14 oktober 2021

Kruidvat en Etos het vaakst 'retailbuur'

Kruidvat en Etos zijn, naast de Hema, de meest voorkomende buren in de Nederlandse retailsector. Dit is gebleken uit onderzoek van RetailSonar, expert in locatiestrategie, waarin de onderlinge afstand van de 150 grootste retailers in kaart werd gebracht. Ook modewinkels, opticiens, parfumeriezaken, drogisterijen en banken vind je in de Nederlandse winkelstraat opvallend vaak vlak bij elkaar.

Perfecte buren zijn collega-retailers die hetzelfde type klant aantrekken en een winkellocatie op die manier al snel 20 extra omzet op kunnen leveren. RetailSonar bracht de onderlinge afstand tussen de in totaal 19.633 winkels van de top 150 grootste Nederlandse retailers in kaart.

Kruidvat vaakst voorkomende buur, ook Hema en Etos vaak dichtbij

De analyse bevestigt dat Kruidvat voor veel retailers een onmisbare publiekstrekker is: 10.236 keer is Kruidvat binnen 250 meter van de top 150 grootste retailers gevestigd.

Hema (8.553 keer buren) en Etos (7.358) zijn Nederlands’ nummer 2 en 3 vaakst voorkomende buren. Niet lang daarna volgen Blokker (7.120), Pearle (7.027) en Zeeman (6.999).

Parfumerie: 84% Douglas-winkels vlakbij Ici Paris XL

Ook winkels in parfumerie, persoonlijke verzorging en drogisterij vinden we vaak op korte afstand van elkaar. De meest voorkomende combinatie in deze sector is Douglas & Ici Paris XL: 84% van de Douglas-winkels heeft Ici Paris XL als buur.

Het gehele artikel met bijbehorende visuals lees je terug op: https://www.marketingtribune.n...

Bron: Marketing Tribune

Fotocredit: Phone photo created by mego-studio (freepik.com)

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten