigen gezondheidsrapport online op.

Lees meer

Spring is in the (h)air

Merk je dat je haar aan het eind van de winter wel een oppepper kan gebruiken?

Het Andrélon Kokos Boost Masker met kokos olie is speciaal voor fijn haar dat een intense voeding kan gebruiken, zonder je lokken te verzwaren. Het maakt je haar makkelijker doorkambaar en zorgt ervoor dat het tegelijkertijd luchtig, zacht en soepel aanvoelt.

Lees meer

Onderzoek naar invloed op roosters

Van vandaag tot en met 23 maart is een vragenlijst beschikbaar voor alle medewerkers in de drogisterijbranche. Met deze vragenlijst wordt antwoord gezocht op de vraag hoeveel invloed medewerkers ervaren op het roosterproces. Aanleiding hiervoor zijn afspraken in de lopende CAO Drogisterijbranche dat een onderzoek zal worden gedaan naar de zeggenschap van medewerkers over roosters en werktijden.

Lees meer

Zeker door Cosmetica

Cosmetica helpen ons niet alleen bij onze dagelijkse hygiëne, schoonheid en verzorging, ze zijn ook van grote betekenis voor ons zelfvertrouwen en welzijn. En daarover gaat de nieuwe uitgave ‘Zeker door cosmetica’. Deze uitgave geeft op speelse wijze weer wat cosmetica voor mensen kunnen betekenen. De uitgave is een initiatief van de Nederlandse Cosmetica vereniging (NCV). De NCV is al 65 jaar een autoriteit op het gebied van wetgeving en begeleiding van cosmeticafabrikanten, merkhouders, importeurs en distributeurs op de Nederlandse markt.

Lees meer

Sally Hansen, zoveel meer dan nagels

Het merk focust zich niet alleen op nagels. Naast nagellak verkoopt het bedrijf ook uiteenlopende beautytools die verdeeld kunnen worden over vijf verschillende categorieën: nagelkleur, nagelbehandeling, zelfbruiner, ontharing* en beauty tools.

*niet verkrijgbaar in de Benelux

Lees meer

Nog voor de zomer je diploma halen?

Bestel nu jouw DrogiWeb-sneltraject, we starten 1 maart!

Het is even stevig studeren, maar hoe gaaf is het als jij nog voor de zomervakantie je diploma haalt?! Van 1 maart tot 1 juli kun je meedoen aan ons speciale programma waarbij we je intensief begeleiden via mail en telefoon. Op afspraak kan dit zelfs 's avonds of in het weekend!

Lees meer

De genomineerden zijn bekend...

Voor de verkiezing ‘Beste Zelfzorgadviseur 2018’ ontving de organisatie meer dan 130 voordrachten. Wederom een mooi aantal deelnemers waar wij als organisatie trots op zijn! De online toetsen en casussen zijn reeds gemaakt door de deelnemers en deze ronde is inmiddels gesloten.

Lees meer

Nieuwe General Manager Trekpleister

A.S. Watson heeft Roland van den Berg benoemd tot General Manager van Trekpleister. Hij zal deze functie combineren met zijn bestaande rol van Director eCommerce Benelux.

Lees meer

Biobeurs in Zwolle

Medio januari werd in de IJsselhallen in Zwolle de Biobeurs gehouden. Deze biologische vakbeurs duurde twee dagen en omvatte culinaire masterclasses, inhoudelijke workshops, productinnovaties, ontwikkelingen in de mechanisatie, kennis over omschakelen en nog veel meer.

Lees meer

Waarom je nooit een tekort aan vitamine D zou moeten hebben

Britse wetenschappers hebben naar de rol van vitamine D voor het immuunsysteem gekeken en ontdekten dat het lichaam zich met voldoende vitamine D zich aanzienlijk beter kan verdedigen.

Lees meer

Nieuw! Natuurlijke zonverzorging die gezien mag worden

Dat we onszelf voldoende moeten beschermen tegen de zon, weet intussen iedereen. En dat is maar goed ook, want het aantal gevallen van huidkanker is sinds 2007 met 78% gestegen. Vanaf deze zomer bescherm je jezelf ook tegen de zon met de 100% natuurlijke zonbescherming van Weleda. Er zijn vijf nieuwe zonverzorgingsproducten: twee voor baby’s en kids én voor volwassenen met een gevoelige huid, twee voor het hele gezin en een after sun.

Lees meer

Kinderarts Marike Stadermann: "Pinda-allergie kan voorkomen worden"

Pinda-allergie voorkomen? Het is mogelijk, blijkt uit recent onderzoek. Zo vertelde kinderarts-allergoloog Marike Stadermann in een presentatie voor het Allergieplatform, donderdag 23 november.

Lees meer

Bewezen: 91% van de consumenten leest de bijsluiter

Wist jij dat… de consument voor het eerste gebruik van een zelfzorggeneesmiddel bijna áltijd de bijsluiter leest?

Lees meer

Extra ESF-subsidie maakt ondersteuning zelfstandige drogisten mogelijk

Al sinds 2013 ondersteunt Stichting Duurzame Inzetbaarbaarheid Drogisterijen (DID)...

Lees meer

Health4you2.online wint met '100 dagen diabetes challenge' Sanofi Diabetes Innovatie Prijs

Health4you2.online is met haar ‘100 dagen diabetes challenge’ uitgeroepen tot de winnaar van de Diabetes Innovatie Prijs.

Lees meer

Zijn neussprays met xylometazoline verslavend?

“Neussprays met xylometazoline als bestandsdeel moeten vrij verkrijgbaar zijn én blijven bij de drogist en apotheker.” Dat statement maakt Rob Dijkstra, voorzitter van het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG)...

Lees meer

Mesologie biedt oplossing bij allergieklachten

Allergieklachten? Je bent niet de enige, helaas. Wist je dat in Nederland ongeveer 25% van de bevolking last heeft van een allergie?

Lees meer

Friese DA wordt als beste drogisterij beoordeeld

Een drogisterij is een plek waar klanten alles kunnen vinden op het gebied van lichamelijke verzorging.

Lees meer

Drogisterijen slaan handen ineen voor landelijke campagne

Op maandag 6 november start de drogisterijbranche onder regie van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) met de landelijke campagne over pijn.

Lees meer

DA en D.I.O. samen op weg naar een gezonde toekomst

DA en D.I.O. hebben de koppen bij elkaar gestoken om zich sterk te maken voor een gezonde toekomst voor zelfstandige drogisten in Nederland.

Lees meer

Nooit meer kromme tenen dankzij Epitact

Wist jij dat één op de drie volwassenen last heeft van Hallux Valgus, een vergroeiing van de dikke teen? Vooral vrouwen ervaren pijn van een knobbel op de voet die het dragen van schoenen pijnlijk of zelfs onmogelijk maakt.

Lees meer

Dagelijks gebruik lippenbalsem is veilig

De Nederlandse Cosmetica Vereniging stelt in een persbericht op 26 september dat gebruik van lippenbalsems met minerale oliën veilig is voor onze gezondheid.

Lees meer

Let's get crazy met de Miss Sporty Crazy Me-collectie

De perfecte party-look? Die creëer je met de nieuwe Crazy Me-collectie van Miss Sporty. Ga voor een smokey cat eye met de Crazy Me Eyeshadow en de Crazy Me Liner en maak je fabulous look compleet met de Crazy Me Mascara.

Lees meer

Meer dan €10.000 euro opgehaald voor huidkanker awareness tijdens No Sun Run

Huidfonds en Stichting Melanoom hebben hun krachten gebundeld bij de organisatie van de No Sun Run die op zaterdagavond 16 september 2017 heeft plaatsgevonden.

Lees meer

Trachitol lanceert app voor keelpijnvragen

Trachitol is al sinds jaar en dag een vertrouwd geneesmiddel bij beginnende keelklachten. Om het specialisten-imago verder uit te breiden, lanceert het geneesmiddelmerk nu een eigen augmented reality app.

Lees meer

Alleen veilige en werkende homeopathische middelen toestaan

De EASAC, de overkoepelende Europese adviesraad van wetenschapsacademies, wil dat EU-lidstaten homeopathische middelen alleen toestaan wanneer de werkzaamheid en veiligheid hiervan is aangetoond.

Lees meer

Nieuw van Kneipp: Kneipp Body Crèmes Patchouli & Silky Secret

Met een super zachte huid het najaar door? De nieuwe rijke, romige body crèmes van Kneipp bieden hydratatie én ontspanning.

Lees meer

Geneesmiddelen uit een vending machine: CVS Pharmacy maakt het mogelijk

Stel voor: je hebt knallende hoofdpijn en de drogist is gesloten. Dan zou het toch wel héél handig zijn om een doosje paracetamol uit een vending machine te toveren?

Lees meer

Botanicals en gezondheidsclaims: een update

Momenteel bekijkt De Europese Commissie welke richting overheden, het bedrijfsleven en andere stakeholders op willen met de claims voor botanicals, die al on hold zijn sinds 2010.

Lees meer

RvA verlengt accreditatie van CBD PCO tot 2021

Een drogist draagt de wettelijke verantwoordelijkheid om verantwoorde zorg te verlenen. Om deze verplichting kracht bij te zetten, is het keurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg in het leven geroepen.

Lees meer

Een stralende, egale glow met Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF15

Versterk je inner glow en creëer een egale teint met Clinique’s nieuwe Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF15. Een transparante tot medium dekkende vloeibare foundation die direct en langdurig glans geeft en zo onzuiverheden en vlekjes verdoezelt.

Lees meer

Vier de Werelddag van de glimlach met de WhiteWash Nano Range

“Wie schenk jij je mooiste glimlach?” WhiteWash hoopt met haar unieke Nano Range van mondverzorgingsproducten een nog mooiere glimlach op jouw gezicht te toveren.

Lees meer

Streng anti-rookbeleid heeft positief effect op gezondheid kinderen

Het positieve effect van een streng anti-rookbeleid is volgens onderzoekers groter dan eerder werd gedacht. Uit een onderzoek van het Erasmus MC en de Universiteit van Edinburgh...

Lees meer

Hoofdluis? Kammen maar!

Nu de zomervakantie voorbij is en de scholen weer begonnen zijn, worden op scholen de hoofdjes van kinderen weer regelmatig gecontroleerd op hoofdluis door de luizenouders.

Lees meer

Nooit meer een gele gloed met Andrélon Zilver Care

De grootste ergernis van elke blondine? Gele gloed! Van donkerblond tot goudblond en van asblond tot platinablond, welke kleur (geverfd) blond je haar ook is, de gele gloed-frustratie kennen we allemaal.

Lees meer

Believ'in Unicorns: hét nieuwe Herbapharm beautymerk voor tieners

Waan je in een magische wereld vol unicorns met de bodyproducten van Believ’in Unicorns. Begin augustus heeft Herbapharm dit nieuwe merk, geïnspireerd op de unicorn-hype, gelanceerd.

Lees meer

Rookvrij opgroeien

In elke fase van het opgroeien willen we kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Een kind dat opgroeit in een huis waar één of beide ouders roken...

Lees meer

L'Oréal Paris x Balmain Paris: 12 couture matte Colour Riche lipsticks

L’Oréal Paris en Balmain Paris slaan onder het mom “United, we are invincible” de handen in elkaar en lanceren een limited edition lipstickcollectie van 12 couture matte Colour Riche lipsticks voor élke huidskleur.

Lees meer

Collistar & illy Collezione Caffè: een combi van cosmetica en koffie

Een make-up collectie geïnspireerd op koffie. Speciaal voor de liefhebbers van schoonheid, smaak, kunst en kwaliteit lanceert Collistar in samenwerking met illy ‘Collezione Caffè’.

Lees meer

Geneesmiddelen verstrekken bij kinderziekten: bij twijfel niet doen

Kinderen zijn kwetsbaar. Koorts, huiduitslag, hoest, ieder virus lijken ze op te pikken. Gelukkig is de keuze in de drogisterij reuze...

Lees meer

Abyssinian Oil: dé held(in) op het gebied van huidverzorging

Het is beter dan arganolie, en zelfs jojoba-olie kan er niet tegenop. Abyssinian Oil is dé beauty-heldin van nu; een werkzaam, duurzaam en natuurlijk superingrediënt dat fijne lijntjes en rimpeltjes reduceert, schade door vervuiling herstelt én afrekent met dofheid door dehydratie.

Lees meer

Aanvraag Keurmerk Zelfzorg Online mogelijk

Net als bij geneesmiddelen op recept, is het bij zelfzorggeneesmiddelen zaak dat ze op de juiste manier gebruikt worden.

Lees meer

Bourjois lanceert eerste volumemascara die je eindeloos kunt layeren

Verhoog het volume van je wimpers voortdurend met de nieuwe Bourjois Volume Reveal Adjustable Volume Mascara.

Lees meer

Nieuwe proef met Drogist Op Afstand

Albert Heijn heeft afgelopen zomerweken een nieuwe proef gedaan met zijn ‘Drogist op Afstand’-systeem. Het gaat om een vervolg op de proef die vorig jaar twee maanden duurde in Zaandam, Leiden en Tilburg.

Lees meer

Sinaasappelsap is de ideale zomerse sportdrank

Leef jij je ook in de zomer uit in de sportschool? Goed bezig! Maar… drink je wel genoeg? Sporten is elk seizoen heerlijk, maar kan tijdens warme zomerdagen extra intensief zijn.

Lees meer

L'Oréal Paris organiseert 100 Pure Clay Party's voor multimasking fans

Multimasking is mega populair! Het principe is simpel: omdat je huid niet overal hetzelfde is, gebruik je meerdere maskers voor verschillende delen van je gezicht.

Lees meer

Natuurlijk tandenpoetsen met Zendium

“Een perfecte glimlach begint bij een gezonde mondflora.” Al sinds 1979 is dit dé filosofie van Zendium, het Deense nummer één tandpastamerk.

Lees meer

Advies gebruik paracetamol bij zwangerschap ongewijzigd

Het advies in de bijsluiter van paracetamol voor zwangere vrouwen hoeft niet te worden aangepast. Dit heeft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) op 27 juli 2017 vastgesteld.

Lees meer

Verband tussen eiwit-inname en hogere BMI bij kinderen

Kinderen die in hun jeugd meer eiwitten eten, en met name meer dierlijke eiwitten, zouden later gemiddeld zwaarder worden dan kinderen die minder eiwitten eten.

Lees meer

Mazelenepidemie in Italië leidt tot inentingsplicht

In Italië komt een inentingsplicht van kinderen en tieners onder de zeventien jaar. Dat heeft het Italiaanse parlement besloten vanwege een mazelenepidemie die begin dit jaar uitbrak.

Lees meer

Drogisterij-artikelen in 2018 een stuk duurder

Vanaf 2018 worden waarschijnlijk allerlei drogisterij-artikelen een stuk duurder. De regering wil dan de btw op deze producten verhogen van 6 naar 21 procent.

Lees meer

Drogisterij Van Loon uit Oude-Tonge ontvangt predicaat Hofleverancier

Op donderdagmiddag 13 juli jongstleden is aan Drogisterij Van Loon uit Oude-Tonge door de Commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit, het predicaat Hofleverancier uitgereikt.

Lees meer

Holland & Barrett verkocht aan Russische investeerder: L1 Retail

Al enige tijd was bekend dat winkelformule Holland & Barrett in de race was voor een overname. Investeerder L1 Retail is de gelukkige nieuwe eigenaar, zo meldt RetailNews.

Lees meer

Herken niet-vervalste medicijnen online aan Europees logo

Sinds 1 juli 2015 moeten alle online aanbieders van medicijnen het Europese logo op hun website vermelden om zo te laten blijken dat zij niet-vervalste medicijnen verkopen.

Lees meer

Maak je lach nóg stralender met de EOS Shimmer Collectie

“Je lippen zijn er niet alleen om gekust te worden, maar ook om te stralen.” Dat is de slogan van de nieuwe EOS Shimmer Collectie.

Lees meer

D.I.O. maakt 'Beste D.I.O. Drogist van het Jaar' bekend

De beste D.I.O. drogisterij van 2017? Die werd afgelopen zondag 25 juni feestelijk bekend gemaakt.

Lees meer

G E S L A A G D!

Dit jaar zijn al ruim meer dan 900 examenkandidaten bij Pharmacon geslaagd voor hun examen voor het vakdiploma Drogist of Assistent Drogist.

Lees meer

Werk zelf aan je gezondheid met supplementen

Nieuw in 2.500 wachtkamers van Nederlandse huisartsen: de folder ‘Zelf aan je gezondheid werken’ die patiënten informeert over het nut van voedingssupplementen voor hun gezondheid.

Lees meer

Carmen Shiny Curls

Wat een feest om de Carmen Shiny Curls te mogen testen! Met deze krultang kun je 3 soorten krullen maken.

Lees meer

Nagellak: is het veilig?

Nagellak is een product dat zeer veel wordt gebruikt om de nagels te verfraaien. Op beperkter schaal wordt het gebruikt om broze of splijtende nagels te versterken.

Lees meer

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten