26 februari 2018

Onderzoek naar invloed op roosters

Van vandaag tot en met 23 maart is een vragenlijst beschikbaar voor alle medewerkers in de drogisterijbranche. Met deze vragenlijst wordt antwoord gezocht op de vraag hoeveel invloed medewerkers ervaren op het roosterproces. Aanleiding hiervoor zijn afspraken in de lopende CAO Drogisterijbranche dat een onderzoek zal worden gedaan naar de zeggenschap van medewerkers over roosters en werktijden.

Medewerkers worden uitgenodigd aan dit onderzoek deel te nemen, door de vragenlijst in te vullen. Hierdoor laten zij weten hoeveel invloed zij als medewerkers ervaren op hun rooster. Om zoveel mogelijk te leren van het onderzoek, is het van belang dat zoveel mogelijk medewerkers de enquĂȘte invullen. Alleen zo wordt een zo compleet mogelijk beeld van de ervaringen van de medewerkers verkregen. 

Artikel-Posterzeggenschap

Ook aan ondernemers de vraag of zij hun team willen informeren over dit onderzoek en de medewerkers stimuleren de vragenlijst in te vullen. Desgewenst is de poster op de afbeelding op te vragen via de mail; deze kan men dan uitprinten en ophangen bij de koffietafel.

De vragenlijst kun je hier downloaden.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk bureau, Syntro, in opdracht van de CAO-partijen:

  • KNDB - die de zelfstandige drogisterijen vertegenwoordigd (o.a. DA, DIO, Gezond & Wel, Erica Kruiderijen en Etos franchise)
  • VDF die AS Watson en Etos BV vertegenwoordigd 
  • CNV Vakmensen

Vertrouwelijkheid

De vragenlijst staat op een externe website. De resultaten worden door adviesbureau Syntro verwerkt. Dit garandeert dat de antwoorden niet bij de werkgever belanden. Er wordt veel waarde gehecht aan privacy en Syntro zal zorgvuldig en vertrouwelijk met de antwoorden uit de vragenlijst omgaan. Daarnaast worden de gegevens anoniem opgeslagen en zijn de antwoorden niet naar een individu herleidbaar. 

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten