26 september 2017

Dagelijks gebruik lippenbalsem is veilig

Minerale oliën, ook wel paraffine of MOSH genoemd, worden al meer dan honderd jaar veilig in cosmetica gebruikt. Als cosmeticafabrikant heb je als hoogste prioriteit de veiligheid voor consumenten. De Nederlandse Cosmetica Vereniging stelt in een persbericht op 26 september dat gebruik van lippenbalsems met minerale oliën veilig is voor onze gezondheid.

Mineral oil Aromatic Hydrocarbons


Lippenbalsems op basis van minerale oliën kunnen heel kleine sporen van MOAH (Mineral oil Aromatic Hydrocarbons) bevatten. Omdat MOAH niet als ingrediënt wordt toegevoegd aan lippenbalsems wordt deze stof niet vermeld in de ingrediëntendeclaratie (op het etiket). Cosmeticafabrikanten gebruiken gezuiverde minerale oliën van hoge kwaliteit, die veilig zijn voor consumenten. De hoge kwaliteitseisen waaraan lippenbalsems moeten voldoen, garanderen dat uitsluitend minerale oliën van hoge kwaliteit worden gebruikt.


Veilig


Lippenbalsems moeten dan ook voldoen aan de eisen die de wetgeving aan ze stelt. Eén van de belangrijke eisen is dat lippenbalsems veilig bij onze dagelijkse verzorging kunnen worden gebruikt. Dit geldt overigens ook voor alle andere cosmeticaproducten. De minimale hoeveelheid MOAH die soms na zuivering van de minerale olie (MOSH) als sporen achterblijft, is via wetenschappelijk onderzoek veilig bevonden voor de gezondheid van consumenten. Mocht de stof in lippenbalsems voorkomen is de hoeveelheid hiervan zo klein, waardoor er géén sprake is van een mogelijk negatief effect op de gezondheid.

Lees hier meer over cosmeticawetgeving.

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten