15 april 2021

Verdubbeling capaciteit distributiecentrum

AS Watson heeft de capaciteit van zijn e-fulfilmentcenter in Ede 'ruim verdubbeld' na verbouwing. Zo hoopt de retailer te voldoen aan de sterke groei van online-bestellingen.

Na de verbouwing biedt de locatie ruimte voor de verwerking van tienduizend producten op ruim zeventigduizend pick-locaties. De retailer geeft aan op piekdagen meer dan 35 vrachtwagens vol met pakketten af te kunnen voeren.

"In de afgelopen jaren heeft de drogisterijketen het aantal online-bestellingen telkens met ruim vijftig procent zien groeien. Deze forse groei was aanleiding om ons distributiecentrum in Ede flink op te schalen", vertelt Yvette Heijwegen, directeur supply chain bij A.S. Watson, aan Retailtrends.

In het distributiecentrum is niet alleen extra ruimte gecreĆ«erd, ook zijn er twaalf autonome pick-robots ingezet voor het verzamelen van artikelen. Met een elektronisch oog herkennen de robots artikelen en zetten deze met hun robotarm in kratten die vervolgens op de transportband worden gezet. Ondanks de automatisering van het distributiecentrum blijft het aantal medewerkers in het center groeien.

bron: Retailtrends.nl

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten