5 december 2017

Health4you2.online wint met '100 dagen diabetes challenge' Sanofi Diabetes Innovatie Prijs

Health4you2.online is met haar ‘100 dagen diabetes challenge’ uitgeroepen tot de winnaar van de Diabetes Innovatie Prijs. De prijs waarmee Sonofi zorgverleners uitnodigt om hun ideeën over het verbeteren van de diabeteszorg te delen. Het winnende initiatief wordt jaarlijks beloond met een bedrag van €5.000.

‘100 dagen diabetes challenge’

De ‘100 dagen diabetes challenge’ is een leefstijlprogramma waarin cursisten meer leren over hun leven met diabetes en zelf de regie in handen krijgen. Door een gezonde leefstijl te implementeren, kan de medicatie verminderd en/of afgebouwd worden en neemt de kwaliteit van leven van de cursist toe.

Het programma biedt 100 dagen intensieve begeleiding aan mensen met diabetes en overgewicht. Het is een combinatie van 2 fysieke ontmoetingsdagen in groepsverband en intensieve online begeleiding bestaande uit webinars, opdrachten en beweegchallenges.

Het voordeel van het online karakter van de ‘100 dagen diabetes challenge’ is dat de patiënt zelf tijd ervoor in kan plannen. Zo is de patiënt niet langer afhankelijk van de vaste werktijden van de hulpverleners, maar krijgt hij/zij wel nog steeds dezelfde professionele, individuele aandacht en begeleiding.

Door het veelzijdige en moderne karakter van de ‘100 dagen diabetes challenge’ kwam dit concept als unanieme winnaar uit de bus bij juryleden Mirjam van de Weijer (bestuurslid EADV), Fred Storms (internist en diabetoloog) en Ciska Westerlaken (kinderarts en winnaar van de 1e editie van de Diabetes Innovatie Prijs).

Aanmelden nieuwe projecten

Ook volgend jaar is er weer de mogelijkheid om mee te dingen voor de Sonofi Diabetes Innovatie Prijs. Nieuwe projecten kunnen vanaf januari 2018 ingediend worden via www.diabetesinnovatieprijs.nl.

Foto: Uit handen van Peter de Vries Robles, Head Medical Diabetes & Cardiovasculair Benelux Sanofi en afgevaardigde Ciska Westerlaken van de jury, heeft Health4you2.online een cheque ter waarde van EUR 5.000,-- gekregen, te besteden aan dit winnende project.

Bron: Sanofi

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten