19 december 2022

Lancering duurzaamheidsinitiatief

Cosmetics Europe, de Europese vereniging van cosmeticafabrikanten, heeft ‘Commit for Our Planet' gelanceerd, een duurzaamheids-initiatief gericht op de gehele Europese cosmetica-industrie. Het doel: de krachten bundelen om de ecologische voetafdruk van de cosmetica-industrie in Europa te verkleinen.

De Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) steunt dit initiatief in Nederland als partner, samen met deelnemende pioniersbedrijven. Naast de NCV zetten ook haar leden zich in voor duurzaamheid. Bedrijven die zich bij dit initiatief hebben aangesloten zijn: Unilever, Beiersdorf, Henkel, L’Oréal, Coty, Colgate Palmolive, LVMH en ook het Nederlandse bedrijf Keune Haircosmetics. Dit laatst genoemde bedrijf gaf tijdens de lancering als pionier een presentatie. 

Duurzaamheidsmaatregelen

Veel cosmeticafabrikanten zijn al zeer actief met hun eigen duurzaamheidsmaatregelen. Met ’Commit for Our Planet’ moedigt Cosmetics Europe alle cosmeticafabrikanten aan om deel te nemen aan het vrijwillige initiatief.

"Hoewel veel bedrijven in de cosmetica- en persoonlijke verzorgingssector op eigen kracht al aanzienlijke vooruitgang boeken op milieugebied, wil ‘Commit for Our Planet’ de lat voor duurzaamheid in de hele sector nog hoger leggen, door gezamenlijk de inspanningen op te voeren en te versterken", aldus John Chave, directeur-generaal van Cosmetics Europe. Met dit initiatief moedigt Cosmetics Europe alle cosmeticafabrikanten aan om zich in te zetten voor onze planeet en zo hun engagement te bundelen. Of het nu een groot, middelgroot of klein bedrijf is – ‘Commit for Our Planet’ is een duurzaamheidsinitiatief voor alle bedrijven in de cosmetica-industrie. 

Drie hoofdthema's

Het initiatief is gericht op drie hoofdthema's: klimaat, verpakking en natuur. Deze thema’s staan centraal in de activiteiten van cosmeticabedrijven. Zo kan de industrie de meeste vooruitgang boeken bij het optimaliseren van duurzame productie. In de toekomst zal Cosmetics Europe zijn duurzaamheidscommitments voortdurend herzien en versterken om tegemoet te komen aan de veranderende maatschappelijke eisen en planetaire behoeften.

Bron: Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV)

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten