1 september 2021

Pink Program 2021

Als pionier in de wimper- en wenkbrauw categorie zet RevitaLash Cosmetics hun voortdurende steun en toewijding aan borstkankerbewustzijn voort met het jaarlijkse Pink Program. De campagne loopt van 1 september tot en met 31 oktober 2021.

Voor elke RevitaLash® Advanced (3.5ml/2.0ml) en RevitaBrow® Advanced (3.0ml) gekocht tijdens de campagneperiode, zal RevitaLash Cosmetics $2 doneren aan goede doelen voor borstkanker over de hele wereld, tot een maximum van $140.000.

Michael Brinkenhoff, oprichter en CEO, blijft de erfenis en nagedachtenis van zijn vrouw, Gayle Brinkenhoff, voortzetten. Bij Gayle werd op 32-jarige leeftijd uitgezaaide borstkanker gediagnosticeerd. Ter ere van Gayle, wijdt RevitaLash Cosmetics voortdurende ondersteuning toe aan borstkankeronderzoek en voorlichting, het hele jaar door.

"We zijn trots op onze inzet om niet alleen liefdadigheidsinstellingen voor borstkanker te steunen, maar ook onderzoek en educatie rondom de oorzaak van deze ziekte," aldus RevitaLash Cosmetics President & Global CMO, Lori Jacobus. "Als bestaansrecht en leidende missie van onze organisatie, zijn we blij om onze inspanningen uit te breiden, en samen met onze wereldwijde partners, een impact en een verschil te maken in de hoop om diegenen te helpen die getroffen zijn door en lijden aan borstkanker."

Pink Program RevitaLash Nederland – België

Ultra Cosmetics, leverancier van RevitaLash in Nederland en België, omarmt deze campagne voor in hun eigen markt. Voor de donatie, gebaseerd op het aantal verkochte producten in Nederland en België, is er voor de tweede keer op rij gekozen voor het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis. De bijdrage wordt geleverd aan een interessant onderzoek met betrekking op Triple Negatieve Borstkanker (TNBC). In de afgelopen jaren is, mede dankzij diverse onderzoeken, duidelijk geworden dat patiënten met triple negatieve borstkanker (TNBC) - waarbij er veel immuuncellen in en rondom de kankercellen zitten - een veel betere prognose hebben dan TNBC patiënten waarbij geen immuuncellen betrokken zijn. In dit project wordt er gekeken naar welke immuuncellen de kankercellen zo goed onder controle kunnen houden. Dit wordt onderzocht bij jonge vrouwen (<40 jaar) waar veel immuuncellen aanwezig zijn in de tumor en die nooit chemotherapie hebben gehad. Waarbij een deel van de vrouwen jaren later nog steeds ziektevrij is en waar een deel van de vrouwen toch de ziekte terug heeft gekregen. Hierdoor leren we welke eigenschapen van het immuunsysteem cruciaal zijn om jonge vrouwen te beschermen tegen terugkeer van de borstkanker. Dit zal bijdragen aan de ontwikkelingen van nieuwe vormen van immunotherapie en tevens helpen om overbehandeling met chemotherapie te voorkomen.

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten