19 juli 2022

20-jarig bestaan essence

Geen enkel bedrijf verkoopt meer nagellak, lippenstift en andere make-upproducten in Duitsland en Europa dan Cosnova. Wat in 2002 begon met de visie van een merk met goede make-upproducten tegen de best mogelijke prijs, gaat nu zijn derde decennium in en is succesvoller dan ooit.

Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum luidt de boodschap: 'Make beauty fun'. Het bedrijf en haar merk essence, dat ook 20 wordt, presenteren zich zowel met allemaal nieuwe als bekende gezichten die hun eigen individuele verhaal vertellen.

Vroeger was cosmetica een luxe en vrouwen gaven er graag heel veel geld aan uit," zegt oprichtster Christina Oster-Daum. "Er waren enkele laaggeprijsde merken, maar die misten belangrijke ingrediënten voor succes. De markt was rijp voor een trendy cosmeticamerk dat elke vrouw zich kon veroorloven zonder concessies te doen aan kwaliteit, innovatie en design. Met producten in hun handtas waar ze trots op kunnen zijn. Voor mij is dat precies de benadering die ik sindsdien heb gevolgd. Tot op de dag van vandaag is het mijn missie om "iedereen zich mooier te laten voelen" en dat zal ook in de toekomst zo blijven".

Persoonlijkheid

De jubileumcampagne spoort consumenten aan om alle kleuren en facetten van hun persoonlijkheid te laten zien. De nadruk zal liggen op het stimuleren van hun creativiteit. Make-up helpt mensen zich uit te drukken en hun eigen identiteit te onderstrepen. Tegelijkertijd blijft één ding duidelijk: schoonheid is geen wedstrijd, er is geen druk om te streven naar schoonheidsidealen. Het gaat om de vreugde die elk individu ermee beleeft. En dit is wat de 20 gezichten van de cosnova-familie vertegenwoordigen.

Influencers

Tijdens het jubileumjaar zal er een team van influencers alle facetten en waarden van essence belichten. Ze delen hun verhaal en definiëren schoonheid vanuit hun eigen persoonlijke perspectief, bijvoorbeeld door te praten over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn, zoals body positivity, diversiteit en genderneutraliteit. Anderen praten over het leven in twee werelden zoals mensen met een migratieachtergrond of tieners die de obstakels overwinnen naar het volwassen worden.

CATRICE

In 2004 volgde cosnova met een tweede merk: CATRICE. Waar essence vooral gericht is op Gen Z, die speels is en graag plezier heeft met verschillende beauty producten, is CATRICE meer gericht op vrouwen die hun stijl al gevonden hebben, maar toch graag experimenteren met make-up.

Duurzaamheid

Sinds de oprichting hecht cosnova veel waarde aan een verantwoorde en duurzame omgang met natuur en milieu. Vanaf het allereerste begin zijn alle producten 100 procent gemaakt zonder dierproeven. Sinds de essence Fall/Winter 2021 update bestaat het hele assortiment uit 100 procent vegan ingrediënten. Bij CATRICE is dit 99 procent van de tijd het geval. Daarnaast heeft cosnova strikte, zelfopgelegde Clean Beauty Standards om zoveel mogelijk ingrediënten van natuurlijke oorsprong te gebruiken.

Windparkproject

Het familiebedrijf en alle producten van essence en CATRICE zijn sinds1 januari 2022 klimaatneutraal door middel van compensatie. Samen met ClimatePartner koos cosnova voor een compensatieproject in India. Het windparkproject in Jangi is gecertificeerd volgens internationale normen en het TÜV Nord Cert. Om de CO2-uitstoot op de lange termijn te verminderen, zal cosnova als nieuw lid van het "Science-Based Targets Initiative (SBTi)" - tegen het einde van het jaar een alomvattende klimaatstrategie ontwikkelen. De nadruk zal vooral liggen op het toegenomen gebruik van gerecyclede materialen en een over het algemeen klimaatvriendelijker ontwerp van de verpakkingen, vermindering van het gebruik van bijzonder klimaatschadelijk transport, nog sterkere inzet van Europese leveranciers en innovatieve mobiliteitsconcepten voor alle werknemers.

Bron: HappyLife PR

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten