8 juli 2021

Waarschuwing over kruidenpreparaat Montalin

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten het kruidenpreparaat Montalin niet te gebruiken. Het bevat naast kruiden ook illegaal toegevoegde pijnstillende geneesmiddelen maar dat staat niet op de verpakking.

Volgens de NVWA bieden de webshops die dit middel verkochten het preparaat niet meer aan. Wel blijkt dat het nog via besloten groepen wordt verkocht. Montalin wordt genomen bij onder meer spierpijn, stress, migraine, jicht, reuma en bronchitis.

Lareb over Montalin

Bijwerkingencentrum Lareb maakte eerder dit jaar al bekend dat het kruidenpreparaat uit Indonesiƫ pijnstillende geneesmiddelen bevat. Het gaat om de ontstekingsremmende pijnstiller NSAID en paracetamol. Uit meldingen die Lareb ontving bleek dat gebruikers opvallend snel pijnvermindering hadden na gebruik van het kruidenpreparaat.

'Het is verboden om deze farmacologisch actieve stoffen toe te voegen aan kruidenpreparaten. Mensen die Montalin gebruiken kunnen zonder dat ze het weten hoge doseringen pijnstillers binnenkrijgen', aldus de NVWA.

Bron: ANP

Foto: by d3images - www.freepik.com

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten