9 juni 2022

Het belang van insmeren met zonnebrandcrème

De zomer staat voor de deur en dat betekent: naar buiten! Op een heerlijk zonnige dag is het insmeren van (onszelf en) onze kinderen met zonnebrandcrème ontzettend belangrijk.

Iedere twee uur dient dit te gebeuren maar slechts 12% van de Nederlanders zegt standaard iedere twee uur een smeermomentje in te lassen. Dit blijkt uit een onderzoek van NIVEA¹.
Het insmeren van kinderen is erg belangrijk omdat de kinderhuid een stuk dunner is dan die van een volwassene. Een kinderhuid is hierdoor extra kwetsbaar voor de zon. NIVEA SUN biedt verschillende producten, speciaal ontwikkeld voor de tere kinderhuid, die een kind de optimale bescherming geeft. 

Smeren kun je leren

Op een zonnige dag is het belangrijk de huid iedere twee uur opnieuw in te smeren met zonnebrandcrème. Uit onderzoek van NIVEA naar de smeergewoontes van Nederlanders¹, blijkt dat nog niet iedereen (40% van de ondervraagden) zich iedere twee uur opnieuw insmeert. Het insmeren van kinderen lijkt beter te gaan: 90% smeert kinderen tijdens een zomerse stranddag iedere twee uur of vaker in. Op een zonnige schooldag blijkt dit lastiger: daar geldt dit voor slechts 48%. De belangrijkste reden? Het wordt vergeten. Toch wordt aangeraden om minimaal iedere twee uur (én altijd na het zwemmen) jezelf en je kind opnieuw in te smeren. De meeste mensen brengen zonnebrandcrème namelijk niet dik genoeg aan of vergeten wel eens een plekje. Door transpiratie, een verkoelende plons, de wrijving van kleding en afdrogen vermindert de bescherming van zonnebrandcrème. 

Veilig met een baby in de zon

Een babyhuid is erg kwetsbaar en wordt er aangeraden om een kindje het eerste jaar uit de zon te houden. Dit betekent niet dat je het smeren tijdens een zomerse wandeling achterwege hoeft te laten. Zelfs indirecte zonnestralen kunnen de tere babyhuid beschadigen. Het is daarom belangrijk om een zonnebrandcrème te gebruiken die de baby beschermt tegen schadelijke uv-straling. NIVEA SUN Babies & Kids Sensitive Protect lijn is speciaal ontwikkeld voor baby’s en kinderen vanaf zes maanden. De ongeparfumeerde en zachte formule met biologische kamille heeft een verzorgend effect op de huid. Met SPF 50 biedt het de optimale zonbescherming. De extra zachte formule is door kinderartsen goedgekeurd op het gebied van huidvriendelijkheid en geschikt voor de (eczeem) gevoelige huid.

Zonbescherming voor actieve kinderen

Een laagje zonnebrandcrème moet veel trotseren tijdens spelen met water, rennen, zwemmen of lekker kliederen met zand. De producten uit de NIVEA SUN KIDS Protect & Hydrate lijn met SPF 50+ is geschikt voor actieve kinderen. De hydraterende formule met biologische amandelolie en glycerine beschermt de huid tegen uitdroging en is extra waterbestendig², ideaal voor op het strand, tijdens het buitenspelen of sporten.


Tip: Blijft (iedere twee uur) insmeren van kinderen een uitdaging? Maak er een spelletje van! Zet kleine stipjes zonnebrandcrème op het lichaam en laat een kind alle stipjes met elkaar verbinden. Gegarandeerd succes.

¹ Het onderzoek is uitgevoerd door FactSnapp in opdracht van Beiersdorf onder 800 Nederlanders
² Vergeleken met gewone waterbestendige zonnebrandcrème
Beeld en tekst van HPB, voor Beiersdorf

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten