15 april 2022

DA en de overgang bij vrouwen

In Nederland zijn ongeveer 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. Belangrijk om onder deze groep het belang van een gezonde levensstijl onder de aandacht te brengen. Daarom is DA de samenwerking aangegaan met cardioloog dr. Janneke Wittekoek.

Ken je getallen

Bij de DA-drogisterij kunnen klanten een DA GezondheidsCheck laten uitvoeren. Denk aan het meten van je bloeddruk, cholesterol of bloedglucose. Dr. Janneke Wittekoek benadrukt het belang van ‘ken je getallen’. Opgestelde getallen door Wittekoek hanteert DA bij de uitleg van de gecontroleerde waarden na het uitvoeren van een test in de winkel. Volgens Wittekoek is het aan te raden je persoonlijke getallen regelmatig te meten om een indicatie te hebben hoe je gezondheid ervoor staat. Wittekoek: “Deze getallen zijn de spiegels van je gezondheid. Soms is de stap naar de huisarts te groot, zeker als je geen klachten hebt. Dan is een bezoek aan de DA-drogisterij laagdrempeliger en dit zorgt uiteindelijk vooral voor preventie. Want preventie is het allerbelangrijkste. 80% van hart- en vaatziekten ontstaan door een ongezonde leefstijl. Dus extra belangrijk voor vrouwen in de overgang omdat zij tot een risicogroep behoren.”

DA helpt je hierbij

Hoe zorgt de vrouw in de overgang er nu voor om gezonder te gaan leven? Natuurlijk begint een gezondere levensstijl bij jezelf, DA helpt je hier graag bij. Wist je bijvoorbeeld dat er een zelftest bestaat om te controleren of je in de overgang zit? En tijdens de overgang kan slapen voor sommige vrouwen minder vanzelfsprekend zijn. De DA-drogist adviseert je welk natuurlijk slaapmiddel het beste gebruikt kan worden om sneller en dieper in slaap te vallen. Daarnaast verandert je hormoonhuishouding en kan je stofwisseling trager worden. Beweging is dan heel belangrijk. Extra inname van eiwitten kan ervoor zorgen dat je spieren soepel blijven. En goed om je te laten adviseren over de juiste soort zonnebrand omdat je huid gevoeliger wordt voor zonlicht en droger aanvoelt. Zoals Janneke adviseert slim om na je eerste meting een aantal weken later nogmaals een GezondheidsCheck te laten uitvoeren nadat je gezondere keuzes maakt. Vergelijk je getallen en je ziet meteen hoe gezond je bezig bent.

Fotocredit: DA

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten