Over ons

Wie is Lijfblad?

Lijfblad is een onafhankelijk informatiemagazine speciaal voor de medewerkers in de drogisterij-branche. Lijfblad geeft beauty-, gezond- en productnieuws, informatie over groene cosmetica, opleidingen en vakkennis. We laten mensen uit het vak aan het woord over hun aanpak en ervaringen. Lijfblad wordt gerealiseerd door een keur aan drogisterijspecialisten, journalisten en deskundigen uit de branche.

Claudia Demmers

Hoofdredacteur, in dienst sinds 2006


“In 2006 ben ik als coördinator bij de uitgeverij begonnen en ondersteunde ik de hoofdredacteuren van L’essence en Lijfblad. Al snel kreeg ik ook andere projecten toegewezen. In september 2013 kreeg ik de mogelijkheid om hoofdredacteur van Lijfblad te worden en deze geweldige kans heb ik dan ook direct aangepakt. Als hoofdredacteur bepaal ik de redactionele onderwerpen en vormgeving van het magazine. Ik werk nauw samen met het Lijfblad-team & experts en schrijf daarnaast zelf veel artikelen voor het magazine. Ook zorg ik voor de uitingen op onze online kanalen (Facebook, Instagram en lijfblad.nl). Naast het schrijven ga ik veel op pad: naar (pers)events, winkels en klanten, want het is belangrijk om te weten wat er in de branche speelt. Dit maakt mijn werk veelzijdig en leuk! 

Ik ben een echte allrounder en multifunctioneel inzetbaar, want ik ondersteun naast mijn hoofdredacteurschap een ander blad wat wij uitgeven: L’essence, hét trainingsmanual voor de cosmetica-adviseuses. Ik doe mijn werk met veel plezier en enthousiasme en hoop het nog vele jaren te mogen doen. Je kunt mij bereiken via claudia@hbmultimedia.nl of op 088 – 44 55 932”.

Elisabeth Lopes Escudeiro

Accountmanager, in dienst sinds 2012


"Als accountmanager ben ik het eerste aanspreekpunt voor alle commerciële aangelegenheden voor Lijfblad. De meeste fabrikanten, groothandels en leveranciers van mooie merken ken ik dan ook goed. Met hen spar ik regelmatig over hoe we een merk het beste kunnen uitlichten in Lijfblad magazine, www.lijfblad.nl en onze social media kanalen. 

Ik ga ook steeds vaker op pad om met de drogisterijmedewerkers in gesprek te gaan. Ik vind het belangrijk om met onze lezersdoelgroep in contact te staan en zo te zien en te horen wat er bij hen leeft. Maar ook om te informeren naar waar behoefte is en te kijken waar Lijfblad een brug kan vormen tussen leverancier en medewerker op de winkelvloer. Uiteindelijk willen we allemaal een ding: het juiste product bij de juiste klant! En dat kan alleen met het juiste advies.


Naast Lijfblad ben ik binnen de uitgeverij ook verantwoordelijk voor het accountmanagement voor vakblad UA (apotheek medewerkers). Een veelzijdige en uitdagende job die ik met veel plezier, passie en enthousiasme uitvoer!"

Shanna van Namen

Online webredacteur, in dienst sinds 2014

Als online webredacteur ben ik verantwoordelijk voor al het online beeldmateriaal. Banners, artikelen, redactionele afbeeldingen en online nieuwsbrieven: overal vind ik een passende opmaak voor. Daarnaast ben ik overal inzetbaar en denk ik graag mee. Voor online-ontwerp ben je bij mij aan het juiste adres! 

Lijfblad is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten