30 juli 2020

Duurzame productie en verspreiding

Lijfblad wordt duurzaam vervaardigd en de folie die je om het magazine vindt is 100% recyclebaar. Op pagina 5 in het magazine is onderin het FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council®) geplaatst. Dit keurmerk houdt in dat Lijfblad wordt gedrukt op papier waarvan het hout afkomstig is uit duurzaam beheerd bos en gecontroleerde bronnen.

Onze drukkerij beschikt over de belangrijkste Chain of Custody-systemen op dit gebied: PEFC™ en FSC®. Hiermee wordt de herkomst van het gebruikte hout getraceerd en gecontroleerd. Beide organisaties (PEFC™ en FSC®) vaardigen regels uit en elk jaar controleert een onafhankelijke certificeringsorganisatie of aan alle eisen van de controleketen is voldaan. 

Sealfolie

Vaak denken mensen dat het folie, wat om het magazine zit, van plastic is. Dit is echter geen plastic maar sealfolie op basis van suikerriet. Dit folie is gemaakt uit meer dan 80% hernieuwbare grondstoffen en is 100% recyclebaar. Je gooit het folie gewoon bij het plastic want het is namelijk recyclebaar via het Plastic Heroes inzamelsysteem voor plastic verpakkingen. Het is herkenbaar door de groene afbeeldingen op het seal. 

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten