10 juni 2021

DA 2021: de nieuwe drogisterij

Mensen worden ouder en de zorg verandert. Hoe speel je hier als drogist op in? Hoe zorg je dat jouw drogisterij een gastvrije en uitnodigende winkel blijft? Bij DA hebben ze daar een nieuwe formule voor waarbij de drogist als persoonlijke gezondheidsadviseur centraal staat. Dit gaat verder dan een nieuw logo of een aangepaste etalage. Benieuwd naar wat er allemaal verandert en hoe dit eruit ziet?

Bekijk hier de transformatie van drie drogisterijen.

Een stap in de gezonde richting

Met DA 2021 zet DA een belangrijke stap in de toekomst. Wat betekent dit voor de klant? Drogisterijmedewerkers brengen gezondheidskennis op een laagdrempelige manier dichterbij de consument. In de winkel vertaalt zich dit onder andere naar:

  • Een meettafel voor de DA GezondheidsChecks, zoals het meten van het cholesterol;
  • Nieuwe schappenplannen en winkelinrichting met o.a. een aparte spreekruimte voor persoonlijk advies;
  • Diverse plekken die ingericht zijn om consumenten te adviseren, zoals bij de geuren en producten om mentaal en fysiek gezond te blijven.

De winkel van nu

Eén van de winkels waar de nieuwe formule is doorgevoerd is Drogisterij & Parfumerie Hoksberg. Gerrit Hoksberg vertelt over de transformatie van zijn winkel: “We hebben ruim de tijd genomen om te verbouwen, je kunt namelijk maar één keer een goede indruk maken. De ondersteuning van DA hierbij was erg fijn. Door de nieuwe inrichting lijkt de winkel groter, terwijl we juist meters hebben ingeleverd.” Nieuwsgierig naar het resultaat? Bekijk dan bovenstaande video!

Meer licht en ruimte

Ook DA Drogisterij & Salon Mirjam in Vinkhuizen is helemaal aangepast aan de nieuwe DA-formule. Mirjam Zuidersma vertelt ons dat haar klanten vol lof zijn over de nieuwe winkel: “Ze vinden de lichte en ruime opzet heel overzichtelijk en toegankelijk. Doordat ik voor een open plafond heb gekozen oogt het heel groot.” Langzaam maar zeker worden steeds meer winkels omgetoverd.

Flexibiliteit binnen de franchiseformule

Jeroen Scholten van DA Buitenhof in Delft ziet de voordelen van de nieuwe winkel dagelijks. Door het verplaatsen van de zelfzorggeneesmiddelen bijvoorbeeld. “Deze liggen nu in de winkel in plaats van achter de kassa. Het voordeel voor de klant is groot. Het adviseren in de winkel is prettiger en brengt rust“, legt Jeroen uit. Verder is het assortiment uitgebreid. Naast de gebruikelijke drogisterij artikelen verkopen ze boeken en tijdschriften, kantoorartikelen, speelgoed en is er zelfs een slijterij. “Voor de klant is het een uitje geworden om de winkel te bezoeken”, licht hij toe. “Ik probeer met de inkoop van verschillende artikelen de consument te verrassen. Als je in ons assortiment kijkt zie je artikelen die je niet snel bij andere drogisterijen tegenkomt.”


Groei mee met DA

Zin om te beginnen als DA-ondernemer? Dit kan door de aankoop van een nieuwe winkel of door met jouw huidige drogisterij DA franchisenemer te worden. Neem contact op met ons acquisitieteam om de mogelijkheden te bespreken via M. acquisitie@da.nl of T. 088 990 84 00.

Contact

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten