15 april 2022

Geschaafd? Betadine erop!

Betadine Zalf is geschikt voor het desinfecteren van schaafwonden, brandwonden en grotere oppervlakkige wonden. Het desinfecteert, voorkomt infecties, verzacht en prikt niet. Een goede toevoeging dus, voordat je een pleister plakt!

Wondverzorging in drie stappen

Door een wond goed te verzorgen, verklein je de kans op infecties en littekens. Een goede wondverzorging bestaat uit 3 stappen waarbij desinfecteren met Betadine en een goede bescherming essentiƫle onderdelen zijn.

Het verzorgen van een wond bestaat altijd uit 3 stappen:


1. Reinigen: Spoel de wond goed uit met water en dep voorzichtig droog
2. Desinfecteren: Desinfecteer de wond met Betadine
3. Beschermen: Dek de wond goed af met een verband of pleister

   Wat is Betadine?

   Wie is niet groot geworden met het bruinwitte flesje Betadine? Inmiddels zit het in een nieuw, geel jasje, maar Betadine staat al meer dan 50 jaar bekend als middel voor eerste hulp bij wondverzorging.

   Betadine wordt het meest gebruikt voor het desinfecteren en verzorgen van wonden om infecties te behandelen en te voorkomen. Betadine helpt bij een snelle en mooie wondgenezing met minder kans op littekens. De werkzame stof in alle Betadine varianten is povidonjodium. Dit is een speciaal soort jodium dat niet prikt, maar wel goed desinfecteert. Het is daarom een prettig middel om te gebruiken en zeer kindvriendelijk.

   Betadine: je ziet dat het werkt 

   De bruine kleur van Betadine wordt veroorzaakt door de werkzame stof die erin zit: povidonjodium. Juist die stof is goed in het doden van bacteriĆ«n, schimmels en virussen en zorgt daarmee voor de desinfectie. De bruine kleur van Betadine heeft daarnaast een belangrijke functie. Je kunt hierdoor namelijk goed zien waar je Betadine hebt aangebracht. Als de bruine kleur is verdwenen, is de Betadine uitgewerkt. Dan weet je dus meteen dat je het opnieuw moet aanbrengen. 

   Betadine Zalf

   Deze vetvrije zalf vormt een ademende, poreuze korst op de wond. Hierdoor is Betadine Zalf geschikt voor het desinfecteren van schaafwonden, brandwonden en grotere oppervlakkige wonden. De zalf blijft goed aan de wond plakken, waardoor het lang blijft zitten.

   • Voorkomt en behandelt infecties van kleine en grote wonden
   • Verkleint zo de kans op littekens
   • Versnelt de wondgenezing
   • Wondverzorging in drie stappen
   • Prikt niet en is daarom kindvriendelijk 

    Tip: Met Betadine Zalf maak je van elke pleister een desinfecterende pleister!

    (Gesponsord bericht)

    Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten