6 augustus 2020

Hoofdluiscontrole

Tijdens de zomervakantie krijgen veel kinderen te maken met hoofdluis. Hoofdluizen kunnen meerdere uren onder water overleven en houden ze zich stevig genoeg vast om niet los te laten. Na de vakantieperiode kunnen kinderen met hoofdluis naar school komen en verspreidt hoofdluis zich snel in de klas.

Artikel Hoofdluis

De scholen in Noord-Nederland beginnen vanaf week 34 weer. Doordat kinderen weer volop in elkaars aanwezigheid zijn, neemt de kans op hoofdluisbesmetting flink toe. Voor de zomervakanties vonden er, vanwege de coronamaatregelen, geen hoofdluiscontroles plaats. Belangrijk is dan ook om ouders in de winkel te attenderen om extra alert te zijn en zelf hun kinderen te blijven controleren. Voorkomen is beter, niemand zit te wachten op die vervelende kriebelbeestjes!

Voorkomen

Het hebben van hoofdluis kan moeilijk worden voorkomen. Immuniteit tegen hoofdluis bestaat niet. Er kan voortdurend een besmetting plaats vinden. Direct haar-op-haar contact vermijden kan wel goed helpen.

Feiten en fabels

In het artikel Back to school in het online magazine lees je feiten en fabels die je kunt gebruiken in je adviesgesprek om consumenten bewust te maken van het nut van een wekelijkse controle bij kinderen en zichzelf.

Lijfblad editie 4

Op pagina 15 van editie 4 (verschijning 4 september) geven we in het artikel 'Actief adviseren over hoofdluis' tips voor goed controleren om besmetting voor te zijn en verdere verspreiding tegen te gaan. Daarnaast geven we handige tips wat te doen als er hoofdluis is ontdekt.

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten