30 april 2020

Michelle is Beste Zelfzorgadviseur 2020

Drogist Michelle van Dongen van Etos Oosterhout is de Beste Zelfzorgadviseur 2020. Een jaar lang mag zij deze prestigieuze titel dragen. Andere finalisten waren Roel Boumans van Kruidvat, Susanne Heijmans van DA en Melanie Jacobs van Trekpleister.

Wegens de coronacrisis vond de uitreiking op 30 april online plaats. Ruud Coolen van Brakel van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik maakte in een video bekend wie de winnaar is. 

Kennis en adviesvaardigheden

Ruim 200 gediplomeerde (assistent)drogisten hebben zich opgegeven voor de editie van 2020. Zij maakten online toetsen om de kennis en adviesvaardigheden te testen. In de tweede ronde bezocht een mystery shopper de (assistent)drogisten met de beste resultaten uit de toetsen. In de laatste ronde verschenen de vier beste kandidaten voor een vakjury en werden aan de tand gevoeld over advieskeuze, beroepshouding en motivatie. Het complete plaatje bepaalde de uiteindelijke winnaar: Michelle van Dongen. Zij behaalde met name tijdens de jurygesprekken een hoge score; ruim 100 punten meer dan de andere kandidaten. De jury oordeelde als volgt:

Michelle vindt het stellen van de WASA vragen erg belangrijk. Zij geeft op een bedachtzame wijze advies. Overweegt de risico’s en luistert naar de klant. Michelle sprong er tijdens het jurygesprek enorm uit, door een juiste beroepshouding, goede kennis en sterke communicatie eigenschappen. Zij is goed op de hoogte van de eventuele risicowaarschuwingen. Michelle heeft een mooie score van in totaal 96,1 punten en is daarmee de winnaar van de verkiezing Beste Zelfzorgadviseur 2020!

Michelle ontvangt een hoofdprijs t.w.v. € 500,- namens Capabel Pro. Ook de andere finalisten ontvangen een cadeaucheque t.w.v. € 100,-, gesponsord door Stichting Pharmacon, het exameninstituut voor drogisterij-opleidingen.

Michelle was aangenaam verrast met haar titel: “Ik dacht dat ik alleen naar de online uitreiking zou kijken maar al snel stonden twee collega’s aan de deur met bloemen, taart, de award en een mooie cheque. Ik had wel een goed gevoel over de juryge-sprekken omdat ik vooral de nadruk op het doorvragen bij de advisering had gelegd. Maar ik had niet verwacht dat ik uiteindelijk de winnaar zou worden. Ik heb erg veel zin in om de titel Beste Zelfzorgadviseur dit jaar uit te dragen en wil iedereen graag bedanken.”

Lijfblad feliciteert Michelle met het behalen van deze mooie titel en feliciteert ook de andere finalisten Roel, Susanne en Melanie. Goed gedaan!

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten