23 maart 2020

Zorg goed voor jezelf en je klant, houd 1,5 meter afstand.

De afgelopen weken heb je naast de berichten op tv, in kranten en online vast veel informatie over adviezen en tips via je werkgever ontvangen. Bij jullie in de winkel is het belangrijk om de gezondheid en veiligheid van jezelf en die van je klant te bewaken.

Sinds februari heeft het coronavirus ook Nederland bereikt.

Mensen kunnen gevarieerde klachten krijgen als koorts (38 graden of hoger) met daarbij klachten als hoesten of moeilijk ademen. Sommigen merken er nauwelijks iets van, anderen worden heel ziek. Ouderen hebben soms geen koorts, maar alleen een koortsig gevoel. In het begin kunnen klachten als verkoudheid, niezen, keelpijn, hoofdpijn, moeheid of spierpijn optreden.

Als je besmet bent met Corona, duurt het meestal 5 tot 6 dagen voordat klachten beginnen. Ook na 2 dagen kunnen er al klachten komen, maar het duurt nooit langer dan 14 dagen voordat de klachten beginnen.

Mensen met een ziekte, bijvoorbeeld diabetes, een hartziekte of longziekte, kunnen erg ziek worden. Dat maakt bij hen het coronavirus extra gevaarlijk. Ook voor ouderen en mensen met een verminderde afweer, bijvoorbeeld door een ziekte of medicijnen, is het coronavirus gevaarlijk. De kans om te overlijden is voor die groepen dan ook groter.

De afgelopen weken heb je naast de berichten op tv, in kranten en online vast veel informatie over adviezen en tips via je werkgever ontvangen. Bij jullie in de winkel is het belangrijk om de gezondheid en veiligheid van jezelf en die van je klant te bewaken. Op de pagina Coronanieuws zetten wij tips voor je op een rij.

Bronnen: Thuisarts.nl, RIVM, Pharos.nl, avrotros

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten