23 maart 2020

Corona, handen wassen en droge handen

Een van de adviezen om besmetting met het coronavirus te voorkomen, is om veelvuldig en uitgebreid je handen te wassen (minimaal 20 seconden!) of te ontsmetten met handalcohol. Dit heeft echter ook een keerzijde. Droge handen, kloofjes en handeczeem liggen op de loer…Voor jouw klanten, maar zeker ook voor jezelf, hebben we een aantal tips voor je verzameld.

Tips tegen droge handen

  • Om te voorkomen dat je zelf geïnfecteerd raakt, kun je ervoor kiezen om handschoenen te dragen. Dan hoef je minder vaak je handen te wassen. Let wel op dat je met die handschoenen niet alsnog je gezicht aanraakt.

  • Gebruik bij het handen wassen niet te warm water en een pH-neutrale zeep die de handen niet ontvet.

  • Dep je handen droog met een (schone) papieren doek.

  • Smeer je handen na elke wasbeurt in met een vette, hydraterende crème of zalf. 

    Tip: Zet een tube of potje naast de wastafel, dan vergeet je het niet. Ook is het handig om een klein tubetje handcrème mee te nemen, zodat je handen ook onderweg in kunt smeren, mocht je toch nog de deur uitgaan.

the fatter the better (hoe vetter hoe beter).

Hydraterende crème 
helpt de natuurlijke beschermlaag te versterken en daardoor het vochtgehalte in de huid weer op peil te brengen. Hoe vetter de crème, des te effectiever.

Gebruik geen body lotion; dat bevat te veel water en droogt de huid juist uit.

Herstellende crème
bijvoorbeeld met ureum, bij last van kloven en scheuren bevordert het genezingsproces.

Nagelriem olie
Nagelriemen drogen snel uit, met losse velletjes en kloofjes tot gevolg. Houd de nagelriemen daarom vet met verzorgende olie. Door de olie goed in te masseren wordt de bloedsomloop verbeterd waardoor de huid sneller herstelt.

Vetzalf
Smeer handen voor het slapengaan extra dik in met een dikke vetzalf voor een nachtelijke behandeling. Trek vervolgens handschoenen aan om de zalf beter in de huid te laten trekken en om het beddengoed schoon te houden.

Tip: wil je geen plakkerige handpalmen, vet dan vooral de handruggen in. Breng de crème of zalf aan met een spatel en wrijf het uit door met de handrug.

Bron: NVDV

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten