2 augustus 2022

Op vakantie zonder darmklachten

Tijdens de zomervakantie zit je niet op problemen als buikkramp, buikloop of verstopping te wachten. Helaas komen ze vaker voor dan je zou denken. Met Biotona Superfibres pak je deze problemen eenvoudig en op natuurlijke wijze aan.

Darmen op reis

Op reis heb je meer kans op verstopping, doordat je bijvoorbeeld langdurig in de auto of het vliegtuig zit of omdat je te weinig water drinkt. Ook tijdverschil is een belangrijke oorzaak. Ben je eenmaal op de plaats van bestemming, dan kunnen je darmen gevoelig reageren op vermoeidheid en stress waardoor je kramp krijgt. Ook het eten bevat andere ingrediënten en is vaak vetter dan thuis waardoor je darmen kunnen gaan protesteren. In sommige landen moet je oppassen dat je geen verontreinigd voedsel eet als gevolg van minder hygiëne en vervuild water. Dan zijn je darmen helemaal aan de beurt en kun je fikse buikloop krijgen.

Superfibres to the rescue!

Voedingsvezels zijn een grote variatie aan stoffen die afkomstig zijn uit de celwanden van plantaardige voeding. Wat ze gemeenschappelijk hebben? Ze verteren niet in het spijsverteringskanaal, maar ze zorgen voor een gezonde darmflora en een goede stoelgang.

Twee soorten vezels

Vezels kun je in twee groepen verdelen:

• Onoplosbare vezels, die water opnemen en je een verzadigd gevoel geven. Eenmaal in de darmen zorgen ze ervoor dat je darmen geprikkeld worden en zo optimaal kunnen werken. Deze vezels vind je in appels, kool, granen, erwten en bonen.

• Oplosbare vezels dienen als voeding voor de darmbacteriën en zorgen voor een gezonde darmflora. Deze vezels vind je in aardappels, bonen, bananen, uien, prei, haver en gerst.

Biotona Superfibres

Biotona Superfibres bestaat grotendeels uit oplosbare voedingsvezels uit de gom van de Acacia senegalboom. Daarnaast bevat het poeder onoplosbare vezels uit kokosbloem, olijf en hennepzaad. Ook bevat de mix gedroogde vruchtenpulp van de Afrikaanse baobabboom, met oplosbare én onoplosbare voedingsvezels, vitaminen, mineralen en talrijke fytonutriënten.

Gebruik

Neem twee weken voor en gedurende de vakantie dagelijks twee eetlepels Biotona Superfibres. Deze kun je simpelweg toevoegen aan water, sap of yoghurt. Hiermee kun je vervelende darmklachten helpen voorkomen. 

Bron: MVPR

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten