14 januari 2020

Keurmerk voor CBD-producten

In bijna elke drogisterij en reformwinkel liggen allerlei producten waar CBD in verwerkt is: van voedingssupplementen, zoals CBD-olie en capsules, tot cosmetica. De jongste data melden dat er alleen al in Europa tussen de 40 en 45 miljoen dagelijkse gebruikers van CBD-producten zijn.

Een groot aantal producenten brengt deze producten op de markt. Het gaat daarbij om bekende leveranciers met vertrouwde producten, maar er zijn ook veel nieuwe spelers op de markt. Soms zijn er nog onnodige onzekerheden over de kwaliteit van CBD-producten. Voor het Cannabinoïden Adviesbureau Nederland (CAN) aanleiding om een keurmerk te ontwikkelen.

Richtlijnen

Het CAN Keurmerk garandeert dat de kwaliteit van het eindproduct voldoet aan de industriestandaard, gebaseerd op EU-richtlijnen voor voedingssupplementen en dat het volledig traceerbaar is tot aan het zaad. De data van elk product worden voor de consument inzichtelijk gemaakt via een aparte website.

Kwaliteit

Het CAN meldt dat een aantal producenten en verkopers van CBD-producten het keurmerk al heeft aangevraagd. Ook vanuit Europa komen de eerste positieve reacties binnen bij het adviesbureau. Met het keurmerk, een kwaliteitsborging van CBD-producten, wil het CAN aan consumenten, overheid en zorgverleners laten zien dat CBD-producten van goede en betrouwbare kwaliteit kunnen zijn.

bron: beautyspot.nl

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten