23 februari 2023

Besmettelijke huidaandoeningen

Schurft was zo goed als ‘verdwenen’ in Nederland, maar is bezig met een sterke opmars. Je hoort het veel in studentenhuizen of opvanglocaties, maar de schurftmijt is ook daarbuiten zeer ‘besmettelijk’. Wat is schurftmijt en belangrijker: welk advies geef je.

Dan Oostrum legt in editie 1 uit wat schurft is, hoe het ontstaat en welk advies je kunt geven. Je leest zijn casus hier


Online consult

Wist je dat je besmettelijke huidaandoeningen, zoals schurft en SOA, vroegtijdig kan laten herkennen door gebruik van de Skindr app? De prijs voor een Skindr consult is € 39,-. Via de app start je een online consult met een gediplomeerde dermatoloog en upload je een foto van de huidaandoening. Binnen 48 uur word je vraag beantwoord en zo weet je binnen mum van tijd of je besmet bent met schurft. De app kan gebruikt worden zonder verwijsbrief van de huisarts.

De app is geen vervanging van het traditionele consult, eerder een aanvulling. In gevallen zoals bijvoorbeeld het verwijderen van een verdachte moedervlek, is altijd een bezoek aan de praktijk of ziekenhuis nodig. 

Oprichters Jochen Boeykens (voormalig acnepatiënt en IT-ondernemer) en Annelies Avermaete (dermatoloog in ziekenhuis Sorgsaam, Terneuzen), sloegen 2 jaar geleden de handen ineen om de wachttijden terug te dringen, patiënten sneller te helpen en dermatologen meer flexibiliteit te geven in hun agenda. 

Hoe werkt de app?

  1. Maak een account aan via de Skindr app en upload een foto van het huidprobleem en beschrijf de klacht.
  2. Skindr linkt je direct met de meest geschikte dermatoloog voor jou. De dermatoloog onderzoekt het probleem en stelt binnen 48 uur een advies met behandelplan voor je op.
  3. Na ontvangst van de melding dat het resultaat beschikbaar is, kun je inloggen om je persoonlijke dossier te bekijken. Recepten zijn direct beschikbaar in de app en kunnen opgehaald worden bij de apotheek. Verder is er de mogelijkheid om extra vragen aan de dermatoloog te stellen.

De Skindr app is te downloaden via Google Play Store of de App Store.

Bron: MMBSY Amsterdam

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten