19 oktober 2020

Uitslag testpanel Skoon Solid Shampoobar

We hebben ontzettend veel aanmeldingen ontvangen op onze oproep om verschillende shampoobars, beschikbaar gesteld door Skoon Cosmetics, te testen. Uit alle inzendingen hebben we tien willekeurige lezers uitgekozen.

Zij hebben de shampoobars Sensitive Moisture & Care, Volume & Strength en Color & Shine gedurende twee weken getest. Hun bevindingen lees je hier.

Volume & Strength

De meeste aanvragen voor het testen hadden betrekking op de Volume & Strength shampoobar. Esther van Drogisterij Kiers, Loes van Drogisterij De Margriet, Marjan van Etos, Mariëlle van Holland & Barrett en Mieke van Trekpleister hebben deze bar getest. 

Gebruikservaring

De meesten van dit testpanel gaven aan dat ze het lastig vonden om de gebruikte shampoobar te bewaren. Mieke gebruikte een zeepbakje, maar daarin plakt de bar vast. Loes stopte de bar terug in het stoffen tasje, maar helaas bleef de bar ook daaraan plakken. Marjan, Mieke, Loes en Esther hebben droge punten in het haar. Ze vinden dat de bar goed schuimt – je hoeft maar twee keer met de bar over je haar heen te gaan – en dat het haar goed schoon is na gebruik. Het gebruik wordt als prettig en makkelijk ervaren. Het model van de bar ligt fijn in de hand. Esther geeft aan dat ze de bar beter vindt schuimen dan andere shampoobars. Marjan geeft aan dat haar haar er gezonder uitziet. De andere dames vinden het te vroeg om te zeggen of hun haar is verbeterd. Daarvoor gebruiken ze de bar liever nog even wat langer.

Advies

Esther: ‘Ik zal de shampoobar adviseren, want het is goed voor het milieu. Het scheelt veel plastic flessen en dus ruimte in de badkamer. Je doet er lang mee. Ik vind de bar erg fijn, de geur valt mij mee. Voor mij persoonlijk zou ik nog een conditionerbar ernaast willen gebruiken.’

Loes zal de shampoobar ook adviseren, want: ‘Ik vind de shampoobar erg prettig in gebruik. Droog ruikt hij wat sterk, maar tijdens het gebruik ruikt hij niet sterk. Je hebt er weinig van nodig, voor mijn lange haar hoef ik maar twee keer met de bar over mijn haar heen te wrijven en dat is al voldoende. Het spoelt makkelijk uit. Erna voelt mijn haar ietwat stroef aan, maar ik vind dat juist wel prettig. Zodra mijn haar droog is, heeft het veel volume. Ik ben tevreden en zou de bar zeker kopen!’

Marjan adviseert de shampoobar, want: ‘Het is milieuvriendelijk en het is een fijn product dat snel en makkelijk in gebruik is’.

Mariëlle adviseert de shampoobar, want: ‘handig in gebruik, milieuvriendelijk en duurzaam.’

Mieke: ‘Ik adviseer de shampoobar, want er zit geen plastic in de verpakking, hij gaat erg lang mee, bevat geen microplastic en is volledig natuurlijk.’

Sensitive Moisture & Care

Gea van Gezond & Wel Sima en Laura van BeautilfulBy Drogisterij/Parfumerie Peeters hebben de Sensitive Moisture & Care shampoobar getest.

Ingrediënten en verpakking

De zachte verzorgende amandelmelk en vochtinbrengende Aloë vera in deze shampoobar verzorgen de gevoelige hoofdhuid en reinigen je haar op een milde manier. Deze bar is vrij van parfum. De conditie van het haar was bij beide dames goed. Gea heeft lang krullend haar, dat snel neigt tot pluizen. Laura heeft een gevoelige hoofdhuid en haar haar wordt snel vet. De verpakking van de bar spreekt hen allebei aan. Laura vond het opbergen van de bar lastig en gaf als tip een soort zeepbakje mee te leveren.

Gebruikservaring

Het gebruik van de bar werd door beiden als eenvoudig ervaren. Gea: ‘Je maakt je haar nat en je strijkt met de bar over je haar’. Ook schuimt de bar goed volgens beide dames. Laura: ‘Met het inmasseren schuimt de bar flink op, dat geeft een superschoon gevoel’. Ze vinden allebei dat het haar goed schoon wordt na het wassen. Voor Gea is het gebruik van de shampoobar alleen niet genoeg om de conditie van haar haar te verbeteren. Zij heeft naast de shampoobar wel een conditioner nodig. De hoofdhuid van Laura was na drie wasbeurten gekalmeerd. De bar droogt na gebruik goed op en blijft stevig voor een volgende wasbeurt.

Advies

Gea zal de shampoobar adviseren, want: ‘Ik vind het gebruik fijn en het scheelt een hoop aan plastic verpakkingen, daardoor is het veel milieuvriendelijker.’

Laura zal de shampoobar ook adviseren, want: ‘Ik zal deze shampoo aanraden aan mensen met alle haar- en huidtypes. Hij is makkelijk in gebruik en maakt het haar intens schoon. Persoonlijk vind ik het fijn dat er geen overheersende geur aan zit. Ik ben erg benieuwd naar de andere producten van Skoon. Ik zou het geweldig vinden als er ook een bar komt voor gezichts- en make-upreiniging. Ik zal de site van Skoon in de gaten houden voor eventuele nieuwe producten!’ :-)

Color & Shine

Els van DA Antonius, Anja van Etos en Jessy van Drogisterij Seuren gingen de test met de Color & Shine shampoobar aan.

Verpakking en ervaring

De kleurrijke verpakking spreekt aan en vermeldt duidelijk wat het is en waarvoor. Het gebruik van de bar wordt als gemakkelijk beschouwd.

Advies

Jessy zal de shampoobar adviseren, want: ‘Hij is zeer zuinig in het gebruik, makkelijk en ruikt subtiel. Het fijnste was geweest om ook de conditionerbar erbij te kunnen gebruiken. Ik vind het zelf namelijk fijner om van een merk zowel de shampoo als de conditioner te gebruiken. Het vult elkaar beter aan.’

Els zal de shampoobar ook adviseren, want: ‘Het is een mooie, natuurlijke verpakking, de bar geurt lekker en het voelt aan als een stevig blok.’

Anja adviseert de shampoobar ook, want: "makkelijk mee te nemen op vakantie en de moeite van het proberen waard."

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten