7 mei 2018

Make up tips voor de rijpere huid

‘Het make-uppen’ van de rijpere huid is nét ietsje anders dan het opmaken van een jonge huid. Daar waar de jonge huid “alles” nog kan hebben, heeft de rijpere huid net iets méér nodig van de basis hulp-producten én met mate make-up! Want hoe meer we aanbrengen op een rijpere huid hoe meer we alles accentueren,... En dat wil je niet; je wilt dat je huid er jonger uitziet en dat de rimpels (iets) minder opvallen, toch?

Als make-up op een verkeerde manier word aangebracht, dan kan het wel eens de verkeerde dingen gaan accentueren in plaats van camoufleren. Mirané Sleegers - beauty advisor bij ICI Paris XL Helmond - geeft een aantal do’s en don’ts waar rekening mee gehouden kan worden. Maar ook geeft ze een aantal make-uptrucjes die ervoor kunnen zorgen dat men er vijf of zelfs tien jaar jonger uitziet. 

Stap 1

Hét uitgangspunt voor een goede huid is en blijft natuurlijk een goede huidverzorging. Een goede vochtinbrengende en voedende crème helpt om de huid jong te houden. Rimpels kunnen helaas niet voorkomen worden, maar het natuurlijke verouderingsproces met een goede huidverzorging en de correcte ondersteuning kan wel vertraagd worden. Op een mooie verzorgde huid komt de make-up veel beter/mooier tot zijn recht. 

Gebruik een primer 

De primer wordt na de verzorging en voor de foundation aangebracht. De primer op zich geeft de huid al een jonger aanzien. Dat komt door de siliconen die in het product aanwezig zijn. Ze leggen als het ware een laagje over de huid, als een tweede huid. Hierdoor dringt de primer in de rimpels en niet in de make-up.

Het gebruik van een primer heeft verschillende voordelen:
  • de huid ziet er gladder en egaler uit;
  • het laagje dat de primer over de huid legt, gaat uitdroging van de huid tegen;
  • een foundation kan veel gemakkelijker aangebracht worden;
  • primers bevatten lichtreflecterende deeltjes waardoor het licht dat op de huid valt zo wordt weerkaatst en hierdoor lijkt de huid jonger en gladder;
  • door het gebruik van een primer is minder product (foundation) nodig, en dit is heel belangrijk, want voor de rijpe huid geldt: ‘Hoe minder make-up, hoe beter!’

Gebruik de juiste foundation

Dé basisregel voor het opmaken van de rijpe huid: gebruik zo min mogelijk foundation, zo min mogelijk camouflageproduct, zo min mogelijk poeder. Less is more! Alles kan zich alleen maar vastzetten in de rimpels en zo extra opvallen. De rijpe huid is (gewoonlijk) droger dan een jonge huid. Hierdoor is de huid vaak ook gevoeliger en kan deze er doffer of valer uitzien. Hydraterende crèmes en primers schieten hier al wel te hulp maar ook de foundation kan op dit gebied veel voor de huid én het uiterlijk doen.
Gebruik voor een rijpere huid liever een vloeibare foundation. Zorg er wel voor dat deze foundation voor het huidtype geschikt is. 

Breng highlights aan

Voor iets extra's kunnen highlights aangebracht worden. Hiermee creëer je lichtpunten in het gelaat. Highlights leggen een mooie glans over de huid en door met licht en schaduw te spelen, kunnen de volumes in het gezicht als het ware ‘veranderen’. Liever het gelaat ‘liften’? Breng de highlight dan aan in de zone die vanaf het jukbeen langs de buitenste ooghoek richting de slaap loopt. Door deze zone te verlichten, wordt een instant lifting effect gecreëerd. De jukbeenderen en ogen lijken hoger.

Verzorg je wenkbrauwen

De manier waarop wenkbrauwen worden verzorgd en opgemaakt, maken een groot verschil. Het kan iemand jaren jonger (of net ouder!) maken.

Wees voorzichtig met oog make up

Rimpels en lijntjes rond de ogen? Adviseer dan vooral géén glanzende oogschaduw. Crèmeachtige producten voor het oog zijn alleen geschikt als ze direct opdrogen maar niet als ze crèmeachtig blijven (ze vullen dan lijntjes, rimpeltjes en gaan in de vouw van het ooglid zitten).
Adviseer bij voorkeur lichte kleuren om de ogen mee op te maken. Natuurlijk bestaan er uitzonderingen en zijn er vrouwen die ook zwart of donkerbruin heel goed kunnen hebben, maar de hoofdregel is: lichte kleuren! Mascara voor de bovenste wimpers is volgens mij voor iedere vrouw een must.


Gebruik de juiste lipverzorging

Net zoals de huid, moeten ook de lippen worden ‘klaargemaakt’ met een primer. Deze primer maakt het aanbrengen van de lippenstift gemakkelijker, zorgt ervoor dat het product langer blijft zitten, vult eventuele groefjes op en voorkomt uitlopen. Voor de ‘jonge oudere’ vrouw adviseer ik een crèmeachtige lipstick of gloss te gebruiken in lichte, frisse kleuren. Matte texturen mogen worden vermeden. Crèmeachtige texturen en gloss reflecteren het licht en geven de lippen daardoor weer meer volume (dat helaas in de loop van de jaren afneemt).
Let op met metallic kleuren, deze maken ouder. Felle kleuren ‘kunnen’ heel mooi zijn, maar dat hangt van het huidtype af. 

Mijn belangrijkste tip; draag vooral waar je je prettig bij voelt!


BE (YOU) TIFUL!💋


Credit foto vrouw: Thomas Hafeneth on Unsplash

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten