14 februari 2018

De genomineerden zijn bekend...

Voor de verkiezing ‘Beste Zelfzorgadviseur 2018’ ontving de organisatie meer dan 130 voordrachten. Wederom een mooi aantal deelnemers waar wij als organisatie trots op zijn! De online toetsen en casussen zijn reeds gemaakt door de deelnemers en deze ronde is inmiddels gesloten.

Dit jaar worden per formule en de groep zelfstandigen (die zijn aangesloten bij één van de formules) de beste deelnemers geselecteerd. Vervolgens worden de deelnemers bezocht door een mysteryshopper en gaat de beste van elke formule en de groep van zelfstandigen door naar de laatste ronde. Dat is een gesprek met de jury over het vak.

De verkiezing

De verkiezing is toegankelijk voor assistentdrogisten en drogisten van drogisterijen met het keurmerk ‘Erkend Specialist in Zelfzorg’. Vorig jaar werd na de eerste ronde – het maken van de kennistoetsen en casussen – een top 10 gemaakt van de beste kandidaten. Vervolgens werden de kandidaten door een mysteryshopper bezocht en bleef het tot het eind spannend wie de fantastische titel in de wacht ging slepen! Alle tien de deelnemers werden uitgenodigd bij ’t Ampt in Nijkerk en werden tijdens de feestelijke uitreiking flink in het zonnetje gezet.

De beste top per keten

Dit jaar wordt er per formule en de groep van zelfstandigen een top 5, 4 of 3 samengesteld. En inmiddels is bekend wie in deze top zitten! De genomineerde deelnemers zijn:

Etos: Claudia Verhoeff, Astrid Brauers, Stephanie Liersen, Nancy Deserno, Suzan van der Pol
Kruidvat: Bas Adriaansen, Angela Toet, Mirjam Panneman, Marga van Beusekom-van de Linden, Celesta Paumen
Trekpleister: Sanne Weijgers, Vincent Manders, Gemma Bosters, Jeanette Philippo, Cathelijne van Kesteren
DIO: Anita Ammeraal, Esther Hansma, Patricia Meerwijk, Karina Anninga-Schulte
DA: Kim Lourens, Petra Meinen, Gea Oost, Monique Wullink, Ingrid van Dijk
Zelfstandig: Paula Teijsen, Eef Aleman-van Loon, Connie van ’t Hof

Reglement

Dit jaar testen we de deelnemers via drie kennistoetsen die in het teken staan van respectievelijk UAD-middelen – RVG en RVH –, AV-middelen, voedingssupplementen, fytotherapie en overige zelfzorgproducten. Hierna volgen ze online drie casussen. Na deze twee rondes wordt een top van beste deelnemers samengesteld die bezocht kunnen worden door een mysteryshopper. Wie uiteindelijk voor de jury verschijnt, blijft nog tot aan het einde van de verkiezing spannend. Tijdens de uitreiking – die op 22 maart plaatsvindt – worden de beste deelnemers per categorie en de all-over winnaar bekendgemaakt .

De verkiezing Beste Zelfzorgadviseur is een initiatief van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven. De organisatie wordt uitgevoerd in samenwerking met Drogiweb.nl en Lijfblad.

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten