2 november 2018

Winactie: Handboek voor een gezond(er) leven

Door een groeiend aantal mensen in Nederland met overgewicht – één op de twee volwassenen – groeit ook het aantal Nederlanders met chronische aandoeningen. Inmiddels zijn er ruim 5 miljoen mensen met bijvoorbeeld diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Bij deze en andere veelvoorkomende ziekten schrijven artsen te vaak medicatie voor en kijken te weinig naar een duurzame oplossing door aanpassingen in de leefstijl, stelt huisarts Tamara de Weijer: ‘Leefstijl verdient serieuze aandacht in de gezondheidszorg, om ziektes te voorkomen, maar ook in de behandeling.’ Een gezond leven begint met beter eten, op doktersadvies. Daarom schreef zij het boek Eet beter in 28 dagen.

Jarenlange ervaring

Als onafhankelijke huisarts deed Tamara de afgelopen jaren veel onderzoek naar de effecten van voeding op – chronische – aandoeningen. Ook helpt zij in haar eigen praktijk veel patiënten gezonder en fi tter te worden door goed te kijken naar hun voedingspatroon en leefstijl. Geen pillen, maar paprika is haar motto. Bij de door haar opgerichte Vereniging Arts en Voeding sloten zich al zo’n 850 zorgprofessionals aan die zich inzetten om het onderwerp leefstijl meer onder de aandacht te brengen bij patiënten en collega’s.

Beginnen en volhouden

In het boek Eet beter in 28 dagen deelt Tamara onder andere haar eigen verhaal en ervaringen uit haar praktijk. Verder lees je in het boek alles over de effecten van voeding op het lichaam, onderbouwd met wetenschappelijke inzichten die zij op een begrijpelijke wijze uitlegt. Er staan tips in over het starten met een nieuwe leefstijl en het volhouden hiervan. Verder veel recepten en weekmenu’s voor snelle, makkelijke en vooral lekkere maaltijden.

Winnen

Lijfblad mag namens KOSMOS Uitgevers twee boeken van Tamara de Weijer ter waarde van €20,- weggeven. Geef aan waarom jij dit boek wilt winnen en maak kans!

Ik wil dit boek graag winnen omdat...

mail je antwoord naar info@lijfblad.nl. Vergeet niet te vermelden bij welke winkel je werkzaam bent.

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten