27 februari 2020

Drukte bij drogisterijen

Drogisterijen merken dat zij meer hygiëneproducten verkopen dan in normale februarimaanden nu het coronavirus nadert. Vooral desinfecterende handgel en zeep worden meer verkocht.

Onderstaand bericht dateert van 27 februari jl

Kruidvat laat weten dat vijf keer zo veel handgel en twee keer zoveel zeep wordt verkocht dan normaal. De drogisterijketen kampt nog niet met tekorten. „Dat komt omdat we een paar weken geleden al extra hebben ingeslagen”, zegt een woordvoerder. Ook DA geeft aan dat het hard gaat met de desinfecterende handgel en de zeep.

Wij merken ook dat het steeds lastiger wordt om die artikelen te krijgen. Met mondkapjes is het al haast onmogelijk.” Beide drogisterijen geven aan dat zij verder nog geen run zien op zaken als aspirine, paracetamol of toiletpapier. Een zegsvrouw van Etos kan nog niet aangeven of die keten met extra drukte te maken heeft en welke producten er meer worden verkocht.

Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) heeft weinig zicht op de verkopen van leden. „Wij leggen onze leden vooral uit welke adviezen zij aan klanten moeten geven. Daarbij houden wij ons aan de RIVM-richtlijn. Wij merken dat er meer interesse en bezorgdheid ontstaat naarmate het virus dichterbij komt.”

Bron: Telegraaf

Met onderstaande informatie voorzie jij je klant van goed advies 

Hoe voorkom je besmetting?
Net als voor alle virussen, die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken, zijn deze maatregelen belangrijk om verspreiding tegen te gaan:

  • Was handen regelmatig. Via deze link van het RIVM staat uitgelegd wanneer en hoe.
  • Verschoon stoffen handdoeken regelmatig. Gebruik eventueel na het handenwassen papieren wegwerphanddoeken of een droger.
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes, gooi die na gebruik in een afvalemmer.

Is het zinvol om een mondkapje te dragen?

  • Het dragen van mondkapjes door mensen buiten de gezondheidszorg is niet zinvol. Het geeft schijnzekerheid.
  • Voor medisch personeel zijn speciale maskers beschikbaar, die heel goed sluiten over de neus en mond. Je moet die maskers heel nauwkeurig gebruiken en ze regelmatig wisselen. Dat is in het dagelijks gebruik bijna niet mogelijk.

Voor meer vragen over nieuw coranovirus klik hier.

Hand photo created by freepik - www.freepik.com

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten