22 april 2021

Dag van de Aarde

Vandaag is het de ‘Dag van de Aarde’ (Earth Day). ‘De dag heeft als doelstelling de bewustwording van ons consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde.’¹. De Plastic Soup Foundation wil de tsunami van plastic soup zo snel mogelijk stoppen.

De missie van de Plastic Soup Foundation is om de tsunami van plastic soup zo snel mogelijk te stoppen. Onder andere door bij te dragen aan educatie, het organiseren van congressen en acties en actief bij te dragen aan het oplossen van specifieke problemen, zoals in de beauty sector. 90% van de personal care producten bevatten microplastics (minuscule deeltjes (bio)plastic). ² Deze microplastics  verdwijnt via het afvoerputje in de natuur. Die deeltjes zijn zo klein dat zij inmiddels overal ter wereld te vinden zijn: op besneeuwde bergtoppen tot in vissen. De Plastic Soup Foundation heeft daarom beatthemicrobead.org opgericht. Een campagne platform om het gebruik van microplastics in personal care een halt toe te roepen.

Beatthemicrobead (BMTB) app

In de app store is de app downloadbaar waarmee de consument met het maken van 1 foto van het etiket van een personal care verpakking kan zien of er microplastics in het product zitten of niet. Voor de gemiddelde consument is het lastig dit zelf te ‘lezen’ uit de etiketten met alle moeilijke benamingen. Er bestaan 500 soorten microplastics. BTMB draagt hiermee bij aan de bewustwording van consumenten en maakt het makkelijker bewuste keuzes te maken.

Beauty Angels

Beauty Angels zijn microplasticvrije cosmetica- en verzorgingsmerken die het Zero Plastic Inside certificaat van The Plastic Soup Foundation dragen. De merken zijn gecheckt op hun ingrediënten en bevatten dus geen microplastics. Beauty Angels ondersteunen de Plastic Soup Foundation financieel met een jaarlijkse bijdrage of een percentage van de omzet.

¹wikipedia
²data van The Plastic Soup Foundation

Green vector created by freepik - www.freepik.com

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten