13 februari 2018

Nieuw! Natuurlijke zonverzorging die gezien mag worden

Dat we onszelf voldoende moeten beschermen tegen de zon, weet intussen iedereen. En dat is maar goed ook, want het aantal gevallen van huidkanker is sinds 2007 met 78% gestegen. Vanaf deze zomer bescherm je jezelf ook tegen de zon met de 100% natuurlijke zonbescherming van Weleda. Er zijn vijf nieuwe zonverzorgingsproducten: twee voor baby’s en kids én voor volwassenen met een gevoelige huid, twee voor het hele gezin en een after sun.

Waarom kiezen voor Weleda-zonverzorging?

  • Beschermt direct
  • Met minerale filters zonder nanodeeltjes
  • Veilig voor mens en natuur
  • Veroorzaakt geen allergische reacties
  • Voor het hele gezin en voor de gevoelige huid

Artikel-Weledazon-V2

Zonnefilters

Producten voor zonbescherming maken gebruik van chemische of minerale filters. Chemische filters worden opgenomen door de huid en absorberen uv-straling. Deze filters geven een grotere kans op huidirritaties of allergie dan een mineraal filter.

Minerale filters

Minerale filters zijn eigenlijk een wit poeder en bestaan uit minuscuul kleine deeltjes. Omdat deze filters op de huid blijven liggen, geven ze daar – afhankelijk van de grootte van de deeltjes – een witte glans op de huid. Om esthetische redenen worden de deeltjes vaak zo klein gemaakt dat ze minder zichtbaar zijn op de huid. Als de deeltjes kleiner worden dan 1 miljoenste mm dan heten het ‘nanodeeltjes’. Deze hele kleine deeltjes kunnen in de huid dringen en daar mogelijk schadelijk zijn. De minerale filters kunnen dus weer worden onderverdeeld in twee categorieën: nano - mét minuscule deeltjes - en non-nano - zonder minuscule deeltjes.

Smeeradvies

Omdat in de zonverzorgingsproducten van Weleda geen gebruik wordt gemaakt van chemische filters, of nano-uv-filters, is deze zonbescherming enigszins zichtbaar na het aanbrengen. Ons smeeradvies is om kleine kloddertjes aan te brengen op de delen van het lichaam die je wilt insmeren en deze vervolgens steeds goed uit te smeren. 

(Advertentie)

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten