21 januari 2019

Nieuwe Kruidvat-winkel in Frankrijk

Vorige maand heeft Kruidvat zijn eerste winkelopening in Frankrijk in twee jaar tijd gevierd. De vijfde Franse drogisterij is geopend in Lille, in Rue de Béthune. Dit is één van de belangrijkste winkelstraten van Lille. De Nederlandse retailer had hier al een vestiging.

Kruidvat heeft in de winkel beschikking over bijna driehonderd vierkante meter.

Voor de Franse markt is Kruidvat zijn formule nog aan het optimaliseren. Een woordvoerder laat weten: “De verschillende winkels geven onder meer door hun ligging veel inzicht over waar en hoe wij in Frankrijk klanten het beste kunnen aanspreken.”

In de nieuwe vestiging is relatief veel aandacht voor het beautyassortiment, terwijl in de eerste winkels eigen merkproducten en branchevreemde producten een belangrijke rol spelen. De focus ligt nu met name ‘op een verdere optimalisatie van het assortiment en het vergroten van het onderscheidend vermogen van de bestaande winkels’, stelt de woordvoerder. “Uiteraard zijn we daarnaast altijd geïnteresseerd in goede locaties.”

Concrete plannen om ook winkels in Spanje te openen, zijn er volgens haar niet. Afgelopen zomer werd in de badplaats Palamós een tijdelijke winkel geopend, maar die was gericht op Nederlandse vakantiegangers.


(Bron: Retailtrends)

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten