14 februari 2018

Biobeurs in Zwolle

Medio januari werd in de IJsselhallen in Zwolle de Biobeurs gehouden. Deze biologische vakbeurs duurde twee dagen en omvatte culinaire masterclasses, inhoudelijke workshops, productinnovaties, ontwikkelingen in de mechanisatie, kennis over omschakelen en nog veel meer.

Artikel_Biobeurs

Koningin Maxima

Koningin Maxima opende op 17 januari in het bijzijn van een selecte groep genodigden de Biobeurs. 'Groen natuurlijk', luidt het motto dit jaar. De koningin maakte nog een rondje over de beursvloer waarbij ze enkele standhouders sprak over hun producten, innovaties en werkwijze.

Organisatie

De Biobeurs vindt elk jaar in januari plaats. De beurs wordt sinds 2015 georganiseerd door Bionext en Libema. De beurs richt zich op iedereen die werkzaam is in de biologische sector: van boer, via handel en verwerking, tot en met winkeliers. Ook adviseurs en onderzoekers vinden er hun plek.
Alle producten op de Biobeurs zijn, mits mogelijk, gecertificeerd als biologisch product.

Nieuw in 2018 

Pureness was dit jaar een nieuw onderdeel van de Biobeurs. Bij Pureness ligt het accent volledig op de ontwikkelingen in gezonde en natuurlijke lifestyleproducten met de hoogste kwaliteitseisen. Ook de aandacht voor mechanisatie en techniek was in 2018 sterk uitgebreid met de nieuwe BioMechaTech-hal. Hierin vonden demonstraties plaats, bevond zich het meet & greet-terras en stonden veel stands met techniek en mechanisatie voor de biologische landbouw.

Exposanten

Op de Biobeurs stonden meer dan 350 bedrijven en exposanten. Ook werden er ruim 75 inhoudelijke workshops gegeven, verspreid over de twee beursdagen. Binnen het workshopaanbod was ook dit jaar extra aandacht voor omschakelen, startende ondernemers en de laatste ontwikkelingen in onderzoek.

(bron: Biobeurs)

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten