6 augustus 2020

Duurzaamheid

Naast de trend van natuurlijke producten is de volgende stap te kijken hoe we verantwoord met plastic om kunnen gaan.Vanaf editie 4 (verschijning 4 september) introduceert Lijfblad de rubriek Duurzaamheid. Onderwerpen als microplastics, hoe herken je specifieke ingrediënten en uitleg over keurmerken (o.a. Eve vegan, 1% for the Planet, etc) komen aan bod. Op deze pagina plaatsen we gerelateerde berichten over duurzaamheid.

Afbeelding van annca via Pixabay 

Artikel Green Friday

Stichting Trees for All luidt dit jaar Green Friday in als tegenhanger van Black Friday. Hiermee wil de stichting een veel grotere beweging in gang zetten van consumenten en bedrijven die verantwoord willen consumeren en een bijdrage willen leveren aan een groene wereld. Met de Green Friday actie wil Trees for All Nederlanders bewust maken van de impact van de toenemende consumptie rondom Black Friday en een groen alternatief bieden.

Meer info over Green Friday
Artikel Zwervend Mondkapje

Sinds de uitbraak van het coronavirus worden gebruikte mondkapjes steeds vaker op straat gegooid. Met de mondkapjesplicht in aantocht vrezen Nederland Schoon en Plastic Soup Foundation dat het probleem van ‘zwerfkapjes’ alleen maar groter zal worden. Nederland Schoon lanceert dan ook de campagne #mondkapjegeenzwerfkapje.

Lees meer
Artikel Duurzaamheidsclaims

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft vuistregels opgesteld om 'greenwashing' te voorkomen. De consumentenwaakhond riep bedrijven al eerder op om misleidende duurzaamheidsclaims en -logo's in de ban te doen.

Lees meer
Artikel Keurmerk

Duurzame productie en verspreiding

Lijfblad wordt duurzaam vervaardigd en de folie die je om het magazine vindt. is 100% recyclebaar. Op pagina 5 in het magazine is onderin het FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council®) geplaatst. Dit keurmerk houdt in dat Lijfblad wordt gedrukt op papier waarvan het hout afkomstig is uit duurzaam beheerd bos en gecontroleerde bronnen.

Lees meer
Artikel App Microplastics

App om cosmetica te scannen op microplastics

De consument kan met de nieuwe app Beat the Microbead zelf producten testen op de aanwezigheid van meer dan 500 soorten microplastics. Want weet jij precies wat je op je huid en lippen smeert? En of je er ziek van kunt worden? Aan bepaalde verzorgingsproducten en make-up zijn minuscuul kleine plasticdeeltjes, nanoplastics of zelfs vloeibare plastics toegevoegd. Soms wordt dit gedaan om aan die producten bepaalde eigenschappen te geven.

Lees meer

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten