6 juni 2019

Beauty Kitchen introduceert Return.Refill.Repeat

Er is geen twijfel over mogelijk: duurzaamheid is de toekomst, ook in cosmetica! Beauty Kitchen heeft alle eigenschappen in haar DNA om de meest effectieve, natuurlijke en duurzame schoonheidsproducten ter wereld te creëren. Nu komt het bedrijf met een unieke innovatieve oplossing voor verpakkingen, zodat consumenten nóg gemakkelijker kunnen kiezen voor duurzaamheid.

Return.Refill.Repeat

Duurzaamheid van cosmetica wordt tot nu toe grotendeels bepaald door de ingrediënten, maar verpakkingen hebben ook een enorme impact op het milieu. Elk jaar produceert de cosmetica-industrie 120 miljard verpakkingen, waarvan de meeste niet worden gerecycled. Beauty Kitchen lanceert in samenwerking met Holland & Barrett en ondersteund door Plastic Soup Foundation het eerste unieke duurzame retoursysteem voor cosmeticaverpakkingen in Nederland en België. Met Return. Refill. Repeat. breng je je lege Beauty Kitchen verpakkingen terug naar de winkel waarna ze teruggaan naar Beauty Kitchen. Daar worden de verpakkingen gereinigd en opnieuw gevuld en gelabeld voor hergebruik. Om dit mogelijk te maken, maakt Beauty Kitchen vanaf nu uitsluitend gebruik van herbruikbare verpakkingen.

Hergebruiken is nóg beter dan recycling, omdat het energie bespaart die je anders voor recycling nodig hebt. De verspilling wordt tot een minimum beperkt want er wordt niets weggegooid. Het succes van hergebruik ligt in het nadenken over wat we doen met dingen die anders op de vuilnisbelt terecht komen. Het gaat erom dat we de levensduur van gebruiksproducten zo lang mogelijk weten te verlengen.” Jo Chidley, oprichtster van Beauty Kitchen

Cosmetica en duurzaamheid - de cijfers

 • 99% van de cosmeticaverpakkingen wordt na 1x gebruiken weggegooid
 • Dat zijn 120 miljard verpakkingen per jaar
 • Minder dan 30% van de verpakkingen wordt gerecycled
 • Hergebruik van verpakkingen kost minder energie dan recycling
 • Lege Beauty Kitchen verpakkingen kunnen bij elke Holland & Barrett winkel in Nederland en België worden ingeleverd.

R.R.R. Hoe werkt het?

 1. Maak je lege Beauty Kitchen verpakking schoon en breng deze terug naar Holland & Barrett;
 2. Je ontvangt als dank 200 Passie Punten (ter waarde van € 2,-) op je Holland & Barrett Loyalty Card;
 3. Beauty Kitchen reinigt en hervult de verpakking en stuurt deze mee met de volgende zending.

Samen sterk

Plastic Soup Foundation omarmt het initiatief van Beauty Kitchen om het eenmalig gebruik van plastic verpakkingen van schoonheidsproducten tegen te gaan. Beauty Kitchen sluit zich op haar beurt aan bij de wereldwijde campagne van Plastic Soup Foundation tegen het gebruik van microplastics in schoonheidsproducten. Om deze doelen te bereiken doneert Beauty Kitchen 1% van haar wereldwijde verkoop aan Plastic Soup Foundation. Voor meer informatie www.plasticsoupfoundation.org

Beauty Kitchen is een B-Corp Certified Corporation. Dat betekent dat Beauty Kitchen:

 • zaken doet met het hart op de juiste plaats
 • veranderingen verwezenlijkt die het merk noodzakelijk vindt voor de wereld
 • een bedrijf is dat zijn mensen op de eerste plaats zet
 • zowel op het gebied van producten als op het gebied van winst het goede wil doen.

Voor meer informatie: www.bcorporation.net

Beauty Kitchen werd in 2010 opgericht door Jo Chidley en ontwikkelt vanaf de start 100% effectieve beautyproducten waarbij gebruik wordt gemaakt van innovatieve, natuurlijke en duurzame ingrediënten. Beauty Kitchen heeft de missie om zoveel mogelijk consumenten te bereiken met duurzame schoonheidsverzorging.

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten