6 december 2021

Knipoog naar kerst

Mensen streven tijdens de feestdagen naar een perfect plaatje en halen hiervoor alles uit de kast: een feestelijke outfit, stijlvolle make-up, een chique kapsel, mooie cadeautjes en een huis dat tot in de puntjes verzorgd is. Dit brengt echter wel een flink kostenplaatje met zich mee… Of toch niet?

Kruidvat laat in haar kerstcommercial zien dat de mooiste dagen van het jaar niet duur hoeven te zijn. Zo slaagt de hoofdpersoon van de campagne, single moeder Lies, er met de hulp van Kruidvat in om zichzelf en haar kinderen de perfecte kerstlook te geven. Voor een Kruidvat prijsje. En ze blijft, ondanks alle drukte, chaos en een irritante ex, de ideale gastvrouw van het kerstfeest. Sterker nog, met het geld dat ze bij Kruidvat heeft bespaard, bezorgt ze haar ex letterlijk een ‘Merry Christmas’. Kruidvat gaat hiermee niet voor het ideale kerstplaatje, maar laat, met een Kruidvat-knipoog, de échte kerst zien. 

Geromantiseerd

In veel reclames rondom de feestdagen wordt kerst geromantiseerd. Hoe mooi de dagen ook zijn, een échte kerst brengt de nodige stress en drukte met zich mee. Dit zien we terug in de nieuwe Kruidvat kerstcommercial. Tijdens de stressvolle en chaotische kerst van Lies schuiven haar ouders en ex aan bij het kerstdiner en ligt de zware taak van gastvrouw op Lies’ schouders. Als ze het voor elkaar heeft om alle inkopen te doen, het huis te versieren en ook nog de kinderen op hun kerstbest te kleden, blijkt dat ze geen hulp hoeft te verwachten van haar ex. Als een ware heldin weet Lies haar kerstglimlach vast te houden en voor iedereen een gezellige avond te organiseren. Na het diner kan Lies eindelijk in haar onesie op de bank ploffen. Rust! Totdat de bel gaat en er onverwacht een kerstkoor langskomt. Ze weet er gelukkig wel raad mee en regelt een verrassing voor haar ex op de late avond…

Brenda Smith, Directeur Marketing & Customer Experience bij Kruidvat licht toe: “Lies laat in onze commercial zien hoe je met een beetje hulp van Kruidvat en een flinke dosis positieve energie, kunt zorgen dat je er deze kerst een mooi feest van kunt maken. Bij Kruidvat willen we situaties laten zien die voor iedereen herkenbaar zijn, en dat zie je in de commercial terug."

Credits: deze nieuwe campagne van Kruidvat is ontwikkeld in samenwerking met DDB Unlimited en Eigen Fabrikaat

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten