2 maart 2021

Minder make-up aangeschaft

De verkoop van make-up kelderde in 2020 met 11,5 procent, terwijl er 28 procent meer gezichts- en huidverzorging werd verkocht. Dat blijkt uit data van supermarkten en drogisterijen, verzameld door het onderzoeksinstituut IRI Nederland.

Het lijkt dat we het minder belangrijk vinden om ons op te maken nu we meer thuiszitten en thuiswerken door de lockdown. De make-upverkoop liep het afgelopen jaar sterk terug. Nederlanders kochten over heel 2020 voor 224 miljoen euro aan lipstick en mascara, wat 11,5 procent minder is dan een jaar eerder.

De make-upketen ICI PARIS XL denkt dat dat deels komt omdat we, als we dan toch eens buiten komen, overwegend mondkapjes moeten dragen. Daardoor is een groot deel van het gezicht niet te zien en heeft het dus geen zin om daar een laagje op te smeren, is de redenering.

Stijging producten huidverzorging

Wel worden er vaker producten voor huidverzorging gekocht. De verkoop van gezichtsverzorging ging 4,1 procent vooruit en Nederlanders kochten 24,7 procent meer andere lichaamsverzorging. In totaal gaven we daar 382,5 miljoen euro aan uit.

Die laatste categorie geeft echter een ietwat vertekend beeld door de flinke opmars van handzeep tijdens de coronacrisis, meldt het IRI. Maar dat neemt niet weg dat ook producten als huidcrème en shampoo het goed doen.

Bron: NU.nl

foto: door Free Creative Stuff via Pexels


Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten