10 januari 2023

Supplement van het Jaar 2023

Voor het zevende jaar op rij kunnen geïnteresseerden weer deelnemen via www.supplementvanhetjaar.nl en aangeven welke vitamine, mineraal, kruid of ander voedingssupplement hun favoriet is en waarom zij dit voedingssupplement gebruiken. Op 16 februari 2023 wordt het Supplement van het Jaar 2023 bekendgemaakt.

Met de Supplement van het Jaar verkiezing vraagt het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) aandacht voor het nut van voedingssupplementen en de gezondheidswinst die er te behalen is met extra vitamines, mineralen, kruiden en andere voedingsstoffen.

Waarom voedingssupplementen

De afgelopen jaren is er meer dan ooit tevoren aandacht geweest voor onze weerstand en ons immuunsysteem en de rol van voedingsstoffen en voedingssupplementen hierin. Voedingssupplementen bevatten voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid en het goed functioneren van het lichaam. Veel Nederlanders gebruiken voedingssupplementen om verschillende redenen en hebben hier baat bij. Voor bepaalde groepen zoals kinderen, ouderen en vrouwen die zwanger willen worden of zijn, wordt suppletie aangeraden door de Gezondheidsraad. Ook gebruiken Nederlanders voedingssupplementen als ze mogelijk te weinig via voeding binnenkrijgen, zoals bij een vegetarisch of veganistisch dieet. Daarnaast worden supplementen gebruikt voor een specifiek gezondheidsdoel, zoals voor het immuunsysteem of voor de spieren.

In 2022 en 2021 koos het publiek voor vitamine D, In 2020 werd er het vaakst op de multivitamine gestemd. In 2019 eindigde kurkuma bovenaan. 

Bron: Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG)

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten