Biologisch koken met een klein budget: koffie-karameltaart
Dit heb je nodig: springvorm 20 cm; bakpapier
Voor de bodem: 100 gram havervlokken; 50 gram walnoten raw; 160 gram rozijnen; 1 à 2 eetlepels kokosolie, gesmolten; 2 eetlepels cacao raw
Voor de karamel: 200 gram Medjoul-dadels, ontpit; 75 ml koude, sterke koffie
Voor de topping: 400 gram kokosroom, zet 24 uur van tevoren in de koelkast, niet schudden! cacaonibs of raw chocoladesnippers, van 72 procent cacao
Tip: vervang de koffie in de karamel door 75 ml water en twee eetlepels smeuïge notenpasta voor een andere smaak.
Cacao is gemaakt van de cacaoboon. Cacao zit vol gezonde stofjes, waaronder antioxidanten die je beschermen tegen vrije radicalen en magnesium dat je energiestofwisseling bevordert. De beste soort is rauwe, onbewerkte cacao zonder toevoegingen, heerlijk om te verwerken in desserts of in een smoothie.
Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten