15 juni 2017

Werk zelf aan je gezondheid met supplementen

Nieuw in 2.500 wachtkamers van Nederlandse huisartsen: de folder ‘Zelf aan je gezondheid werken’ die patiënten informeert over het nut van voedingssupplementen voor hun gezondheid. De onafhankelijke folder vertelt hoe mensen zelfstandig hun gezondheid kunnen verbeteren en legt uit welke rol supplementen hierin kunnen spelen.

Brandende vragen beantwoord


De folder is een initiatief van branchevereniging NPN en is opgesteld door onafhankelijk kenniscentrum supplementinfo.nl. Met als voornaamste doel mensen te informeren over de mogelijkheid gezonde voeding aan te vullen met supplementen, maar ook beantwoordt de folder veel gestelde vragen zoals:

  • Wat zijn de redenen om voor voedingssupplementen te kiezen?
  • Wat adviseert de overheid over vitamine D, vitamine K, foliumzuur en vitamine B12?
  • Welke supplementen worden het meest gebruikt door consumenten?


Supplementen als aanvulling


Hoewel ‘iedereen’ weet dat een goede gezondheid begint bij gezonde voeding (en voldoende beweging), blijkt dat slechts 10% van de mensen de dagelijks aanbevolen 2 stuks fruit en 250 gram groente eet. Een gat dat mogelijk opgevuld kan worden met ondersteunende voedingssupplementen.


Meer mensen informeren


Volgens de voedselconsumptiepeiling van het RIVM neemt bijna de helft van de Nederlanders al supplementen in. Met deze folder hoopt NPN ook de andere 50 procent van de bevolking voldoende te informeren over de mogelijkheden.

 
Bron: NPN

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten