29 juni 2021

Nieuwe site over voeding en kinderkanker

Over gezonde voeding bestaan meer fabels dan feiten. En dat geldt al helemaal voor de betekenis van voeding voor, tijdens en na behandelingen voor kinderen met kanker. Daarom hebben het Prinses Máxima Centrum en het Wereld Kanker Onderzoek Fonds een nieuwe site gemaakt met feiten die worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek en de praktijkervaring van experts.

De nieuwe site bevat feiten, die worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring van experts. De Vereniging Kinderkanker Nederland heeft hieraan bijgedragen met waardevolle feedback van ouders.

Op de website lezen ouders en verzorgers antwoord op vragen zoals:

  • “Mag mijn kind met kanker nog suiker eten?”
  • "Mag mijn kind vlees eten tijdens de behandeling van kanker?"
  • "Welke voeding heeft mijn kind met kanker nodig?"
  • “Kan ik de weerstand van mijn kind met kanker verbeteren?”
  • "Moet mijn kind een voedingssupplement slikken tijdens de behandeling van kanker?"

Daarnaast zijn er ook voedingstips beschikbaar voor het omgaan met veelvoorkomende klachten zoals, misselijkheid, diarree en een verminderde eetlust.

Zelf vragen stellen over voeding bij kinderkanker

Ouders en verzorgers kunnen hun vragen over voeding en kinderkanker stellen via voeding@prinsesmaximacentrum.nl. De voorlichting is uitsluitend bedoeld als algemene informatie over voeding bij kinderkanker. Voor persoonlijk advies moet een kinderdiëtist gespecialiseerd in oncologie worden geraadpleegd.

Bron: Prinses Máxima Centrum

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten