13 februari 2018

Waarom je nooit een tekort aan vitamine D zou moeten hebben

Britse wetenschappers hebben naar de rol van vitamine D voor het immuunsysteem gekeken en ontdekten dat het lichaam zich met voldoende vitamine D zich aanzienlijk beter kan verdedigen.

Grafiek_Pn

Britse wetenschappers hebben naar de rol van vitamine D voor het immuunsysteem gekeken en ontdekten dat het lichaam zich met voldoende vitamine D zich aanzienlijk beter kan verdedigen.

Een van de belangrijkste eigenschappen van vitamine D is dat de stof helpt om het immuunsysteem goed te laten functioneren. Volgens een nieuwe studie van Britse wetenschappers van de Universiteit van Birmingham helpt een adequaat vitamine D-niveau de immuuncellen om je gewrichten gezond te houden. De wetenschappers hebben nagegaan hoe de immuuncellen in het bloed presteren in relatie tot het vitamine D-niveau in het lichaam. Ze ontdekten dat de cellen hun werk veel beter doen wanneer het vitamine D-niveau hoog genoeg is.

Situatie zorgwekkend in Nederland

Een van de wetenschappers, professor Martin Hewison verklaarde in een artikel in The Guardian dat een tekort aan vitamine D in Engeland een groot probleem is, waar vrijwel iedereen mee te maken heeft. Ook in Nederland is de situatie zorgwekkend. Onderzoek uit 2016 laat zien dat 3 op de 4 ouderen een vitamine D-tekort heeft. Opzienbarend is dat de helft van de mensen die een vitamine D-supplement neemt, nog steeds een tekort heeft. De oorzaak ligt vaak in het feit dat vitamine D niet goed in het lichaam wordt opgenomen.

Nl_D_Pearls_25Ug_120

Goed opneembare vitamine D

Een goede manier om ervoor te zorgen dat je voldoende vitamine D binnenkrijgt is dagelijks Bio-Vitamine D3 gebruiken. Het product is beschikbaar in gelatinecapsules die 25 of 75 microgram biologisch actieve vitamine-D3 bevatten, opgelost in hoogwaardige olijfolie. Studies in Noorwegen hebben aangetoond dat dit preparaat gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. In 4 weken tijd werd het tekort aangevuld naar een optimaal niveau.

(Advertentie)

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten